En verden full av kjærlighet og magi avsløres for øynene våre

En gang var det en vakker kvinne ved navn Sheherazade, som som arving etter alle kvinner i verden testamenterte den første mesterlig skrevne læreboken om kunsten å forføre og forvandle menn til trofaste og pålitelige ledsagere. Ofte forblir imidlertid det som er mest åpenbart for det menneskelige øye innhyllet i mystikk, meldingen forblir kryptert mellom linjene. I løpet av tiden har de spennende og lærerike voksen eventyrene fra Tusen og en natt blitt til morsomme, eventyrlige historier for store og små rundt om i verden; de viktige konklusjonene som ble trukket fra dette har ikke gått tapt, men har mer eller mindre endret seg. Hver lytter eller leser vil oppdage noe nyttig i disse historiene. Det er derfor eventyr fortsatt er veldig populære i dag – de skaper en verden full av kjærlighet og magi rett foran øynene våre!

Arabian Nights – Den rørende historien om Sheherazade og Shahrayâr

sheherezade schahriar

Ifølge legenden tok den persiske kongen Shahrayar den grusomme beslutningen om å gifte seg med en ny jomfru hver dag og få henne drept neste morgen. Den uventede nyheten om at hans første kone hadde forrådt ham kaldt blod, drev den rasende kongen til denne voldelige og nådeløse hevnen.

Schahrayar hadde drept over 3000 jomfruer før han oppdaget sitt livs største kjærlighet – vizierens datter Scheherazade.

Denne modige, flinke og selvsikre damen bør tjene som et typisk atferdsmønster for alle kvinner over hele verden

scheherazade sultan

Til tross for farens mange motsetninger, dro Sheherazade frivillig for å tilbringe sin første og angivelig siste natt med kongen. I løpet av den lange natten begynte Sheherazade å fortelle en interessant historie, slik at de to elskerne sammen kastet seg inn i en spennende eventyrverden. Den unge kvinnen mestret kunsten å fortelle ned til minste detalj, så kongen lyttet til henne som fortryllet. Da eventyret var over, ba Shahrayar, utrolig nok, om en annen historie. Den utspekulerte Sheherazade nektet imidlertid kongens kommando med forklaringen om at eventyrene hennes ikke høres ut på samme fascinerende måte i dagslys, eller rettere sagt ser ut som under nattehimmelen full av blinkende stjerner. Den entusiastiske Shahrayar gjorde et unntak og reddet livet til sin nye dronning – for de tusen og en netter som fulgte, underholdt underholdning og undervisning i sultanens rom. Tross alt visste kongen alt om menneskelige dyder som moral og raushet. Sheherazade ble hos ham og fødte tre sønner!

Og de levde alle lykkelig etterpå!

De magiske eventyrfigurene blir levendegjort

Ali Baba film fra 1954

Har du hørt historiene om Aladdin, Ali Baba and the Forty Robbers eller Sinbad the Seafarers eller kanskje sett en av de mange filmatiseringene? Eller har du noen gang hatt en tematisk teaterforestilling eller en spennende musikal? Eventyrfigurene går utover de vanlige rom- og tidsgrensene og blir gjentatte ganger kalt til liv i en eller annen form!

Arabian Nights – Prince Edward Theatre poserer i London musikalen Aladdin foran

alladin eventyr tusen og en natt

London presentasjon av aladdin

Ali Baba og de førti tyvene fra 1954

ali baba film

Tusen og en natt – Filmen Sindbad the Seafarers fra 1947 regnes som en ekte filmklassiker

sinbad film 1947

er dårlige eventyr

Har du noen gang hatt ideen om å invitere eventyrfigurene og deres unike eventyr til hjemmet ditt og skape din egen orientalske oase i prosessen! Bare løft sløret for de eksotiske perlene i ørkenen og kom nær kulturen og livsstilen i Orienten! Mye venter rett og slett på å bli endelig oppdaget av deg! Introduser fargerike motiver i interiøret ditt, fordi de utstråler en viss magi og sikrer ditt gode humør. Orientalsk design har blitt mer og mer viktig de siste årene, fordi interiørets eksotiske aksenter først og fremst er forbundet med solskinn, varme og varmt temperament. Alt du kan tenke deg, kan enkelt settes ut i livet!

Tusen og en natt – med riktig tilbehør kan du enkelt oppnå ønsket resultat 

tilbehør tusen og en natt i morgenland

Gjør soverommet orientalsk og slapp helt av etter den stressende hverdagen

bad tusen og en natt

Arabian Nights – En ekte orientalsk atmosfære

design tusen og åtte bad

Det ville være fint hvis du kunne ligge i det karet, ikke sant?

orientalsk design bad

Arabian Nights – Hva synes du om våre ideer for et orientalsk soveromsdesign?

arabisk stil taunsendundone night

Arabian Nights – En moderne atmosfære med et snev av ekstravaganse og eksotisme

soverom i marokkansk stil

Ta med Orienten inn i huset med passende belysning og tekstilmotiver

gi ideer tusen og en natt

Her skaper kun sengetøy og putetrekk en orientalsk følelse

ideer til innredning

En ekte opplevelse fra Arabian Nights

interiørdekorasjon ideer dekor

En seng for kongeparet

tusen og en natt

Følg tipsene våre og nyt resultatet

tusen og en netter dekorasjon inspirasjon

Overgi deg til opplevelsen!

tusen og en netter design

Finn det rette teppet og la øst og vest smelte sammen!

teppe ny stil

tepipich moderne orientalsk

teppe Morgenland anlegg

teppe persia

I vårt galleri har du muligheten til å hente ytterligere inspirasjon fra våre andre møbler!

orientalsk design hjemme

persisk interiørdesign tusen en natt eventyr tusen og en netter marokkansk stil

arabisk interiør