Intelligente smarttelefoner, nettbrett, droner osv. Er alt godt og bra, men de hjelper lite på vår helse og velvære. Tross alt burde teknologi gjøre livet vårt enklere, men disse to næringene holder seg alltid halvveis bak underholdningsenheter. Derfor er det ikke alltid lett å finne gadgets og tjenester som er basert på solid vitenskapelig kunnskap, og dermed faktisk lindre ulike helseplager og forbedre hverdagen. Heldigvis har CES 2019 også slike enheter å tilby. Her er 4 av de beste helse- og velværeinnretningene i år.

Dette er 4 av de beste gadgets for helse og velvære fra CES 2019

Topp 4 av de beste gadgets for helse og velvære på årets CES

“TouchPoints” anti-stress-dingser for helse og velvære

De negative effektene som stress skaper i hverdagen er velkjente for oss i disse dager. Stress kan være lamslående og ofte gjøre folk syke. Det er anslått at rundt 1 million mennesker melder seg syke på grunn av stress hver dag.

Berøringspunkter har som mål å endre alt dette drastisk.

De to gadgets for helse og velvære, som ligner på et par smartklokker, avgir haptiske vibrasjoner med tre forskjellige intensiteter. Ideen utviklet av nevropsykolog Amy Serin er at bilateral stimulering kan redusere de fysiske effektene av stress på bare 30 sekunder. TouchPoints bremser hjerterytmen og eliminerer sommerfugler i magen.

Du bare trykker på knappene på hver enhet for å starte stimulering. Hold de to gadgetene tett sammen for å synkronisere dem. Hvis du fortsatt føler deg stresset, trykker du på igjen for å øke vibrasjonen. Det er totalt tre nivåer, et nytt trykk slår enhetene av. TouchPoints reduserer raskt fysiske følelser av stress og hjelper deg med å fokusere.

Kompakte og praktisk bærbare gadgets for å takle stress

Topp 4 av de beste gadgetene for helse og velvære i CES 2019-berøringspunktene for stresshåndtering

Ta tak i stresset med et tastetrykk

Topp 4 av de beste gadgets for helse og velvære i CES 2019-kontaktpunktene mot stressarmbånd

“Omron HeartGuide” blodtrykksmåler for helse og velvære

Det er ikke alltid lett å måle blodtrykket ditt. Hvis du er avhengig av en måling i klinikken en gang i måneden, vil du ikke få full oversikt. På grunn av dette har det Omron utviklet en smartklokke som presise blodtrykksverdier kan registreres og sendes til en app. Det er et ekspanderende bånd i gadgeten, akkurat som en normal blodtrykksmansjett. Du kan ta manuelle målinger eller planlegge dem automatisk som du ønsker.

Alle med høyt blodtrykk eller slagproblemer ville være interessert i en slik enhet. Et komplett bilde av blodtrykket ditt over tid kan også være svært nyttig for legen din. HeartGuide blodtrykksmåler fungerer også som en treningsmonitor, kan telle trinn og spore søvnregulariteten din.

HeartGuide overvåker blodtrykket ditt døgnet rundt, noe som vil holde legen din informert

Topp 4 av de beste gadgets for helse og velvære i CES 2019 hjerteveiledning smartklokke for blodtrykk

Appen sender deg vanlige statusrapporter

Topp 4 av de beste gadgets for helse og velvære av CES 2019 omron blodtrykkskontroll fra appen

“Stanley Black & Decker Pria “Husholderske

Pria er en enhet for hjemmepleie som reagerer på talekommandoer. Gadgeten kan også levere opptil 28 doser medisiner, sende varsler til pleietrengende og fungere som en videosamtaler. Den har et innebygd kamera, høyttaler og mikrofon. I stedet for å ha omsorgspersoner tilgjengelig 24/7, kan Pria holde øye med pasienten og gi deg en App Hold deg oppdatert eksternt.

Displayet blir levendegjort av et søtt ansikt og en feminin stemme. Pria gir medisinen i en kopp slik at hun kan registrere hver dose som tas. Gadgeten er også koblet til skyen og er basert på Microsoft Azure. Dette gjør at omsorgspersonen kan planlegge varsler og motta varsler hvis pasienten savner dem. For å gjøre dette enklere, tilbyr Pria en videosamtalefunksjon som er begrenset til kontaktene som er angitt.

Er ikke denne hjemmroboten helt søt?

Topp 4 av de beste gadgets for helse og velvære fra CES 2019 pria robothusassistent

Topp 4 av de beste gadgetene for helse og velvære av CES 2019 pria-hjemmeroboten og videoassistenten

“Quell 2.0” smertelindringsutstyr for helse og velvære

Kroniske smerter er et forferdelig og til tider svekkende problem for millioner av mennesker. Leger foreskriver ofte langsiktige smertestillende midler, som kan forårsake alle slags uønskede bivirkninger. Hvis pasienter tar noen medisiner for lenge, kan det til og med føre til avhengighet og andre medisinske problemer. Kilde 2.0 er en alternativ smertelindring, den ene TIEN (Transkutan elektrisk nervestimulering) gir på samme måte lyssjokk som forstyrrer smertesignaler.

Den store forskjellen med Quell er at det er en kompakt enhet som bæres på beinet. Generasjon 2.0 -enheten er dobbelt så liten, men 20% kraftigere enn forgjengeren. Appen har også blitt redesignet og inneholder nå et høyere nivå av tilpasning for effektivt å håndtere smerter. Nye terapimuligheter vil bli lagt til i år.

Bærbar og mer kompakt enn en TENS -maskin

Topp 4 av de beste gadgets for helse og velvære på CES 2019 quell 2.0 lindrer smerte

Mange tilpasningsmuligheter via appen

Kontroller topp 4 av de beste gadgets for helse og velvære på CES 2019 quell 2.0 via app