Fototapet er ikke bare fototapet. Husker du de flate, uskarpe motivene på fototapetene fra 1970 -tallet? Ganske urealistisk, ikke sant? Moderne fototapeter har lite å gjøre med det. De tilhører en annen generasjon og imponerer takket være de nyeste foto- og utskriftsteknologiene med høy oppløsning, lyse farger og en ekstremt realistisk effekt. Fremfor alt scorer 3D -bakgrunnsbilder med en utrolig dybdeeffekt og blir mer og mer populære. Den makeløse optiske illusjonen som slike bakgrunnsbilder muliggjør, møter tidsånden perfekt og forvandler rom til unike leveopplevelser.

3d fototapet blomstermønster callas

Hemmeligheten bak 3D -bakgrunnsbilder

Det høye nivået av digital fotoutskrift og den raske utviklingen av datateknologier er de viktigste forutsetningene for et klart comeback av fototapeter. Rike, levende farger og krystallklare motiver kan skrives ut i alle størrelser, noe som gjør enhver valgt vegg til et ekte kunstverk. 3D fototapeter gjør det enda bedre og skaper en ekstra fascinerende effekt. Dette skyldes den karakteristiske utskriftsmetoden der blekket påføres materialet i lag. Når det gjelder motiver og bilder som er todimensjonale, brukes et spesielt dataprogram for å gjøre dem tredimensjonale på forhånd.

bartrær skog 3d foto bakgrunnsbilder

Materialer av høy kvalitet og enkel tapetsering

Slik at dine 3D -bakgrunnsbilder utvikler sin maksimale effekt og ser feilfrie ut, bør du velge den beste kvaliteten. Erfarne tilbydere, for eksempel på Uwalls.de, sikre dette for deg og la deg bestille dine 3D -fototapeter raskt og perfekt online. Med bare noen få klikk kan du legge til det bestemte hjemmet ditt komfortabelt fra sofaen og skape ønsket wow -effekt.

bambus skog 3d fototapet stue

Når du velger 3D -bakgrunnsbilder, spiller ikke bare motivet og fargen, men også materialene en viktig rolle. Den respektive festemåten avhenger da ofte av dette. I prinsippet kan du velge mellom tapeter av papir, fleece og vinyl, der de to siste variantene er mer anbefalt for tredimensjonale tapeter. Disse materialene er ikke bare litt mer robuste og holdbare, men har også bedre lufttetthet. De er også ripebestandige og er en utmerket måte å skjule sprekker på veggen.

En annen fordel med fleece- og vinyltapeter er at de er lettere å feste. Du trenger ikke å suge og klargjøre disse først som vanlig tapet, men kan påføre limen eller limet direkte på den godt rengjorte veggen. Etterpå festes tapetstrimlene praktisk til veggen etter hverandre. Mange av 3D-bakgrunnsbilder kan også bestilles som selvklebende. Alt du trenger å gjøre er å fjerne beskyttelsesfilmen på baksiden av tapetet før tapetsering.

3d fototapet tåke fjell svart hvitt

Sett 3D -bakgrunnsbilder i søkelyset

De mest populære og trendy 3D -motivene for øyeblikket inkluderer definitivt ikke bare skog, blomster, bypanoramaer og stranden, men også abstrakte og grafiske elementer. Superhelter, Star Wars -figurer og søte dyr er fortsatt de store selgerne for barnerom. Selvfølgelig kan du også velge et helt individuelt motiv eller konvertere et bilde du har tatt til et 3D -fototapet.

Avhengig av rommet og innredningsstilen, kan du fortsatt være oppmerksom på mye slik at fototapetene dine blir de ultimate blikkfangene. For eksempel vil det være fornuftig å velge et lysere fargevalg for mindre rom. Dette bringer en ekstra optisk bredde med seg. Motiver med endeløse stier eller et vindusperspektiv skaper også en gunstig åpningseffekt og forstørrer dermed rommet.

Velg om mulig den største veggen i rommet for fototapetet og sørg for at det er så få ting som mulig foran det. Tilpass resten av innredningen optimalt, eller omvendt, tenk på forhånd hvordan du vil tilpasse farger og motiver til omgivelsene.

hvite roser 3d fototapet

Riktig belysning er avgjørende i dette tilfellet. Du kan dyktig iscenesette 3D -bakgrunnsbilder med både direkte og indirekte lys. Generelt må du kontrollere at det er flere lyskilder i rommet, slik at det generelt er harmonisk og innbydende.

En flott designidee med et 3D -fototapet er å bruke det til å tapetsere et hjørne. På denne måten blir den visuelt avrundet og utvidet. På denne måten ser rommet mye mer romslig og hjemmekoselig ut.

Du kan allerede se hvor allsidige moderne 3D -bakgrunnsbilder er. Våg å gjøre det og bestill ditt unike, veldig individuelle tapet som er laget etter mål. De gir ikke bare et stilfullt blikkfang, men gir bokstavelig talt dine egne fire vegger nye, veldig spennende dimensjoner og en makeløs teft.

palmeblader 3d veggmalerier bad