Vitrinen er et møbel som ikke bør mangle i et moderne hjem. Stort sett er dette et hylleskap med glassdører, noen ganger glass sider og en bakvegg. Denne konstruksjonen lar deg vise verdifull dekorasjon der og beskytte den mot støv eller falle ut og bryte. Tidligere ble utstillingsvinduer utelukkende brukt til å vise servise av porselen, krystallglass, bestikk i sølv og andre verdifulle dekorasjoner. Mesteparten av tiden ble møbelet deretter plassert på kjøkkenet eller i spisestuen, hvoretter oppvasken bare ble fjernet og brukt ved helt spesielle anledninger. I dag brukes utstillingsvinduet også i andre områder av huset. Vet du hvordan du skal dekorere et utstillingsvindu? I dagens artikkel vil vi introdusere deg for noen av våre favorittideer og gi deg nyttige tips.

Vitriner er stilige, praktiske og visuelt tiltalende møbler

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for en vellykket innredning stort utstillingsvindu, ganske elegant

Rustikke møbler laget av utdatert tre i typisk landlig stil

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for et vellykket møblert landsted deko wood

Dekorer vitriner i henhold til plass og funksjon

Vitriner er funksjonelle og elegante møbler på samme tid. Avhengig av dekorasjon og posisjon hjemme vist i dem, kan de oppfylle en rekke praktiske og dekorative funksjoner. Vitriner finnes i alle former og størrelser på markedet, slik at du raskt kan finne en modell som er perfekt for hjemmet ditt. Smale hjørneskap er vanligvis best for mindre leiligheter, mens romslige hus har bedre utbytte av en stor skapvegg.

Store rom ser veldig fine ut med utstillingsvinduer eller hyllevegger

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for en vellykket møbleringsorganisasjon hjemmekontor hjemmekontor

Smale og høye modeller som denne er bedre egnet for små rom og bad

Dekorere et utstillingsvindu - ideer og tips for en vellykket interiørdesign høyt, smalt hylleglass

Fremfor alt forhindrer disse møblene at verdifulle og skjøre ting faller ut, blir støvete eller blir rørt av nysgjerrige gjester og spesielt små barn. Samtidig kan de utstilte gjenstandene ses gjennom glasset som i et museum eller galleri. Bortsett fra glassdørene trenger du sjelden rengjøre dekorasjonen.

Disse fordelene er spesielt viktige for forskjellige unike samleobjekter, minnesmerker, familiearv, antikviteter, miniskulpturer eller smykker. En slik luksuriøs og dyr, men delikat dekorasjon ser fantastisk ut i stua, men det er bedre å bare stå bak glass og bli observert. Det gir hvert rom karakter og gir deg muligheten til å uttrykke din personlighet. Et utstillingsvindu avslører umiddelbart din preferanse for stil, estetikk og til og med hobbyer.

Dette anlegget avslører umiddelbart din preferanse for Scandi Chic

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for et vellykket interiør, rustikt, rustikt deco landsted

Her er det derimot den maritime stilen med typiske sjømotiver som dominerer

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for et vellykket innvendig speil deco maritim shabby chic

I stua kan utstillingsvinduet imidlertid oppfylle en rekke andre funksjoner. Du kan for eksempel lagre dine favorittbøker og blader i den, og raskt konvertere glassskapet til en bokhylle. Plasser en komfortabel lenestol ved siden av den, og gjør området til et ganske lite lesehjørne.

På kjøkkenet har du lett tilgang til ditt favoritt servise, kjøkkenutstyr, kakebrytere, kaffekanner, fruktkurver osv. Mens du lager mat, pynter eller serverer. Et utstillingsvindu kan til og med finne plass på badet. Der kan du vise håndklær, toalettpapir, kosmetikk og annet tilbehør og ha lett tilgang til dem.

