I går kveld var vi vitne til et historisk øyeblikk. Lanseringen av SpaceX -raketten i verdensrommet kan følges på direktesendingskanaler over hele verden. Elon Musk og hans selskap SpaceX, grunnlagt i 2002, lager historie og innleder en ny æra innen amerikansk romfart. Dette er den første bemannede rakettflyvningen til den internasjonale romstasjonen. Falcon 9 -raketten med de to astronautene Robert Behnken og Douglas Hurley ombord tok av som planlagt fra romhavnen i Cape Canaveral i Florida. SpaceX -sjef Elon Musk når enda høyere for stjernene. Dette er den første flyvningen fra amerikansk jord med NASA -astronauter om bord på ni år. Den amerikanske presidenten Donald Trump så personlig lanseringen i Kennedy Space Center med tilfredshet og stolthet. Denne vellykkede rakettflukten vil sette en stopper for amerikansk avhengighet av russiske Soyuz -kapsler.

 “Crew Dragon” er navnet på teamet som består av to astronauter Doug Hurley og Bob Behnken.

SpaceX Elon Musk rakettskyting første bemannede flytur til ISS to astronauter Doug Hurley Bob Behnken

SpaceX -selskapets Falcon 9 -rakett er klar for oppskytning.

SpaceX Falcon-9-rakett klar til å starte første bemannede flytur til ISS

Været spilte en rolle i SpaceXs andre forsøk på å starte det

Spenningen og spenningen ved Kennedy Space Center var enorm i går kveld. For millioner av seere over hele verden var det et avgjørende øyeblikk og en ny test for SpaceX -selskapet. Men denne gangen gikk alt etter planen og været i Florida spilte med. Den første bemannede starten fra Cape Canaveral var planlagt onsdag 27. mai, men ble kansellert på grunn av dårlige værforhold. Mindre enn 17 minutter før Falcon 9 -raketten løftet av, ble nedtellingen stoppet og rakettoppskytningen avbrutt onsdag. Det ugunstige været har forpurret Elon Musks beregninger. Det var imidlertid den riktige avgjørelsen, som NASA -administrator Jim Bridenstine understreket umiddelbart etterpå. Fordi astronautenes sikkerhet kommer først!

 Gode ​​værforhold er svært viktige for enhver SpaceX -rakettoppskytning.

SpaceX Elon Musk Falcon 9 -rakett klar til oppskytning gode værforhold første bemannede flytur til ISS

Internasjonalt team på romstasjonen ISS

Etter rundt 19 timers flytur, skulle “Crew Dragon” nå ISS i dag og automatisk legge til ISS “Harmony” -modulen. Ifølge NASA kan astronautene holde seg i rommet i omtrent 110 dager. Det er allerede tre astronauter ombord på ISS – Chris Cassidy (USA), Anatoli Ivanishin og Ivan Vagner (begge Russland). Alle de fem astronautene skal jobbe sammen på ISS før Behnken og Hurley går ombord og vender tilbake til jorden. Frakobling bør også skje automatisk. Deretter vil “Dragon Crew” bevege seg bort fra ISS og komme inn i jordens atmosfære igjen. SpaceX -romskipet er planlagt å ramme Atlanterhavet utenfor kysten av Florida. Men da er det sikkert mer interessant informasjon fra astronautene på ISS. Vi venter spent på det!

SpaceX -raketten på vei til ISS.

SpaceX Elon Musk Falcon 9 -rakett i verdens første bemannede flytur til ISS

Den vellykkede rakettflukten er en milepæl for SpaceX

SpaceX -rakettoppskytningen med en bemannet Dragon -kapsel er av stor betydning for internasjonal romfart. “Crew Dragon” -oppdraget er en del av NASAs “Commercial Crew” -program. Den velkjente amerikanske romorganisasjonen avbrøt romfergeprogrammet i 2011 og ga deretter to private selskaper, SpaceX og Boeing, i oppdrag å bygge romferger. NASA betalte 3 milliarder dollar for dette. Ni år senere er Tesla og PayPal -grunnlegger Elon Musks SpaceX klare til å erobre plassen igjen. Den første bemannede missilflyvningen er nå et faktum. Dette er en milepæl i utviklingen av amerikanske romfart. Og det bringer absolutt milliardær Musk et skritt nærmere drømmen hans. Selskapet hans jobber for tiden med en stor rakett kalt Starship. I nær fremtid bør den brukes til å gå i bane rundt månen og til og med nå Mars. Forhåpentligvis vil vi snart også kunne oppleve disse planlagte flyvningene i verdensrommet!

På grunn av dårlig vær i Florida ble rakettoppskytningen utsatt fra 27. mai til 30. mai.

SpaceX Elon Musk Falcon 9 -rakett klar til oppskyting første bemannede flyvning til ISS første flyoppskyting avlyste dårlig vær i Florida

 “Vi tok av,” sa NASA på Twitter. “Historien er skrevet”, sier den korte meldingen.

SpaceX Elon Musk Falcon-9 rakett første bemannede flytur til ISS vellykkede oppdrag

Oppdraget regnes allerede som historisk.

SpaceX Elon Musk Falcon-9 rakett første bemannede flytur til ISS historiske oppdrag

En ny fremtid har begynt! Fordyp deg i verdens drømmende verden!

SpaceX Elon Musk Falcon-9 rakett første bemannede flytur til ISS ny fremtid har begynt en drømmende verden av verdensrommet