Den koseligste sesongen har allerede begynt. Luften blir kjøligere og dagene blir kortere og kortere. Vi blir nå stadig oftere hjemme og nyter den koselige sikkerheten til våre fire vegger. I tillegg til koselige tepper, varme drikker og mykt stearinlys, er romdufter enda mer merkbare. De har en sterk effekt på vårt humør og velvære og kan derfor velges for å passe årstiden. Vi vil fortelle deg nedenfor hvorfor dufter er så viktige for oss, og hvilke av dem som er perfekte for høsten.

Skap en god stemning om høsten med romdufter

rom dufter høst vinter

Hvorfor har smaker en så sterk effekt på oss?

Dufter har en usynlig kraft. De er i posisjon til umiddelbart å transportere oss til lenge glemte øyeblikk eller å føre oss bort til fjerne land. Følelser kommer opp og stemningen endres i løpet av sekunder. Hvorfor det? Mange vitenskapelige studier har vist at dufter har en direkte, kraftig effekt på vårt limbiske system i hjernen.

Fra et evolusjonært synspunkt er det en av de eldste delene av hjernen vår hvor langsiktige minner og følelser lagres. Duftmolekyler som kommer inn i det limbiske systemet gjennom nesenervene er i stand til å vekke forskjellige følelser og minner hos oss.

Dufter har en usynlig, ubevisst kraft på hjernen vår

rom duft effekt

De mest populære romduftene for høst og vinter

Takket være den gode effektiviteten til duftene, kan du skape hvilken som helst stemning i hjemmet ditt når som helst. Følgende aromaer er spesielt godt egnet for høsten og kan brukes til å dufte rommet ditt med en rekke dufttilbehør og -apparater. I tillegg til klassiske duftlys og røkelsespinner, kan du også bruke romdufter i form av aromalamper, elektriske diffusorer eller katalytiske lamper. I de fleste tilfeller har disse også en edel design og er et perfekt tillegg til hjemmemøblene dine. Her er vårt utvalg av atmosfæriske dufter for høsten:

sandeltre

sandeltre rom dufter sunt

Det er ikke for ingenting at sandeltre regnes som hellig i India i henhold til den gamle helbredende kunsten Ayurveda. Duften virker sterkt avslappende på nervesystemet, oppløser blokkeringer og gir en meditativ stemning. Sandeltre kan ikke bare brukes som røkelsespinner hjemme, men også som eterisk olje i aroma -lampen, som et duftlys eller i den elektriske diffusoren.

seder

rom dufter sedertre effekt

Denne essensielle oljen har egenskapen til å gi mer ro og klarhet. Den behagelige duften løser frykt og aggresjon og fremmer en god mental balanse.

eukalyptus

romdufter høst eukalyptus

Duften av eukalyptus åpner lungene og gjør pusten lettere. Det fremmer også konsentrasjon og vilje til å lære samtidig. Etter noen minutter føler du deg mye mer energisk og produktiv.

Bergamott

rom dufter av eterisk olje av bergamot

Den milde aromaen av bergamott virker stemningsfremmende og har en bevist positiv effekt på mild depressiv stemning. På høsten og vinteren er denne duften en lojal aromatisk følgesvenn i hverdagen og anbefales spesielt som en romduft.

jasmin

rom med duft av jasmineffekt

Duften av liv! Jasmine passer for hver sesong. Det gir livsglede og en makeløs lett friskhet og løser opp nervøsitet og spenning.

vanilje

romdufter vaniljeeffekt

Vanilje er en av de mest populære romduftene og smakene noensinne. Spesielt om høsten og vinteren gir denne duften en behagelig følelse av trygghet og varme. Det skaper umiddelbart godt humør og økt mental aktivitet.

lavendel

rom duft lavendel effekt

Nok en populær klassiker blant smaker. Lavendelduft, spesielt fra naturlig, essensiell olje, beroliger sjelen og ånden og sikrer indre balanse og en god søvn. Du anbefales også å bruke lavendel hvis du har problemer med å komme inn.

mandarin

mandarin rom duft effekt

Denne søte sitrusduften klemmer oss og gir oss sensualitet og indre balanse på samme tid. I likhet med andre sitrusaromaer, har mandarin en ekstremt forfriskende og forfriskende effekt på vårt sinn.

cinammon

kanel høst vinter rom dufter

Kanel har definitivt en oppvarmende effekt, selv når du inhalerer duften. Det løfter stemningen, virker avslappende og gir en rustikk trygghetsfølelse. I likhet med lavendel kan kanel også fremme en god natts søvn og lindre angst og depresjon.

Prøv forskjellige romdufter i hjemmet ditt og finn dine individuelle favoritter blant dem. Dra nytte av den unike kraften i dufter akkurat nå på høsten og vinteren, og vær komfortabel!

Stilige elektriske aromadiffusorer skaper en hyggelig, meditativ atmosfære i rommet

aroma diffuser elektriske rom dufter

De gode gamle duftlysene utstråler behagelig lys og aroma på samme tid

duftende lys rom dufter høst           lukter duftende stearinlys

Slik kan du virkelig nyte høsten!

romdufter for høstduftende stearinlys