Asymmetri og enkelt aksentdeler gir visuell interesse

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for en vellykket møblering av asymmetri kongelig visuell interesse

Små potteplanter bør ikke mangle i noe hjem

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for et vellykket interiør moderne ideer

Gi liv til dekorasjonen din

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for en vellykket hylling av plantebøker

Design vitrinen i henhold til resten av interiøret

Dette er en tommelfingerregel som ofte blir oversett og derfor aldri gjentas for mange ganger. Ved hver ny dekorasjon må alltid resten av møblene i rommet tas i betraktning. Selve utstillingsvinduet og tingene du viser i det, bør både smelte sømløst inn i miljøet, krydre det og fremheve de vakreste sidene. Samtidig bør de ikke være for iøynefallende. Det handler om balanse.

Den enkleste måten å oppnå denne effekten er å se på fargeskjemaet i rommet og kopiere det. Vær oppmerksom på fargene og mønstrene på veggene, møblene, gardinene og andre dekorasjoner. Fyll vitrinen din med gjenstander og dekorasjoner hvis farger matcher resten av rommet.

De forgylte rammene i denne utstillingsvinduet løfter den opp fra den mørke veggen

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for en vellykket innredning av gullkarmdør

Hvis du vil gi utstillingsvinduet et ekstra strekk farge, kan du tapetsere eller male bakveggen. Spesielt mørke farger vil få frem dekorasjonen din. Et kult og elegant alternativ til dette er speilvendte bakvegger. Disse skaper en unik optisk illusjon som dobler elementene som vises. Det er ikke tilfeldig at teknologien brukes av mange virksomheter. Du finner klistremerker med speil eller Metalliske effekter i mange hobbybutikker eller nettbutikker.

I tillegg til fargene, tenk på å velge et tema for dekorasjonen din. Du kan endre dekorasjonen av utstillingsvinduet regelmessig og avhengig av sesong eller anledning. Tenk igjen på hvilke farger og motiver som passer best med temaet og hvordan du vil passe inn i resten av innredningsstilen.

Speil gir dimensjon og får rom til å se større ut

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for et vellykket interiør vakre moderne ideer

Så du har også råd til å stille ut mindre dekorasjon

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for en vellykket innredning av retrohylledeko

Dekorer vitriner ved hjelp av enkle organiseringsteknikker

Hvordan du dekorerer og ordner ting i utstillingsvinduet ditt, har stor innvirkning på hvordan du, din familie og dine gjester oppfatter dem. Så det er ikke bare dekorasjonen som teller, men også hvordan du ordner det.

Regelen om 3 dominerer her. Dette betyr at dekorasjoner av forskjellige størrelser alltid er gruppert i tre. Plasser de største elementene nær skapets bakvegg, og ordne deretter mellomstore og små dekorasjoner i forgrunnen rundt dem. Overlapp små biter mens du sørger for at alt er synlig forfra. La det være små hull mellom gruppene på tre, slik at displayet ditt ser mindre rotete ut.

Et annet viktig poeng er å plassere de største og tyngste elementene på de laveste hyllene for å stabilisere vitrinen din. Alle topptunge møbler risikerer å velte hvis de blir truffet ved et uhell. Dette forbedrer også balansen rent visuelt.

Lag et funksjonelt og visuelt tiltalende hjemmekontor

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for en vellykket innredning hjemmekontor hjemmekontor ideer

Rustikk utstillingsvindu på hjul fra tidligere år

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for en vellykket innredning av kjøkken -deco -retter

Hvordan skal du dekorere ditt eget utstillingsvindu? Vær modig og eksperimenter med forskjellige ordninger. Det er mange ideer og muligheter som kan krydre hjemmet ditt på en rekke kreative måter.

Anlegget ditt bør aldri virke rotete

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for en vellykket innredning av stor trehylle i glass

Fyll veggnisjer fornuftig med et utstillingsvindu

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for et vellykket møbleringshjørne

Mini vitriner kan fantastisk oppfylle funksjonen til en smykkeskrin på soverommet

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for et vellykket interiørdesign mini kongelige smykker

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for en vellykket installasjon av et minihyllebord

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for et vellykket interiør stilige retro ideer deco

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for en vellykket møblert vegghylle glassdør

Dekorere utstillingsvinduet - ideer og tips for en vellykket møblering stue gangen deko regal