Rakettselskapet startet for atten måneder siden SpaceX av Elon Musk vellykket den første Falcon Heavy rakett, den mektigste i verden, ut i verdensrommet. Musks kirsebærrøde bil var om bord Tesla Roadster Modell 2008. For å gjøre starten enda morsommere, la Musk en dukke med plass-dress kledd Starman i førersetet og lot ham sløyfe uendelig fra David Bowies klassiker “Space Oddity“og”Liv på Mars“Lytte. Musk innrømmet at belastningen var “litt dum og morsom”, men la til at “dumme og morsomme ting er viktige”.

“Ikke få panikk!”, Ønsker Earth Starman

Starman på Tesla Roadster sirkler rundt solen for første gang, se til jorden ikke få panikk

En utrolig reise for Starman og hans Tesla Roadster

Ifølge informasjon fra Hvor er Roadster?, I følge et uavhengig nettsted som sporer Starmans reise, fullførte det elektriske kjøretøyet sin første bane rundt Solen 557 dager etter Falcon Heavy -rakettprøvelanseringen. Starman har tilbakelagt nesten 767 millioner miles siden den gang, noe som er nok til å nå de 36.

000 mils garanti på bilen 21 310 ganger.

Annen interessant informasjon på nettstedet er det faktum at “Space Oddity” har blitt spilt nesten 152 000 ganger siden lanseringen, og at Tesla Roadster ville ha reist langt nok til å treffe alle veier i verden nesten 34 ganger. Bilen beveger seg i en fryktelig fart på 75.103 mp / s, så Starman og Tesla Roadster ser kanskje ikke like bra ut lenger.

Se på jorden bare timer senere

Starman på Tesla Roadster går i bane rundt solen for første gang med jorden i bakgrunnen

Opprinnelig reisemål: den røde planeten

Starmans nåværende beliggenhet er omtrent 300 millioner kilometer fra jorden. Den kirsebærrøde roadster ble opprinnelig sendt til Mars. På grunn av bilens ustile tilstand hadde planetforskere imidlertid bekymret seg for bakteriell forurensning hvis bilen traff den røde planeten. Dette ville forstyrre vitenskapelig innsats for å finne liv på Mars.

En senere beregning av Hanno Rein, Professor og astrofysiker ved University of Toronto fant imidlertid ut at roadsteren var mer sannsynlig å treffe Jorden, Venus eller Solen om 10 millioner år. Som forutsagt passerte Starman Mars bane i november i fjor og drev videre inn i solsystemet i retning av asteroidebeltet.

Starman har sin egen tegneserie “Starmans eventyr

Starman på Tesla Roadster kretser rundt solen for første gang eventyrene til starman

Den kirsebærrøde Tesla Roadster flyr nær Mars igjen 7. oktober 2020, og gir mennesker på jorden muligheten til å få et glimt av den 5. november 2020. Etter det vil Starman gå gjennom en vanskelig periode med ensomhet, da det anslås at han ikke vil være i nærheten av hjemmet sitt igjen før i 2047.

Det er en mulighet for at NASA vil møte Starman i verdensrommet i stedet, nemlig på det planlagte Mars 2020 -oppdraget, som vil samle prøver fra den røde planeten og bringe dem tilbake for undersøkelse. Det gjenstår imidlertid å se om Starman og hans Tesla Roadster vil overleve lenge nok i det grusomme rommiljøet.

Laget av mennesker på jorden

Starman på Tesla Roadster går i bane rundt solen skapt av mennesker på jorden for første gang

Klar til å gå i Falcon Heavy

Starman på Tesla Roadster sirkler solen for første gang, den røde Teslaen er klar til å starte

Starman på Tesla Roadster går i bane rundt solen for første gang starman i verdensrommet