Alle har sine morgenritualer, uten hvilke det ikke er mulig å starte dagen godt og avslappet. Vi bruker mye tid på badet om morgenen. Av denne grunn er det ekstremt viktig å tenke på noen få punkter når du planlegger og setter opp badet.

friske ideer og nåværende trender skaper badet

Riktig belysning

Når du justerer badet, velges ofte de mindre godt opplyste sidene av huset. Mens stuen og kjøkkenet for det meste vender mot sør og / eller vest, ligger badet veldig ofte på nordsiden, så sørg for at du har store vinduer på badet som slipper mye lys inn i rommet. Du trenger ikke å være redd for nysgjerrige øyne. I dag finnes det mangfoldige og elegante løsninger for pålitelig personvern, slik at du ikke lenger bare trenger å bygge små “kikkhull” for ventilasjon på badet. Naturlig lys skaper en vennlig atmosfære, løfter humøret og senker strømregningen.

Moderne baderomsplanleggingsprogramvare utnytter alle tilgjengelige kvadratcentimeter optimalt. Viktig i utleieleiligheter: Vær oppmerksom på de eksisterende forbindelsene. Når du foretar konverteringer, må du huske på at rør kan bli tette og du med en Avløpsrensing trenger å komme til tilkoblingene.

Skap en koselig atmosfære

En trend på badet er dusjkabinetten. Som et resultat virker selv små bad større, og det er ikke bare i alderdommen at man setter pris på et bad uten barrierer. Øverst på ønskelisten når du planlegger badet er vanligvis regndusj eller regndusj, som tidligere bare var kjent fra luksuriøse Hollywood -villaer. Men litt luksus hører også hjemme på ditt eget bad, fordi badet i økende grad blir en koselig velværeoase. Dette sikres også ved passende dekorasjon med lys og bilder. Hvis du ikke vil plassere bilder med bilderammer på badet av frykt for at fuktigheten kan skade deg, kan du også bruke et stilig fototapet eller akrylutskrifter i stort format. Tropisk karibisk teft, en ekte regnskogfølelse eller bare en søt gullfisk kan realiseres på kort tid.

Matchende fliser

Beslutningen om hvilke fliser som skal pryde badet er grunnleggende og derfor ikke alltid lett. Store gulvfliser eller en liten mosaikk? Naturstein eller fargerike keramiske fliser? Mulighetene er nesten ubegrensede. La en spesialist gi deg råd og forklare de forskjellige versjonene. Husk: et bad blir ikke helt pusset opp hvert femte år. Hvis du går for subtile toner for flisene og fargede aksenter for tilbehør og dekorasjon, kan du vanligvis ikke gå galt. Resultatet er en harmonisk romfølelse, og du vil fortsette å like badet ditt i mange år fremover.