I: De fleste av dem kjenner begrepet Feng-Shui, men de vet egentlig ikke hva innredningsstilen egentlig handler om og hva den skal brukes til. Navnet kommer fra kinesisk og kan oversettes til vind (Feng) og vann (Shui). Oversettelsen alene gir deg imidlertid ikke en ide om hva som egentlig ligger bak den kinesiske formuleringen. Som allerede nevnt er dette en spesifikk innredningsstil som skal sikre at mennesker er i harmoni med omgivelsene. Opprinnelsen til Feng Shui går langt tilbake – læren om Feng Shui har vist seg å ha dukket opp for mer enn 3000 år siden. I dag forklarer ekspertene våre hvilke regler som gjelder for Feng Shui og hvilke positive effekter undervisningen har.

feng shui interiørdesign ideer

I: Hva er de viktige reglene som skal overholdes i Feng Shui??

E: Ved første øyekast virker Feng Shui ekstremt kompleks for mange. Men hvis du tar for deg temaet og følger noen få regler, vil du raskt forstå de viktigste prinsippene og dypere betydningen som er skjult bak undervisningen. I Feng Shui er det 5 grunnleggende elementer.Hvert element er tildelt en retning, farge, årstid og mening. For eksempel er “tre” assosiert med øst og fargen grønn. Jordelementet er et symbol for sensommeren og har betydningen “jordnær”. Hvert element er også utstyrt med en positiv eller en negativ energi.

feng shui stue ideer

I: Hva skal Feng Shui oppnå??

E: Som nevnt tidligere, er begrepet ofte forbundet med en veldig spesifikk innredningsstil og visse forskrifter som stilen foreskriver. Personer med søvnløshet blir ofte klar over begrepet. Det er velkjent at det å ordne møbler i et rom kan hjelpe deg med å sove bedre om natten. Feng Shui gir hovedsakelig “sunn livsstil”. Faktisk er det visse ting du bør vurdere i dine fire vegger for å ha en positiv effekt på din egen helse.

Ovale hjørner gir stue i henhold til feng shui

I: Hvordan kan du tenke deg et rom som ble innredet i henhold til Feng Shui -reglene?

E: I Feng Shui spiller ikke bare arrangementet av visse møbler, men også deres former og farger en avgjørende rolle. På forhånd bør du huske på at du ikke trenger å ty til spesielle møbler for å sette opp et rom i henhold til spesifikasjonene til Feng Shui. Boligtilbehøret, for eksempel i L idl prospekt er ideelle for dette. Dette er moderne gjenstander ved hjelp av hvilke du kan designe hvert rom individuelt. Utvalget på Lidl er stort – som kunde har du muligheten til å velge møblene som samsvarer med ditt personlige Feng Shui -konsept. Et rom som er designet etter Feng Shui -retningslinjene er i beste fall et lyst rom med stor takhøyde og god utsikt.

spisestue stue innredning ideer i henhold til feng shui

For å unngå mulige stressfaktorer bør man sørge for at møblene i rommet har runde former. Hjørner eller spisse gjenstander bør unngås. Hvis det er hjørner, bør de avrundes så mye som mulig. Undervisningen foreskriver også noen forskrifter med hensyn til fargene som brukes. Et soverom skal ha dempede farger. Stua derimot kan utstyres med sterke, ugjennomsiktige farger. Til tross for Feng Shui, bør din egen innredningsstil ikke glemmes. Tross alt gir det personlige preget et betydelig bidrag til om du føler deg komfortabel eller ikke. I de fleste tilfeller kan imidlertid dine egne ideer kombineres med spesifikasjonene til Feng Shui.

  feng shui soverom satt opp