Tempoet som teknologien har utviklet seg i det siste, vil garantert blåse i hodet. Med hvert nytt trinn beviser selskaper fra alle sektorer at større alltid er bedre. Tross alt er 4K -TV -er nesten normen! Bare ta en titt på det nye Sony TV -apparatet! Det er den første 16K -skjermen i sitt slag og inneholder 16 ganger så mange piksler som en 4K -TV eller 64 ganger så mange som en vanlig 1080p HD -TV. Dette betyr at du kan stå veldig nær den uhyrlige TV -en, som for øvrig er lengre enn en buss eller rundt to etasjer høy, uten at bildet ser uklart ut.

Sony har nok en gang klart å få til en teknisk revolusjon

Sony viser den første 16K -skjermen som er større enn en buss sony har gjort den igjen

Sonys 16K -skjerm slår alle rekorder for skjermstørrelse

Den fantastiske 19,2 x 5,4 m store skjermen installeres for tiden i et nytt forskningssenter som nylig ble åpnet for japanerne Shiseido kosmetikkgruppe i byen Yokohama sør for Tokyo. Det er så stort at det strekker seg mellom første og andre etasje.

Sony kunngjorde utviklingen på NAB (National Association of Broadcasters), som for tiden finner sted i Las Vegas. “Vi beveger oss sakte mot 8K -TVer på slutten av tiåret. Hvem vet hvor lang tid det vil ta å gå utover det, så 16K skjermer vil være begrenset til næringslivet foreløpig, kommenterte David Mercer, Strategy Analytics. “Men det er ingen tvil. Disse skjermene er utrolig imponerende – selv 8K på en stor skjerm er nesten fascinerende. “

Spill kan snart også være mulig på 16K?

Sony presenterer den første 16K -skjermen som er større enn en buss, med en oppløsning på 16k

Tenk deg en slik oppløsning

Sony viser den første 16K -skjermen som er større enn en buss, omtrent 16k

En 16K -skjerm krever helt nye teknologier og kompatible opptak

Sony hadde tidligere designet en egen 16K -skjerm som ble vist på Haneda flyplass i Tokyo i 2014. Det så ut som den består av dusinvis av mindre skjermer i stedet for et enkelt sømløst bilde.

De første 16K -skjermene ble synlig delt over flere skjermer

Sony viser den første 16K -skjermen, som er større enn en buss, lengre enn en buss, er høyere enn to etasjer

Den nye “superstørrelsen” -installasjonen består faktisk av flere modulære skjermer. Men fordi de er rammeløse, kan de slås sammen uendelig uten synlige hull. Denne teknologien skaper inntrykk av en enkelt gigantisk skjerm. Sony kaller denne teknologien “Krystall LED“, Merkenavnet for teknologi for mikro-LED-skjerm. Innovasjonen krever ikke bakgrunnsbelysning og er samtidig mye lysere enn OLED -skjermer. Likevel leverer den lignende dype sorte toner. Sony tilbyr for tiden en rekke mindre Crystal LED -skjermer med lavere oppløsninger for bruk på kontorer, bilforretninger, kinoer og fornøyelsesparker.

Med den nye teknologien kan TV -er bli uendelig store og fremdeles vises som et enkelt bilde

Sony viser den første 16K -skjermen som er større enn en busskrystall LED -skjerm fra Sony

Siden det for øyeblikket praktisk talt ikke er egnet video- og bildemateriale for en 16K -skjerm, måtte Sony produsere sin egen film for Shiseido. Dette viste mangfoldig dyreverden i livsstørrelse. Det japanske elektronikkselskapet har ennå ikke avslørt den aktuelle prosessen. Før det ble imidlertid det såkalte “quad ultra-high definition” -bildematerialet oppnådd ved hjelp av en prosess som kalles demosaisering. En lignende teknologi brukes av nåværende 4K -TV -er til å behandle opptak på 1080p.

Sony skildrer dyreverdenen i livsstørrelse

Sony presenterer den første 16K-skjermen som er større enn en buss som viser dyreliv i naturlig størrelse

Dessverre vil vi ikke kunne montere en 16K -skjerm i stua snart. Hvis du fortsatt leter etter store fjernsyn, så vil det absolutt være verdt å ta en titt på “Veggen“Å kaste. Samsung presenterte sin egen 4K 219 tommers TV på CES 2019 og har allerede oppnådd utmerket suksess med den.

Samsung er ikke langt bak

Sony viser den første 16K -skjermen som er større enn en buss på veggen til Samsung Ces 2019