13. april ble det satt ny rekord for det største flyet i verden. Stratolaunch passerte sin første flytur med fullstendig suksess og markerer dermed begynnelsen på en ny æra der flytrafikk og romforskning kan revolusjoneres fullstendig. Kjempen tok av på Mojave Air tidlig lørdag morgen & Romhavn i California. Han fløy totalt 2,5 timer over Mojave -ørkenen og landet vellykket tilbake på flyplassen. Arrangementet ble støttet av Stratolaunch -teamet, som var på bakken for å se og feire den første flyturen.

Stratolaunch fløy i 5182 m høyde over ørkenen og nådde sin toppfart på 304 km / t. Under flyturen gjennomførte piloter flere tester for å evaluere og teste kontrollsystemer og håndtering.

Kan du til og med forestille deg en slik størrelse

Stratolaunch, det største flyet i verden, besto testflygningen med fullstendig suksess i stor flytur

Rekordflyet er et uforglemmelig syn

Stratolaunch er et skikkelig syn. Det er det største helkompositte transportflyet i verden og har en dobbel flykroppdesign. Det legendariske flyet har et massivt vingespenn på 117 m og en lengde på 73 m, og det er seks Pratts under panseret & Whitney PW4056 turbofanmotorer, lik Airbus A300, Boeing 747-400 og 767.

Motorene er helt uhyrlige

Stratolaunch, det største flyet i verden, besto testflyging av gigantens motor

Kjempen ble utviklet av Stratolaunch Systems, a Amerikansk romfartsselskap, som ble grunnlagt i 2011 av den amerikanske milliardæren og Microsofts medgründer Paul Allen. Allen finansierte også utviklingen av SpaceShipOne -romfartøyet, som vant Ansari X -prisen i 2004 for 10 millioner dollar. Det var det første ikke-statlige kjøretøyet som krysset terskelen til plass.

På den tiden bekymret Allen seg imidlertid for risikoen ved bemannet romfart, og han bestemte seg for å gå ut av virksomheten. I 2011 var han imidlertid tilbake og kunngjorde planene om å bygge verdens største fly – Stratolaunch. “Du har et visst antall drømmer du vil oppfylle i livet ditt,” sa han den gangen. “Og det er en drøm jeg gleder meg veldig til.”

Hangaren er en stor attraksjon i seg selv

Stratolaunch, det største flyet i verden, besto testflyging i gangen til det gigantiske flyet

Flyet trenger en rullebanelengde på over 3,5 km

Stratolaunch, det største flyet i verden, besto en testflyging med to fly i ett

Stratolaunch kan gjøre romfart og romfart lettere og mer tilgjengelig

Stratolaunch Systems håper til slutt å kunne bruke flyet til lansering av opptil tre luft-til-rom-missiler med en totalvekt på 226.796 kg. Ved bruk av et “parrings- og integreringssystem” skal flyet stige til en starthøyde på 9 000 m. Missilene ville da falle, detonere og skyte ut i verdensrommet med sine egne nyttelaster. Første lanseringstester er planlagt for 2020 med en liten 370 kg rakett.

På denne måten bruker romraketter mye mindre avfallsmateriale

Stratolaunch, det største flyet i verden, passerer testflyging med full suksess, vil skyte opp raketter i verdensrommet

Prosjektet startet tilbake i 2011 med en digital demovideo – i dag har det blitt en realitet

Stratolaunch, det største flyet i verden, består testflyging med full suksess og forbereder seg på start

I dag mer enn noensinne ser vi mange teknologiske milliardærer gå i gang med flere og flere romforskningsoppdrag, inkludert SpaceX av Elon Musk. Og hvem vet, selv vanlige passasjerer kan ha en rimelig mulighet til å foreta romfart på veldig kort tid. Som medstifter av Microsoft har avdøde Paul G. Allen beholdt sin arv godt med fremskritt for Stratolaunch, og denne vellykkede flyvningen vil uten tvil være den første av mange.

Stratolaunch, det største flyet i verden, passerer en testflyging med full suksess - det gigantiske flyet tar av