Empire -stilen i interiørdesign

Av Empire stil oppsto i Frankrike på 1800 -tallet. Det var den tiden da Napoleon regjerte der. Man ser på denne stilen som en sen fase av klassisisme. Den er basert på beundring for keiserens storhet. Det er her navnet kommer fra.

Stilen er preget av kombinasjonen av flere forskjellige elementer. Måten de ble blandet på har mye å gjøre med Napoleons personlige smak.

Storslåtte møbleringsideer i Empire -stil

empire stil møbler interiørdesign ideer hvitt gull

For det første elsket han gammel kunst og fant også ideologien til de romerske herskerne inspirerende. Derav de mange likhetene med den romerske stilen.

Samtidig førte keiseren mange kriger rundt om i verden, inkludert i Afrika. Der kom han i kontakt med egyptisk kultur.

Mange av motivene og elementene i dette er i Empire -stil kan også sees.

Hovedtrekkene i Empire -stilen med et blikk

empirestil flisemønster rødt tak

Av Empire -stil må nødvendigvis ha noe arrogant i sin egen karakter. Det er pompøst, festlig, eksklusivt. Fargene er veldig slående, materialene – praktfulle. Det er alltid mye formalitet i detaljene. Det er tydeligvis ikke en stil som er så lett å etterligne hjemme.

Du kan heller se ham på kontorene til offisielle personer og veldig rike mennesker.

Hvis du velger Empire -stil Hvis du bestemmer deg hjemme, må det bare utføres perfekt. Ellers kan du bli veldig flau.

Omgitt av luksus

empire stil dekorere ideer lysekrone

Dette er kanskje en av få stiler som bruker en lys farge som bakgrunn. Dette er veldig ofte det røde, og mer spesifikt – lilla. Rikt kontrasterende eller like rike nyanser utfyller denne fargen. Disse er for eksempel blå, grønn, lilla, svart, gull, gul. De dominerer rommet og understreker stemningens festlige karakter.

Farger i denne stilen

empire style flisemønster rødt

Baderomsinnredning med røde aksenter

empire style flisemønster røde baderomsmøbler

Fargene er en av metodene for rikdom og overskudd. De er en visuell ekvivalent til storhetstiden Napoleon trodde han levde.

Tekstiler i empirestil er av meget høy kvalitet og ser dyre ut, men de er det ofte også. De mest brukte er marmor, tre, gull, edelstener og silke. Gulvet i denne stilen er laget av naturstein, og også dekket med tekstiler som har silke i seg.

Du kan bruke moderne materialer i form av tapet. Et annet alternativ er gobeliner.

Taket behandles jevnt og har en lys nyanse. Takbelysningen er ganske passende.

Materialer og overflatebehandling

empire stil bad frittstående badekar

De massive mørke tremøblene er de mest egnede for innredning av møbler. Teak, valnøtt og alle slags rødt tre passer fantastisk godt til det. Overflaten er polert og den er utstyrt med mange dekorative detaljer og relieffer. De etterligner ofte arkitektoniske elementer som søyler eller gesimser.

For at møblene skal matche stilens kongelige karakter, er det best å finne det ut for hånd. De er alltid veldig individuelle, akkurat som det tilsvarer et kongelig rom.

Empire møbler til stuen

empirestil flislagt gulv stuemøbler

Bare fine tekstiler brukes til møbeltrekk. Disse er f.eks. Skinn, silke og andre materialer av høy kvalitet. Møblene er dekorert med gull og bronse.

Møblene i Empire -stil burde være mange mange alene. Det er en annen grunn til at denne stilen er dårlig innskrevet i det moderne livet. Dette er mer dominert av minimalisme.

Sammen må de finne på et festlig og teatralsk scenario. Det kan sies at denne stilen har en estetisk og mindre funksjonell og behagelig påstand.

De gullfargede aksentene får dette badet til å se spesielt elegant ut

empire style flisemønster bad frittstående badekar

Dekorasjonen

Dekorasjonens funksjon er å understreke karakteren av Empire -stilen. Militære motiver er typiske. Lignende motiver fra den egyptiske og gamle greske kulturen er også integrert.

Levende ideer i Empire -stil kan være vanskelig å passe for en gjennomsnittlig leilighet. De er allerede ment for en luksuriøs atmosfære. Men selv da må du jobbe med en veldig god designer. Ellers kan alt plutselig virke billig og ostete.

Frittstående badekar midt på badet

imperium stil fliser bad frittstående badekar

Verdifulle tremøbler med klassisk design

empire stil møbler ideer interiørdesign ideer tremøbler

Elegant hjemmetilbehør i gull

empire stil gull tilbehør interiørdesign ideer tremøbler empire stil interiørdesign ideer tilbehør gylden lysekrone imperium stil interiørdesign ideer skinn tre stol

Lev som en dronning

empire stil interiørdesign ideer stol speil sminkeskap

Storslått dekorert

imperium stil interiørdesign ideer veggdesign nydelig

Liten bestefarsklokke og lysestake av svart marmor og messing

empire stil møbler tilbehør interiørdesign ideer empire stil møbler interiørdesign tremøbler interiørdesign ideer empire stil møbler interiørdesign ideer baderomsmøbler empire stil møbler interiørdesign ideer ekte tremøbler benk empire stil møbler interiørdesign ideer tremøbler empire stil møbler interiørdesign ideer tremøbler benk empire stil møbler interiørdesign ideer tremøbler salongbord runde empire stil møbler interiørdesign ideer tremøbler deco ideer ornamenter empire stil møbler interiørdesign ideer tremøbler spisebord empirestil-møbler-interiør-design-ideer-tremøbler-kommode empire stil møbler interiørdesign ideer tremøbler lysekrone med lys empire stil møbler interiørdesign ideer tremøbler praktfull design empire stil møbler interiørdesign ideer tremøbler rundt bord gull empire stil møbler interiørdesign ideer tremøbler soverom satt opp empire stil møbler interiørdesign ideer tremøbler skrivebord empire møbler interiørdesign ideer tremøbler klokke empire møbler interiørdesign ideer tremøbler utstillingsvindu tremaskin empire møbler interiørdesign ideer tremøbler antikke møbler empire møbler interiørdesign ideer soverom møbler empire møbler interiørdesign ideer skrivebord