rustikt soverom design tak

Høye tak gjør at rommet ser større ut

Har du et tak som er for lavt? Kanskje de er gjennomsnittlige, men du vil at disse skal se høyere ut? Det er mange forskjellige måter å lage denne hentydningen på. Vi advarer deg: Noen råd virker helt motstridende.

Men det er fordi de refererer til forskjellige typer mellomrom. Men hvis du leser og har ditt eget teppe i tankene, så finner du de riktige tipsene for deg.

Ideer for design med høyt tak

høyt tak design hvite røde aksenter

1. Arkitektonisk tilnærming som får taket til å se høyere ut.

Rustikt kjøkken

Tradisjonelle kjøkkenbjelker i taket

Er du en fan av industriell stil eller synlige rør? Blir det slag i hjertet av disse elementene? Et grovt tak vil ikke bare forsterke et slikt inntrykk, men vil også gi inntrykk av et høyere tak.

2. Bruk rustne lys

Med rustne lys

innebygde ideer for belysning i taket

Alt som kommer ut av et takdesign som allerede er for lavt, for eksempel disse taklampene her, vil få taket til å virke lavere og rommet – mindre. Dette er dyrebare centimeter tapt. I stedet bør du installere innebygde lys som bare tar plass i selve taket. Eller glem takene og fokuser på vegglampene.

3. Fjern lysekronen

Ingen lysekroner

moderne stue design grønn lenestol

Andelene her er viktige. Trim og fileter har evnen til å stikke opp fra taket. Hvis dette allerede er lavt, er dette absolutt ikke en fordel. Du kan lage strimlene i samme farge som taket. Slik lager du hentydningen til ekstra høyde.

4. Mal taket hvitt

Hvitt tak design

hvit tak design enkel stue

Det er alltid det første du tenker på når det gjelder tak. Dette skjer med god grunn. Det hvite i dekorasjonen lyser og forsterker. Dette betyr at taket er visuelt hevet. Hvis du ikke vil gå for ren hvit, bør du i det minste velge en nyanse som er lysere enn veggene dine.

5. Mal et stykke vegger i samme farge som taket

Blått tak design

rustikt tak i hodegjerde i tre

Denne høringsmetoden endrer oppfatningen av takets grenser og legger til noen psykologiske tommer.

Skinnende takdesign

  1. skinnende takdesign lysekrone spisestue
  1. Høyglanset lakk

Refleksjonen av lys og gjenstander vil forsterke og gjøre rommet lysere. Hvis du vil gjøre det dramatisk og velge en speillignende glans for takdesign, vil hele rommet virke uendelig. Hele rommet vil gjenspeiles i det.

Takdesign med matt overflate

origenelle takdesign stueideer farger

  1. Matt overflate

Matt topplag gjør at taket praktisk talt forsvinner. Defektene og ulempene forsvinner, og fokuset faller på selve rommet.

Vertikalt stripet i svart og hvitt

stripet vegg i svart og hvit innredning

  1. Vertikale striper på veggen

Alt som trekker øyet opp, noe som absolutt ville vært tilfelle med de vertikale stripene, får taket til å se høyere ut og rommet som helhet se større ut. Jo større kontrast mellom stripene, desto bedre effekt.

Sett opp med lave møbler

lyse farger i stuebelysning

  1. Velg lave møbler

Når de horisontale linjene på møblene er lavere enn normalt, lurer du øyet ved å få folk til å tro at plassen er større enn den faktisk er. En bonus er at vindusutsikten også er større. Så møblene blokkerer bare ikke glasset.

Vertikal posisjonering

skjermdesign blå aksenter levende ideer

  1. Plasser brikkene vertikalt

Uansett om det er romhøye bokhyller eller innrammede gjenstander på veggen, vil den vertikale installasjonen få rommet til å se høyere ut og trekke øyet oppover.

Høye vindusdekorasjoner

stue store vinduer møbler belysning

  1. Sett opp vindusdekorasjoner

Hvis du ser på gardinene, likner øynene våre automatisk størrelsen til vinduene. Dette vil også få vinduet til å se høyere ut hvis gardinene er store.

Så du kan forstørre og lysere rommet optisk.

Rustikt soverom

rustikt tak i soverom

  1. Hopp over festivaldekorasjonene

Å avsløre vinduene vil få rommet til å se mye større ut. Dette er den samme effekten som man opplever med det hvelvede taket. Du tror du har mer plass når du ikke har det.

Stort speil

stort gulvspeil soverom bordlampe

  1. Bruk vinduene

Igjen, når det gjelder den stilige utformingen av rommet ditt, vil du integrere ting som reflekterer seg selv eller lyset. Speil gir ikke bare mer lys, men sørger også for at overflaten er større enn den faktisk er. Heng speilet på veggen og len det mot det for å oppnå ønsket effekt.