Dørlåser med smart teknologi gir beboere og andre autoriserte personer stor bekvemmelighet. Den klassiske dørnøkkelen er ikke lenger nødvendig for å åpne hus- eller leilighetsdøren. Men digital teknologi har mer enn bare en fangst, fordi ikke alle smarthuslåser er trygge for uautorisert tilgang.

Smarthuslåser Ikke alle er trygge, intelligente låsesikringer

Slik fungerer smarthuslåsen

Husholdninger kan konvertere den eksisterende sylinderlåsen uten håndverker. En motorisert stasjon er festet til sylinderlåsen på innsiden av døren. Det er viktig at sylindernøkkelen er i sylinderen i låsen og forblir der i fremtiden. Dørlåsstasjonen kan enkelt styres med en smarttelefon eller nettbrett via en applikasjon eller Bluetooth. Den mobile enheten sender et signal til mottakeren i smarthuslåsen. Det innkommende signalet aktiverer dørlåsmotoren og dreier sylindernøkkelen. Da kan døren åpnes.

Alternativt er det smarte hjemmelåser uten låsesylinder. Slike gode låsesmeder Låsesmed München gi forbrukerne råd om smarte hjem og sikkerhetsteknologi. En ting er det samme: de smarte dørlåsene styres med en mobil enhet eller med fingeravtrykkssensoren. Hver leverandør tilbyr en app som lar deg administrere dørlåsen. Et passord eller en finger- eller ansiktsskanning brukes ofte som sikkerhet. Dessverre er det for mange svake punkter i noen modeller.

Smarthuslåser Ikke alle er trygge med smartlås

Åpne smarthuslåser – sikkerhetsgapene

Hvor sikker den smarte dørlåsen er, avhenger av kvaliteten. Svært billige og dårlig behandlede produkter kan bli skadet på få minutter med en enkel drill. Tilgang er da mulig med liten innsats. Dette er godt for innbyggerne å vite når det er behov hvis systemet mislykkes av en eller annen grunn. På den annen side er det ille at tredjeparter kan få uautorisert tilgang til boarealene. Når du kjøper en slik lås, er det verdt å kontakte låsesmeden i München for å finne ut mer om sikkerheten til smarte dørlåser i daglig praksis..

Et annet sikkerhetsgap oppstår når du oppretter et passord. Hvis det valgte passordet er for kort eller enkelt, er det mulig for fremmede å hacke det. Signalet fra dørlåsen blir fanget opp slik at det deretter kan brukes eller manipuleres. En annen måte å finne ut passordet på er å installere en trojansk. For brukere av en smart dørlås er det derfor viktig å opprette et komplekst passord. Passordet bør også fornyes hver tredje måned for å gjøre det vanskeligere for tyver å få tilgang.

Smarthuslåser Ikke alle er trygge smartlåseteknologier

Midlertidig tilgangskode for eiendom

Lange passord er for kompliserte for barneskolebarn. Hvis smartlåsen har en sensor for å gjenkjenne fingeravtrykket, er det nok til at yngre barn kan åpne døren uten lås og smarttelefon. Alle som også ansetter husarbeidere kan tildele disse personene sin egen tilgangskode. Koden kan begrenses i tid. Dette brukes allerede av utleiere av fritidsboliger og leiligheter. Gjesten vil bli gitt og overført tilgangskoden før ankomst. Han har da muligheten til å åpne døren innen et bestemt tidsvindu.

Leietakere av ferieboliger trenger ikke nødvendigvis å være på stedet når gjestene kommer. Dette betyr at spesielt ankomst om natten ikke lenger blir en spesiell utgift. Hvis du har spørsmål om en smart hjemmelås, vil låsesmeden i München gi informasjon.

Smarthuslåser Ikke alle er trygge smarthuslåser Smart Home -låser Ikke alle er trygge, smarte sikkerhetsmobiltelefoner