kaloriforbruk jogging sunt vekttap med hunden

Kaloriforbruk ved jogging: Bedre å løpe ute eller på treningsstudioet?

Det er nå ingen tvil om at det blir brukt nok kalorier når du jogger. Sikkert denne aktiviteten er en av de sikreste måtene å holde seg i form. De fleste av oss vet det fra vår egen erfaring.

Kaloriforbruk jogging

kaloriforbruk jogger alene i parken

Hvor du går er sannsynligvis en smakssak. Eller ikke? La oss i dag se hva forskere sier om jogging av kaloriforbruk på løpebanen i treningsstudioet og utenfor.

Jogging: utendørs eller på banen? Hva er bedre?

kaloriforbruk-jogging-eller-kondisjon-sunt-gå ned i vekt

Hva er sunnere for den generelle tilstanden?

Å brenne kalorier mens du jogger er absolutt veldig viktig. Men dette er ikke nødvendigvis sunt. Fordi det å holde seg i form betyr også litt mer enn å bruke opp energi. Det som er sikkert er at løping ute også er mer variert og ofte veldig avslappende for sansene. Hvis dette skjer langs sjøen, ved en innsjø, i parken, bare i naturen, puster du også frisk luft og mange andre helbredende lukter som bare mangler i treningsstudioet. Noen mennesker føler seg imidlertid mindre stresset inni seg. Så de foretrekker å satse på kaloriforbruk ved å jogge på løpebanen. Den andre opplevelsen kan deretter gjøres opp gjennom spaet og turer i naturen.

 Løper i parken med en venn

kaloriforbruk jogge med partner i parken

 Omgitt av vakker natur

kaloriforbruk jogge med kjæresten sunt vekttap

Videre har enheten i treningsstudioet også en kaloriteller, pulsberegning og mange forskjellige innstillinger som måler og kan også øke effektiviteten til treningen.

Jogging på treningsstudioet

kaloriforbruk ved jogging på trenings tredemølle

Psykologiske aspekter

Når du jogger, er kalorier og hvordan de blir brent, som sagt ikke det eneste aspektet som må vurderes. Rent psykologisk er det sannsynligvis sunnere å løpe utenfor. Det styrker viljen og arbeider for utvikling av vår kreativitet. Fordi det noen ganger er vind, noen ganger regner det, og hver gang tar det mye krefter å delta på tross av disse forholdene. Men til slutt er dette en spennende opplevelse som gjør en person mer optimistisk og lykkeligere. Videre blir du utfordret til å oppdage nytt terreng med bakker, åser og nye stier. Dette øker effekten av jogging.

Om sommeren ved sjøen

kaloriforbruk jogge ute med kjæresten gå ned i vekt

Eller om vinteren med snø

kaloriforbruk jogging om vinteren gå ned i vekt sunt i snøen

På den annen side, på treningskarrieren, kan du planlegge og kontrollere alt lettere. Så du kan være sikker på resultatene dine.

På treningsstudioet er værforholdene uviktige

kaloriforbruk ved jogging i kondisjon på tredemølle

Viktigheten av pålegget

Med fokus på kaloriforbruk mens du jogger, kan man ikke ignorere felles helse. Fordi disse kan bli skadet av en for fast veibane. Jorden og de spesielle sportsflatene unngår det. I tillegg er de ganske enkelt mer behagelige for de fleste og motiverer dem til å holde ut lenger. Det er også viktig at du velger de riktige skoene. På stranden, for eksempel, kan du til og med gå barbeint. I dette tilfellet er imidlertid også risikoen for skader noe mindre.

Denne faren unngås på treningskarrieren

kaloriforbruk jogging treningsstudio gå ned i vekt med moro

La oss nå gå tilbake til hovedspørsmålet: For mengden kalorier som brennes mens du jogger og de andre fordelene, bør man heller løpe på treningsbanen eller ute? Vi tror bare at hvert alternativ har sine egne fordeler. Det er best å kombinere de to for bedre resultater.

 Ta et friskt pust i det store utendørs

kaloriforbruk ved jogging eller i treningsstudioet

Tren inne på banen

kaloriforbruk jogging på treningsstudioet på tredemøllen

Hjemmetrening med en fantastisk utsikt

kaloriforbruk jogge hjemme treningsstudio på tredemølle

Karrieren kan beregne kaloriene som er brent mens du jogger

kaloriforbruk jogging i treningsstudioet gå ned i vekt

20 minutters joggingprogram på løpebanen

kaloriforbruk ved jogging i treningsstudioet