Rydde opp skikkelig? Er det virkelig noe slikt? Svært ofte mener vi med dette: å få våre fire vegger til å se ryddige ut igjen så raskt som mulig. Fordi spesielt før et spontant besøk, har vi ikke nok tid til å forvandle det daglige kaoset i hjemmet vårt til en behagelig og hjemmekoselig atmosfære. Og selv om vi ofte synes det er vanskelig å overvinne vårt indre svakere selv, med en god opprydningsplan og nødvendig mengde disiplin, kan vi sikre en bærekraftig orden hjemme og holde styr på ting.

Rydd opp som proffene

De praktiske oppryddingstipsene fra eksperter på dette området hjelper oss ofte her. Det anbefales for eksempel ofte at vi alltid deler alt pent inn i mindre soner og enheter og ordner og rengjør dem etter hverandre. Inndelingen bør til og med skje tidsmessig. Ved å rydde opp bare en enhet på en dag, føler du deg tryggere og på en eller annen måte roligere, og på den annen side skremmer arbeidet deg ikke med det første. I tillegg bør du alltid prøve å sette hvert enkelt objekt tilbake på sitt spesifikke sted etterpå. På denne måten sikres bærekraftig orden, og dermed går mye mindre tid tapt i rydding.

Det er enkelt å rydde opp

rydde opp skikkelig praktiske tips stue

Eksperttips, for eksempel en liten belønning etterpå eller systematisk mucking out, er spesielt effektive og anbefales alltid når du rydder opp. I denne nyttige infografikken du vil finne noen gode oppryddingstips som definitivt vil hjelpe deg med å holde ting ryddig hjemme.

Men hvis alt virkelig må løpe veldig raskt, så trenger du definitivt tipsene våre i siste liten for rask opprydding.

Vi har 5 av dem klare for deg i dag. Bli hos oss og finn ut hva de er!

Rydd opp gangen raskt og bærekraftig

Ryddig opp gangen i trekasser, garderobe, treplater

# 1 Gangen – telefonkortet til hjemmet ditt

Det første din besøkende vil se er utvilsomt gangen eller inngangspartiet generelt. Derfor bør du rydde opp spesielt godt. Selv om du bare har noen minutter til å gjøre det, kan du i det minste ta det meste av det og skjule det – som sko og for mange klær som henger rundt garderoben. Husk alltid: du bør definitivt legge igjen noen tomme kroker. Så besøket føles veldig velkommen. Fine vevde kurver, oppbevaringsbokser, hallskap eller til og med slike trekasser, som vist på bildet ovenfor, hjelper.

Prøv å holde gangen enkel og innbydende

gang rydde opp ideer oppbevaringskurver oppbevaring kommode

# 2 Strategien “hemmelige rom”

En vellykket metode for rask opprydding er oppsamlingsrommet. Du bør angi et av rommene dine som et “hemmelig rom”. Dette vil holde alle overflødige gjenstander, og så lenge du har gjester, er det bare å holde stengt. Så ingen vil kunne gå inn uten tillatelse, og du beholder roen og hemmelighetene dine for deg selv.

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot gulv og hyller i denne saken. Hvis disse stedene i huset er ryddige, skaper de en ekstra visuell følelse for mer orden. Hvis du ikke har et skap hjemme, er studiet eller soverommet vanligvis det perfekte middelet.

Med denne opprydningsstrategien fungerer ting perfekt selv med svært lite tid tilgjengelig

rotete soverom sko skjerf bøker

# 3 Av til esken

Kurver, sekker, trekasser, flyttekasser – alt du har for hånden vil hjelpe deg med å gjemme alle gjenstandene som ligger rundt øynene til din besøkende på kort tid og deretter stuve dem bort i det “hemmelige kammeret”.

En imponerende trekiste eller en som er vevd av pilegrener eller rotting kan være den perfekte løsningen. Du kan til og med plassere det som et salongbord i stua.

Det samme prinsippet gjelder for eksempel alle andre beholdere så vel som oppvaskmaskinen og vaskemaskinen. De skitne oppvasken som fremdeles ligger på kjøkkenet forsvinner veldig raskt i oppvaskmaskinen … lukk døren! fullstendig!

Vaskekurver som er smakfullt utformet, skaper orden

vevde vasketøyskurver laget av seljetre med hvitt stoff

# 4 Oppgave: bad!

Bad og toalett har topp prioritet ved opprydding i siste liten. Fordi det er stor sannsynlighet for at disse rommene blir besøkt av gjestene dine. Selvfølgelig spiller renslighet den viktigste rollen. Det er her du bør investere en stor del av din energi og tid. Likevel, ikke gjør for mye på en gang. Tørk først av speilet på badet med et glassrengjøringsmiddel og en vindusrenseklut og deretter videre til vasken. Nøkkelen her er å rengjøre såpe- og tannkremrester ordentlig og å gå over kranen og selve vasken med baderomsrengjøringen du ønsker. Til slutt bør du rengjøre toalettsetet og skålen fra begge sider så vel som inne og ute og skylle pent. En behagelig duft på badet kan selvfølgelig aldri skade, men avrund det hele hyggelig.

Rengjør badet forsiktig

rengjør vasken

# 5 Avled oppmerksomheten til besøket ditt

Til slutt er det et velprøvd triks – å avlede oppmerksomheten. Erfaring har vist at dette ikke bare fungerer når man rydder opp, men også praktisk talt på alle livsområder. Du har sikkert prøvd det selv på et tidspunkt, ikke sant?

Blomster, stearinlys, retningslys er de viktigste verktøyene som perfekt hjelper med denne oppgaven. Ditt besøk vil også legge merke til dette i utgangspunktet og føle deg hjertelig invitert og mye mer avslappet.

Dekorer salongbordet eller kommoden med friske blomster og lys

søyle lys lanterner husplante som borddekorasjon

Generelt oppryddingstips: “Ut av syne, ute av sinn” … gamle ordtak kommer alltid rett til poenget! Også i dette tilfellet, fordi det gjesten ikke ser definitivt er utenfor hans eller hennes oppfatning og derfor ikke et problem.

Konklusjon:

Hvis du virkelig vil rydde opp raskt, er oppfinnsomhet og improvisasjon alt som er suksess. Så finn på noen nye ideer og strategier for deg selv, avhengig av dine spesifikke levekår og personlige preferanser.

Og ikke glem: god ventilasjon er definitivt en del av opprydding i siste liten!

Prøv alltid å fokusere på fargeharmoni

friske blomster borddekorasjon i stua

Små, friske fargeabenter fungerer alltid som et kjærkomment blikkfang

nattbord nattbord laget av eik i stua

Friske blomster ved inngangen taler for en varm velkomst

Hortensia våren grener i gangen på tre kommode

Med nøytrale farger og lyst tre i interiøret ser alt på en eller annen måte ryddigere ut

stueinnredning i nøytrale farger og lyst tre

Indirekte lys og peis gir enda mer komfort og ytterligere distraherende oppmerksomhet

stue spisestue peis ved

Alt skal ha sitt eget spesifikke sted

kvinners veske lue sommerhue på hyllen

Perfekt ordre i damegarderoben

diy garderobe kommode bokhylle

Den smarte skolagringen

Oppbevar sko smart

Tørk av støvet fra TV -en, ikke glem det!

tørke støv -tv i stua