Hvorfor bør du bygge en pergola i hagen din??

Det er fortsatt ikke for sent å bygge en vakker pergola på terskelen mellom innendørs og utendørs områder allerede i sommer. Men hvis du bestemmer deg for å gjøre det, trenger du raskt ideer og tips slik at du kan gå videre med planleggingen raskere.

Alle som bygger hus bør også få bygget en pergola 

Pergolaen er ferdig og plantet

Vi dedikerer derfor nå en lengre, oppdatert artikkel til dette emnet. Dette er den andre delen. I det første innlegget finner du tips om selve takets form, om utformingen av et komfortabelt sittegruppe, om valg av materialer og beskyttelse av personvernet. I dag fortsetter vi med noen ideer som får pergolaområdet til å se spesielt originalt, friskt og koselig ut, til og med eksotisk og ekstravagant.

Noen pergolaentusiaster gjør seg veldig komfortable 

pergola bygge utendørsbasseng

Ikke bare et sittegruppe

Pergolaen er først og fremst et komfortabelt sittegruppe. Vi ville på ingen måte gi avkall på denne funksjonen eller endre den på noen måte. Imidlertid kan pergolaen påta seg en annen rolle i boliginnredning. Det kan tjene som en forlengelse av spisestue eller kjøkken. Pergolaen kan fortsatt sees på som en forlengelse av hagen. Du kan plante noen flere skygge-elskende planter her. Så du har enda mer av det ettertraktede grøntområdet utenfor.

En plantet pergola beskytter mot solen og forskjønner livet ditt 

pergola bygge ideer planting

Klatreplanter La oss komme tilbake kort til temaet pergola -taket. Vi sa at du kan velge mellom forskjellige materialer og former for å gjøre dette. Du har også muligheten til ikke å gjøre taket helt lufttett, dvs. H. Du kan bare bygge et stillas og forsegle det med klatreplanter. Med denne tilnærmingen trenger du litt mer tid for å få pergolaen i den formen du ønsker. Romantikken og den eksklusive stilen den bringer er klart verdt innsatsen.

Taktekking av forhagen har bare fordeler 

pergola build sketch cad konstruksjon

Å sitte i hagen under tretaket er bare fantastisk 

pergola build sketch blueprint cad drawing

Å bygge en pergola krever mye presisjon 

Pergola bygge skisse nøyaktighet

Dekorer din pergola med flotte stoffer

Materialene og plantene er den beste dekorasjonen for pergolaen. Men du kan gjøre utseendet enda mer sjarmerende ved å bruke komfortable og fargerike tekstiler. De er også spesielt godt egnet når du vil gi uteområdet et huslig preg.

Tømmerkonstruksjon ser også bra ut om vinteren 

pergola bygge skisse snø

Kaffen smaker best på terrassen 

pergola byggeskisse mini pergola swing

Interessant arkitektonisk utseende

Du kan gjøre litt mer av pergolaen ved å dekorere den med interessante arkitektoniske detaljer. Selve kalesjen kan også ha en veldig original og til og med fancy form. På denne måten gir pergolaen hele ditt husdesign mer sving og originalitet. Dette arkitektoniske elementet kan tjene som en aksent. Denne tilnærmingen er spesielt egnet for moderne huskonsepter.

Flytt stua utenfor 

pergola bygge skisse snø peis gardiner

På tide å reflektere 

pergola bygge skisse snø peis gardiner skygge

Forsterk byggingen av hjemmet ditt

Hvis du noen gang går på bryet med å bygge en pergola, kan du benytte anledningen til å forsterke byggingen av hjemmet ditt med det. Dette er mulig på en rekke forskjellige måter. Pergolaen kan tjene som en ekstra beskyttelse mot vind, regn eller storm. I tillegg sikrer dette tillegget til fasaden bedre isolasjon av interiøret i de kaldere årstidene.

Holywood swing med en vakker baldakin 

pergola byggeskisse mini pergola swing

Pergolaen kan også være veldig nyttig utenfor sommersesongen 

pergola bygge skisse snø

For å bygge det selv trenger du en plan 

pergola bygge skisse

Pergola build sketch blueprint

pergola build sketch blueprint cad konstruksjonsplan

pergola build sketch blueprint cad

I den følgende videoen lærer du i detalj hvordan pergolaen er satt opp

bilder sier mer enn ord 

Monter pergolaen din fra ferdige moduler