Den verdensberømte 856 år gamle Notre Dame -katedralen brant mandag kveld. Å inneholde brannen var en heroisk innsats av dusinvis av mennesker. Selv om brannen var uvurderlig del av UNESCOs verdensarv heldigvis var det ikke et fullstendig tap. En del av lønnen går til en fjernstyrt brannrobot og to droner.

En tragedie for hele verden

To droner og brannroboten Colossus hjalp til med å stoppe Notre Dame-brannen fra det som gjenstår etter brannen

To droner og brannroboten Colossus hjalp til med å stoppe Notre Dame-brannen. Utsikt ovenfra av katedralen

Droner hjalp til med å redde de to berømte klokketårnene i Notre Dame

De to dronene fra det kinesiske teknologiselskapet DJI, Mavic Pro og Matrice M210, ga brannvesenet på stedet uvurderlige HD-nærbilder og luftdata i sanntid om brannens intensitet, posisjon og spredning. Termiske kameraer gjorde det mulig å se gjennom den stigende røyken og identifisere hotspots. På grunn av deres hurtige beredskap, allsidighet, manøvrerbarhet og kostnadseffektivitet sammenlignet med helikoptre, vender flere og flere brannvesen rundt om i verden seg til lignende droner.

Droner ga lagene et bedre bilde av situasjonen

To droner og brannslokkingsroboten Colossus var med på å stoppe Notre Dame-brannen som truet med å komme til unnsetning

To droner og brannroboten Colossus hjalp til med å stoppe Notre Dame -brannen. Drone -bilde for kontroll

Takket være denne konstante informasjonsflyten klarte innsatsteamene å få brannen under kontroll raskere og redde de to berømte klokketårnene. Imidlertid utgjorde trebjelker som falt fra loftet fortsatt en for stor risiko for mennesker, men slike farer ville imidlertid ikke være en utfordring for en spesialisert robot. Av denne grunn bestemte svarsteamet seg for å bruke Colossus. Brannslokkingsroboten kunne bekjempe brannen innenfra.

Han skapte Colossus der det ville være for farlig for mennesker

To droner og Colossus brannslukningsrobot hjalp til med å stoppe Notre Dame -brannen. Colossus -roboter ble satt inn

To droner og brannbekjempelsesroboten Colossus hjalp til med å stoppe Notre Dame -brannen, robotene i aksjon

Brannslokkingsroboten Colossus slokket flammene i skipet

Koloss ble grunnlagt i 2017 av det franske teknologiselskapet Shark Robotics Godkjent. Selskapet fokuserer spesielt på utvikling og produksjon av fjernstyrte “ubemannede bakkekjøretøyer”.

Roboten er bygget for å tåle tøffe forhold, betjene en brannslange, flytte tunge verktøy inn i fiendtlige miljøer og redde skadde mennesker. Et 360-graders HD-kamera med 25x zoom og termiske bildefunksjoner gir operatøren en omfattende oversikt over situasjonen. Selv om roboten på 500 kg er ute av syne.

Roboter som denne redder liv og er allerede en uunnværlig del under farlige forhold

To droner og brannslukningsroboten Colossus bidro til å stoppe Notre Dame -brannen til 500 kg robotbrannvesen

Med tanke på at Notre Dame bare kan være omtrent en halv time unna et nytt sammenbrudd, har teknologien som brukes, sikkert vist sin verdi. Selv om to politifolk og en brannmann ble skadet i fem timer lang kamp, ​​ble ingen drept. Dette er delvis takket være den raske distribusjonen av Colossus -roboten og de to dronene. Årsaken til brannen er fortsatt avklart.

Det franske brannvesenet bekjempet flammene i fem timer

To droner og brannslokkingsroboten Colossus bidro til å stoppe Notre Dame-brannen. Arbeidet til Colossus er over

To droner og brannslokkingsroboten Colossus bidro til å stoppe Notre Dame-brannen. Roboter som ble brukt i tilfelle brann

President Emmanuel Macron lovet å gjenoppbygge Notre Dame innen fem år

Notre Dame har alltid vært mye mer enn bare en katedral. Det er et symbol på fransk og europeisk kultur, et historisk og religiøst under av arkitektonisk skjønnhet, og en inspirasjon for litterære og kunstneriske fagfolk. Så den globale trangen til å reparere skaden og la katedralen blomstre igjen er selvfølgelig veldig sterk. Men kan ingeniører bare fullføre et oppdrag av denne størrelsen innen fem år? Med den siste teknologien i det siste, kan det godt være mulig!

Macrons planer kan virke litt utrolige i begynnelsen

To droner og brannroboten Colossus hjalp til med å stoppe Notre Dame brannpresident lover reparasjoner innen fem år

Også her ville droner komme til unnsetning. Disse ville være utstyrt med små kameraer, laserskannere og røntgenrør som ingeniører kan bruke til å dokumentere skaden og lage nøyaktige 3D-kart over den. En annen metode for inspeksjon og reparasjon kan innebære klatreroboter. Slike maskiner var allerede i bruk etter katastrofen i Fukushima og også i Brasil, hvor 90% av Nasjonalmuseets samling også ble ødelagt av brann i fjor.

Selv et populært videospill kan være en digital informasjonskilde om Notre Dame. Artisten Caroline Miousse, som jobbet med videospillet Assassin’s Creed Unity, brukte to år på å utvikle en eksakt 3D -modell av katedralen.

Kopien er ganske imponerende

To droner og brannroboten Colossus hjalp til med å stoppe Notre Dame-brannen. Assassins creed-modell fra katedralen

Når ingeniører har et klart, omfattende bilde av Notre Dame strukturelle integritet, kan de designe et passende tak. I følge Gary Howes, COO for The Durable Group, et konsortium av historiske restaureringsselskaper, “Den største utfordringen er ikke å erstatte det tapte materialet. Dette prosjektet handler mer om følelser enn struktur. “

To droner og brannslokkingsroboten Colossus var med på å stoppe Notre Dame-brannen langt unna