I går, 10. april, 2019 var en viktig dag for menneskeheten, for vitenskap og, mer presist, for romutforskning. Etter mange års forberedende arbeid av et internasjonalt forskerteam, ble de første bildene av et svart hull i verdensrommet presentert for publikum. Et verdensomspennende nettverk av radioteleskoper gjorde det mulig å få de første bildene av et svart hull i verdensrommet. Det vitenskapelige prosjektet til “Event Horizon” teleskopnettet gjorde et grunnleggende gjennombrudd og viste et mørkt sted foran en uskarp glødende ring. Slik ser du det som tidligere var usynlig! Dette er et ekstremt massivt svart hull Messier 87, som er i sentrum av galaksen 55 millioner lysår unna. Denne følelsen gikk raskt rundt i verden. Det vekker respekt og spenning på samme tid overalt.

 Sensasjonelt! Slik ser et svart hull i verdensrommet ut!

Svarte hull i verdensrommet første bilder pressekonferanser vitenskapelig gjennombrudd

  • Et svart hull i verdensrommet ble fotografert for første gang!

Forskere og astronomer fra forskjellige land rundt om i verden var involvert i det enorme vitenskapelige prosjektet. De jobbet med det i årevis til de grunnleggende resultatene med de første bildene av det sorte hullet M87 kunne presenteres i går.

Det verdensomspennende nettverket av radioteleskoper var i stand til å fotografere skyggen av et svart hull for første gang. Pressekonferanser ble organisert samtidig i noen større byer rundt om i verden. For eksempel fant de sted i Brussel og Washington, men også i Chile, Kina, Taiwan og Japan. Det vi kort kan oppsummere: Albert Einstein spådde det for nesten 100 år siden. Forskere har beregnet det og nå har det lyktes! De første bildene av det sorte hullet i verdensrommet er en bekreftelse på Albert Einsteins generelle relativitetsteori under universets ekstreme forhold og åpner en ny æra innen romforskning!

 Alle er overrasket over bildet av det sorte hullet!

Svarte hull i verdensrommet første bilder

  • Nå vet vi hvordan et svart hull ser ut i verdensrommet!

Til nå har det bare vært gjetninger om hvordan et svart hull kan se ut. Nå vet vi sikkert at det virkelige bildet av M87 er det samme som de tidligere illustrasjonene. Men hva er egentlig et svart hull? Forskere sier at det er et svart hull i sentrum av mange, til og med alle galakser. Dette er et ekstremt sted hvor mye masse er konsentrert i et veldig lite rom. Gravitasjonseffekten er så sterk at selv lys ikke kan unnslippe den. Av denne grunn blir et svart hull ofte kalt et tyngdekraftmonster. Frem til nå kunne imidlertid ingen se en slik hendelse i verdensrommet. Derfor var sorte hull praktisk talt usynlige.

Svarte hull ble tidligere antatt å være usynlige!

Svarte hull i verdensrommet første bilder så langt referert til som usynlige

Dette har endret seg nå. Den vedlagte videoen rapporterer om den store hendelsen og en virkelig sensasjon i verden!

De første bildene fra “Event Horizon Telescope” (EHT) viste noe interessant. Før saken trekkes inn i det sorte hullet, varmes det ekstremt kraftig opp og lyser så sterkt. Det er faktisk denne karakteristiske gløden i rødt som vi ser på de første bildene av det sorte hullet. Du kan fotografere massemonsteret! Fra nå av begynner en ny tidsalder som helt sikkert vil være full av overraskelser!

 I sentrum av nesten alle galakser er det steder hvor mye masse er konsentrert i et ekstremt smalt rom.

Svarte hull i verdensrommet første bilder i midten av en galakse 55 millioner lysår unna

 Et svart hull er opprettet der!

Svarte hull i verdensrommet første bilder av gravitasjonsmonstre fotografert