barnerom møbler barnemøbler pedagogiske møbler

Friske studiemøbler på barnerommet – mindre belastende lekser

Selv i de lykkeligste familiene har lekser en tendens til å være irritabel og stressende. Det er vanligvis flere faktorer som bidrar til dette, men en årsak er veldig lett å bøte på: Hvis barnet har et gjennomtenkt, dedikert læringsrom, er dette det beste grunnlaget for avslappet læring.

Foreldre bør derfor sette opp sitt første eget læringsrom på barnerommet senest når de begynner på skolen. Det er enda bedre å gjøre dette litt tidligere. På denne måten kan barnet lære å bruke sitt nye skrivebord på en leken måte.

Barnemøbler – ergonomiske læringsmøbler for de minste

barnerom møbler ideer ergonomiske barnemøbler

 Skolebarnet lærer ved sitt eget skrivebord å gjøre oppgavene sine selvstendig. Her føler den ikke at den blir observert og kan øve på å organisere seg selv og finne sine egne problemløsninger uten å bli distrahert av andre. Dette øker selvtilliten og dermed ønsket om å lære.

Styrke selvtilliten hos barn og vekke deres lyst til å lære

barnerom møbler barnemøbler pedagogiske møbler

Velg først stolen, deretter skrivebordet

Når de velger studiemøbler, ser mange foreldre først etter et skrivebord og legger deretter til stolen som følger med. Men som forklaringsfilmen i Barnehage.

Utvalg av studiemøbler – en forklaringsfilm

barnerom møbler barnemøbler pedagogiske møbler lekser video

Magasinet viser at det er bedre å gå omvendt: et skrivebord kan bare velges ergonomisk hvis barnet sitter optimalt oppreist. Derfor er det mer fornuftig å først velge skrivebordsstolen og bare i det andre trinnet skrivebordet.

Det viktigste kriteriet for stolen er å støtte barnets trang til å bevege seg. Fordi barn også beveger seg mye intuitivt når de lærer. Mens denne “jiggling” ble frynset tidligere, vet vi nå at disse ubevisst utførte setestillingsendringene faktisk er veldig viktige for sunn læring: På den ene siden lindrer de barnets rygg, på den annen side lindrer bevegelsene kramper som oppstår og dermed støtter konsentrasjonsevnen.

Sett opp et læringsrom på barnerommet

barneromsmøbler barnemøbler Sophie skrivebord

Gode ​​ergonomiske skrivebordstoler har derfor et bevegelig sete, som selvfølgelig også må være høydejusterbart slik at det kan tilpasses barnets stadig skiftende størrelse. For å gjøre dette justeres det slik at barnet sitter oppreist med begge føttene på gulvet. Hangende ben er veldig ubehagelige og veldig irriterende når de lærer! Setedybden bør også være justerbar slik at barnet kan gli gjennom til ryggstøtten uten at kanten av setet presser seg inn i hulen på knærne. Og til slutt inkluderer optimal ryggstøtte også et fleksibelt ryggstøtte som alltid hviler mot barnets rygg i forskjellige sittestillinger.

Ergonomiske barnehagemøbler

barneromsmøbler læringsmøbler sidepanel

Det ergonomiske skrivebordet vokser med deg

I tillegg til stolen bør skrivebordet selvfølgelig også være ergonomisk gjennomtenkt. Heldigvis er det nå et stort utvalg ergonomiske og attraktive og rimelige studiemøbler av høy kvalitet for barn. Hvor stol og bord ikke nødvendigvis trenger å komme fra det samme programmet, er det mye viktigere at begge er ideelt tilpasset barnet!

Lære møbler for barn

barnerom møbler barnemøbler design barnerom kettler lernplatz

Det mest fremtredende ved ergonomiske barnebord er den vippbare benkeplaten. Vanligvis flate bordplater fører til en bøyet stilling. Med denne krumningen i ryggraden er de enkelte vertebrale legemene sterkt belastet. Spesielt hos barn kan denne usunne holdningen føre til smerte eller til og med skade på helsen. Barneleger oppdager faktisk at forekomsten av ryggproblemer blant skolebarn øker.

Ergonomisk skrivebordsstol

barneromsmøbler ergonomiopptak med Phase Berri

Fordi den optimale vinkelen på skrivebordet varierer avhengig av aktiviteten, er det viktig at skråningen lett kan justeres når som helst: for lesing skal skrivebordet vippes rundt 30 °, for skriving skal det vippes moderat rundt 15 ° og senkes helt for datamaskinarbeid.

Gjør barnerommene moderne og sunne

barneromsmøbeldesign barnerom Kettler skrivebordslogo pluss

Gjennomtenkte systemer gjør at barnet enkelt kan justere stigningen når som helst med en enkelt bevegelse. Det må også tas hensyn til sikkerhet: Dessverre lurer farlige terminalfeller fortsatt i noen arbeidsstasjonssystemer.

Unngå ryggproblemer hos skolebarn

barneromsmøbler barnemøbler Kettler skrivebordslogo pluss2

Selv om den skrånende bordplaten, til tross for dens betydning for avslappet og sunn læring, dessverre fortsatt er en av de eksklusive funksjonene til et skrivebord for barn, bør høydejustering faktisk være en del av det grunnleggende utstyret. Det samme gjelder høydejustering at den skal være enkel, trygg og uendelig variabel.

Ergonomisk barnebord med vippbar benkeplate

barneromsmøbler barnemøbler Comfort hvit grå

Forresten: Gode studiemøbler kan til og med forstørres og oppgraderes med et stort utvalg tilbehør, slik at skrivebordet fortsatt kan gjøre jobben sin i sin første egen “bod” etter skoletid! Derfor bør foreldre kanskje velge et enklere nivå når de designer enn førskolebarnet måtte like. Moderne møbelsystemer tilbyr også mange alternativer for redesign ved å bytte ut individuelle deler. Skrivebordet tilpasser seg ikke bare barnets voksende kropp, men også deres endrede smak!

* Alle skrivebordene som vises er barnebord fra Kettler -merket.