kjeller lekerom lekerom for barnerom

Design barnerom – innredning av ideer i kjelleren

Vil du ikke ha en morsom og fargerik i kjelleren Design barnerom? I så fall har vi noen gode ideer for deg i dag!

De er også ganske praktiske og nyttige.

Da vi var barn var det annerledes.

Du ventet knapt på muligheten til å løpe ut av huset. Det gjaldt også vinteren. Da satte du bare på noe raskt og du gikk ut. Foreldrene måtte lete etter barna senere den kvelden, og de syntes det var vanskelig å få dem hjem igjen.

Tidene har endret seg helt. Barn vil tilbringe mer tid innendørs. Husstemningen må tilpasses deretter. Mange foreldre ønsker å tilfredsstille sine behov med stor spillerom.

Er du en av dem? Vil du ikke ta en titt på våre flotte utstyrsideer nedenfor?

Lag en lekeplass inne

barneromsdesign, kjeller, fargerikt teppe

Faktisk er det få av oss som har mye plass. Hvis du ikke har nok plass, kan kjellerdesign vise seg å være en utmerket løsning. I de fleste tilfeller er det nok plass til å lage noen fasiliteter for foreldrene slik at de kan nyte dette området så vel som de små.

Følgende ting må observeres ved omdanning av kjelleren til et lekerom!

  1. Nevn de viktigste nøkkelpunktene

Når du gjør om et rom til en funksjonell overflate, handler det ikke bare om estetikk. Før du konfigurerer alt, bør du sjekke om du vil ha plass til alle nødvendige fasiliteter i dette rommet og samtidig sikre plass til de voksne og deres aktiviteter.

De fleste kjellergulv krever nok isolasjon og et utgangsvindu. Dette kan fungere som en nødutgang. Sørg for at det ikke er noen feil i vannrøret. Taket må også være klart før lekeområdet kan opprettes.

Geometrisk teppe

barneromsdesign kjeller fargerikt teppebord

  1. Lekerom for barn og voksne

Trenings- og lekerom

barnerom design kjeller sittegruppe

En av grunnene til at vi legger så stor vekt på planleggingen av plassene for barn og voksne, er at de er veldig praktiske. Legg merke til det faktum at de fleste barn vil tilbringe så mye tid som mulig sammen med foreldrene. Det er praktisk talt umulig å holde henne nede i kjelleren hvis du er oppe på kjøkkenet hele tiden.

Det blir enda vanskeligere når passasjene er veldig smale. Det er uansett godt å holde et øye med henne.

Hvorfor ikke planlegge en underholdning eller vaskerom ved siden av barneområdet?

En av de beste ideene vi i Freshideen har kommet over er kombinasjonen av et treningsstudio og et lekerom. På denne måten vil du alltid ha muligheter til å bevege deg rundt og komme i form mens du tar vare på barna.

Tenk på andre kombinasjoner som vil være mer egnet for deg! Det er viktig at de ulike områdene er tydelig skilt. Du kan oppnå dette gjennom tepper, gardiner eller, hvorfor ikke, gjennom glassdører?

Tilbringe god tid med barna

barnerom design kjeller lekerom leker

  1. Sett opp en stor inngang

Vi mennesker har alltid vært besatt av ideen om å lage store innganger. Personlig vet jeg ikke noen eksakt forklaring på hvorfor dette er slik. Uansett om det er et kongelig bryllup eller en stor sportsbegivenhet, integrerer vi også store innganger i den nøye planleggingen.

Kjelleren gir de perfekte forholdene for å gjøre det hele morsommere og mer engasjerende. Selv de voksne vil ha det gøy å gjøre det!

Trapper med lysbilde

barnerom design kjeller trapp lysbilde grønt teppe

  1. Legge tepper og pynte vegger

Barn kommer over de mest utrolige tingene. Så snart du tør tro at du har dekket alle marginene, klarer de å finne en ny. Dette gjelder spesielt for guttene. Tepper er absolutt den mest foretrukne løsningen for lekeområder. Vurder imidlertid teppefliser da de er lettere å fjerne og rengjøre.

På veggene bør du spesielt vurdere fargede og lekne bakgrunnsbilder som den på bildet her. Disse er for eksempel mye billigere og enklere enn veggmaleriene.

Veggdekorasjonsideer

kjeller lekerom barnerom design veggdesign

  1. Overordnede emner eller enkle konverteringer

En ting du bør bestemme før du designer rommet er hovedtemaet i rommet. Det er så mange aktuelle motiver som kommer fra de mest populære eventyrene og animasjonene. Rom som er underordnet et ensartet tema, ser bare super spennende og interessante ut.

Den eneste, men betydelige ulempen er at de gir liten fleksibilitet hvis du vil flytte til et annet emne om et år eller to.

idrettsplass

kjeller spillrom sports veggdekorasjon

I skogen

kjeller lekerom barnerom design hengestol

Med mindre du vil investere mye energi, tid og penger i omfanget hvert år, anbefaler vi at du unngår de svært spesifikke temaene. De ser flotte ut i bladene, men de vil ikke selge dekorasjonene, ikke sant?

I stedet for nøytrale vegger med flotte motiver, bør du vurdere veggpapir og malerier på en tavle. Mesteparten av tiden er dette mer enn nok.

Slike løsninger lar deg pusse opp rommet når barna er ute av en bestemt fase.

Dekorative aksenter i oransje

lekerom barnerom design oransje aksenter

Benker med oppbevaringsplass

lekerom barnerom design svart hyller benk

  1. Forleng lagringsområdet

Når det gjelder barnas lekerom, kan du aldri ha nok plass. Lekerom i kjelleren betyr automatisk at lekene fordeles i hele huset. Mye mer egnet enn statiske hyller er dekorative eller dekorerte vaskekurver. Vurder også benker med skjult lagringsplass og innebygde hyller.

Dette er den beste måten å dra fordel av vertikal plass.

På denne måten sparer du plass og bidrar til trendy løsninger.

Svart tavle for gjøremål

kjeller barnerom design tremøbler black board

Vegghyller med kurvkasser

barnerom designer kjeller fargerike teppe vegg skap

  1. Sitteplasser og belysning

Plysjseter i lekerommet er veldig vanlige og enkle krakker eller en benk er veldig passende. Dette gjør at de voksne kan sitte komfortabelt i rommet. Dette vil også oppmuntre deg til å tilbringe mer tid med barna dine.

Hvis du også får det riktige omgivelseslyset, vil barna dine kunne kose seg der i mange timer.

Design barnerom i grått

     design barnerom kjeller grå hyllesystem

Hvite møbler i barnehagen

  barnerom design kjeller leketøy møbler