To nye Android -smarttelefonapper fra Google er designet for å hjelpe mennesker med hørselshemming til å kommunisere mer uavhengig i hverdagssituasjoner. Den første applikasjonen har en live transkripsjonsfunksjon som konverterer talespråk til tekst på mobiltelefonens skjerm. Den andre er en tilpassbar lydforsterker som lar brukerne øke volumet på individuelle lyder og redusere andre. Begge appene fra Google kan endelig gjøre det mulig for døve eller hørselshemmede å samhandle med andre i nærheten uten forstyrrelser, selv om de ikke forstår tegnspråket sitt.

De to nye appene fra Google er et revolusjonerende skritt fremover

To flotte nye apper fra Google gjør det lettere for hørselshemmede å kommunisere med de to nye appene, live transkriber lydforsterker

Live transkribering – hør, forstå og kommuniser uten tegnspråk

Live -transkribering er en av to apper fra Google som bruker smarttelefonens mikrofon for sanntids transkripsjon. Dette gjør det mulig for mennesker med hørselstap å lese en tekstversjon av det som nettopp er sagt og raskt svare ved hjelp av tastaturet uten å måtte snakke.

Kan brukes like godt på fritiden og på jobben

To flotte nye apper fra Google gjør det lettere for hørselshemmede å kommunisere live med venner

Appen snakker allerede 70 forskjellige språk og til og med mange dialekter, selv om den fortsatt er i beta. Live -transkripsjonsfunksjonen bruker eksterne mikrofoner for å forbedre nøyaktigheten. Det gjør det mulig for hørselshemmede brukere som ikke kan eller ikke vil snakke å bruke et innebygd tastatur for å ha toveiskommunikasjon med andre mennesker som ikke kan snakke tegnspråk.

For øyeblikket er Live Transcribe fortsatt i beta. Alle som ønsker å teste appen kan imidlertid allerede logge på Google Play Butikk for å bli varslet når den offisielt slippes.

Enkel kommunikasjon uansett hvor du går

To flotte nye apper fra Google gjør det lettere for hørselshemmede å kommunisere live translate på en kafé

Lydforsterker – Apper fra Google for støyfri kommunikasjon

Lydforsterker ble utviklet med det formål å forbedre taleforståelsen i brukerens omgivelser ved å filtrere ut ekstern og uønsket bakgrunnsstøy og bare gjengi de viktigste tingene gjennom hodetelefoner. Tross alt har rundt 15 millioner mennesker i Tyskland alene dårlig hørsel. Denne appen kan derfor være det første skrittet mot å erstatte tradisjonelle høreapparater.

Støyfri fokus på de viktigste tingene

To flotte nye apper fra Google letter kommunikasjon for hørselshemmede på en innovativ og moderne måte

Appen fungerer ved å forsterke stille lyder samtidig som den reduserer høye uønskede lyder. Du kan justere lydforbedringsinnstillingene etter dine personlige behov og bruke støyreduserende funksjon for å minimere irriterende bakgrunnsstøy. Denne appen forvandler bokstavelig talt smarttelefonen og hodetelefonene til et multifunksjonelt høreapparat. Lydforsterker er allerede tilgjengelig i Play Store og støtter til og med Android 9 Pie -telefoner.

Mange innstillinger for å tilpasse lytteopplevelsen

To flotte nye apper fra Google gjør det lettere for hørselshemmede å kommunisere lydforsterkerinnstillinger

Googles beslutning er utvilsomt gode nyheter for alle hørselshemmede rundt om i verden. Etter hvert vil antallet mennesker med delvis eller totalt hørselstap nå cirka 900 millioner innen 2055, ifølge Verdens helseorganisasjon.

To flotte nye apper fra Google gjør det lettere for hørselshemmede å kommunisere live transkribering på jobb