Optimal romakustikk er definitivt en del av perfekt romdesign. Dette minimerer ikke bare irriterende bakgrunnslyder, men fremfor alt den ubehagelige etterklangen i rommet. Resultatet: mer ro, mer konsentrasjon og forbedret taleforståelighet. Heldigvis er det allerede noen få akustikkeksperter på markedet, som f.eks fri plass akustikk fra Heidelberg, som definitivt kan hjelpe deg med dette. De tilbyr svært høy kvalitet og effektive produkter som lydabsorberende akustiske paneler-akustiske bilder, takseil, romdelere og skrivebordsdempere. Som et resultat vil du definitivt lykkes i den optimale akustiske planleggingen basert på ekspertråd. I dag er vi spesielt opptatt av akustiske bilder og hvilke viktige aspekter du bør ta hensyn til.

Akustisk bilde solfylt

Akustiske absorbere med personlige farger for individuell romdesign (kilde: Tr1sha / shutterstock.com, design: freiraumakustik.de)

Optimal romakustikk kan også "vakker" være

Akustiske bilder er ikke bare lydabsorberende, men fremfor alt også dekorative. De gir rommet et individuelt notat og sikrer en passende dose estetikk. Du kan ikke bare velge mellom forskjellige størrelser og formater, men også velge designet eller motivet du liker best. Det kan til og med være et kunstverk av en bestemt maler eller et bilde du ønsker. Produkter av god kvalitet er i stand til å absorbere over 90 prosent av lydbølgene. Som et resultat er de ikke bare egnet for private rom, men fremfor alt for forretnings- og fellesområder samt telefonsentre. Og hvordan fungerer egentlig akustiske bilder? Veldig lett. Kort forklart: et spesielt isolasjonsmateriale er satt i en aluminiumsramme og utstyrt med et utvidbart og utskiftbart tekstilbelegg på forsiden.

Akustikbilder_MG_U0287

Alt avhenger av riktig akustisk planlegging

En av de største fordelene med akustiske bilder er at de kan isolere ethvert rom, selv etterpå. Du trenger ikke å legge inn ytterligere strukturelle tiltak. Men du bør vite nøyaktig hvor og hvor mange av de lydabsorberende bildene som skal henges i det aktuelle rommet. Forhandlere og produsenter av høy kvalitet tilbyr deg derfor alltid en gratis behovsvurdering før den endelige bestillingen. Alt du trenger å gjøre er å sende dem tilstrekkelig informasjon om planløsninger, romstørrelse og bruk, samt møbler og gulv. Etter at du har mottatt din individuelle behovsberegning, kan du gå til neste trinn: velg design og motiver.

Akustikbilder_MG_U5935

Hva mer bør du vurdere når du velger dine akustiske bilder??

I tillegg til optimal, lydabsorberende funksjon og estetikk, bør selvfølgelig de helse- og miljøvennlige aspektene ikke undervurderes. Når du bestiller, vær oppmerksom på økologiske isolasjonsmaterialer (for eksempel polyesterfleece av høy kvalitet) som også er resirkulerbare og miljøvennlige. Kjemiske løsemidler og tilsetningsstoffer har ingen plass i dine akustiske bilder, og tekstilbelegget bør ideelt sett være UV-bestandig og sertifisert med Oeko-Tex® Standard 100. De perfekte stoffene for dette er også flammehemmende, motstandsdyktige mot rengjøring og hudvennlige samt pustende og helt allergivennlige. Mugg og støvmidd har rett og slett ikke en sjanse her. Vi anbefaler deg å stole på produkter av høy kvalitet fra Made in Germany som sikrer perfekt utskrift og garanterer rimelige arbeidsforhold samt et optimalt pris-ytelsesforhold.

Akustikbilder_MG_U0600

Lydabsorberende bilde i solfylte farger beroliger og lyser opp hvert rom (kilde: ImageFlow/shutterstook.com, art: Matthias Groessl)

Konklusjon

Finn din effektive akustiske løsning gjennom akustiske bilder av høy kvalitet. Du kan også kombinere disse med andre lydisolerende produkter og oppnå et sammenhengende helhetskonsept. Stol på erfarne leverandører av høy kvalitet som er ved din side med råd og handling og kan fortelle deg nøyaktig hvilke absorberflater du trenger og hvordan dine akustiske paneler skal plasseres. Gi akustisk og visuelt for mer komfort i dine private rom og for mer ro og konsentrasjon i forretningsområdet.

akustisk bildepanorama

Akustiske bilder i panoramaformat med kunst av Keven Erickson (Kilde: Marko Poplasen/shutterstook.com)

Akustikbilder_AG_6043

Akustisk bilde i en stilig boho -design (kilde: DotExe/shutterstock.com, design: Krøllete Pat)

akustisk bildekunst

Eksklusiv fotokunst på akustiske bilder for alle slags rom (kilde: ImageFlow/shutterstock.com, kunst: Bernhard Edmaier)