Innerdører er ikke bare der for å skjerme et rom og for mer privatliv. Samtidig tilbyr de oss komfortable passasjer i boligarealet vårt og er nå et viktig element i interiørdesign. Innovative materialer og mange trender har muliggjort et mangfoldig utvalg av moderne innerdører som kan tilfredsstille selv de mest krevende kravene. Avhengig av livsstil og innredningsstil samt ønsket funksjon, kan du alltid finne de riktige dørene for ditt eget hjem. I det følgende oppsummerer vi kort for deg hva som er viktig når det gjelder romdører og hva du bør vurdere når du kjøper.

elegante moderne innerdører hvitt glass

De forskjellige innvendige funksjonene til innerdører

Innerdører er ikke alltid innerdører. De er hovedsakelig forskjellige i konstruksjon og design og avhengig av materialer, innlegg og overflater som brukes. Selv om det meste av tiden, når det gjelder innredning, er optikk viktig, er det veldig smart å tenke på interiøret når du skal velge romdører. Nemlig, hva skal hver enkelt dør være laget av? Skal den være lett og billig eller mer robust og holdbar? Kan du grave litt dypere i lommen og ha råd til god lydisolering? Avhengig av dine personlige krav og budsjett, kan du deretter velge mellom følgende alternativer:

  • Innvendige dører i massivt tre

Dette er de klare klassikerne blant dørene. De består utelukkende av massivt tre og ser alltid veldig edel ut. Hver dør av massivt tre gir atmosfæren mer kos og optisk varme. Møblene i landlig stil er spesielt avhengige av denne typen romdører. De er også populære i puristiske rom i skandinavisk interiørdesign.

  • Innvendige glassdører

Siden herdet sikkerhetsglass (ESG) ble oppfunnet for en tid siden, har glassdører vært spesielt populære i hus og leiligheter. Disse ser ikke bare ekstremt sofistikerte ut, men lar også lyset strømme gjennom overalt. Mindre rom ser større ut, mørke korridorer er opplyst og små barn eller kjæledyr kan overvåkes. Takket være moderne utskriftsmetoder og bearbeiding kan glassdører også bestilles med en satinfinish eller med forskjellige mønstre.

doble innvendige dører glass

  • Dører med honningkakeinnlegg

Hvis døren er foret, betyr det at det er andre materialer mellom de to omslagsarkene. I dette tilfellet impregnert papp med en bikakeprofil. Disse innerdørene er de billigste og letteste, men samtidig også de mest kortvarige og mest ustabile av alle.

  • Romdører med rørformet ribbeinnsats

En annen variant av dørpaneler er de såkalte rørformede sponplater, som er noe mer stabile og holdbare. Små trelister er limt inne i døren.

  • Innerdører med rørformede sponplater

Dører med en rørformet struktur i sponplaten, som brukes som dørpanel, gir et enda bedre hold og høyere lydisolasjon.

  • Dører med massiv sponplate

Det er ingen hull eller striper inne i dørpanelet, bare en solid sponplate. Slike dører er derfor litt tyngre og dyrere. De tilbyr imidlertid ekstremt god lydisolering og er ganske robuste og holdbare.

klassiske innerdører i landlig stil

I utgangspunktet, når du velger innerdører, uansett klasse, gjelder leverandører av høy kvalitet, som f.eks www.deinetuer.de, se deg rundt og få detaljerte råd før du kjøper.

Du kan velge mellom hvilke overflater?

Når det gjelder belegg på innerdører, er det ikke bare annerledes når det gjelder holdbarhet og robusthet, men også veldig nært knyttet til design og det faktiske utseendet. Fans i landlig stil eller de som foretrekker naturlige materialer velger ofte ekte trefiner. Dører med forskjellige innlegg forsegles med et tynt lag av ekte tre. Slike dører ligner veldig på de som er laget av massivt tre og har et individuelt korn som gir dem det bestemte.

moderne innerdører tre utseende

Hvitlakk har vært helt trendy de siste årene og ser spesielt godt ut på innerdører, uansett innredningsstil. Hvite lakkdører er ikke bare stilige og enkle å kombinere, de er også ganske holdbare og enkle å ta vare på. Dører som også er utstyrt med lette utsnitt er spesielt populære.

CPL- og HPL -overflatene er også et godt valg for moderne innerdører. Den første saken handler om kontinuerlig trykklaminat (CPL) og den andre handler om høytrykkslaminat (HPL). På begge overflater presses papirlag med herdet syntetisk harpiks og gjør dem ekstremt støt- og ripebestandige. Belegget er også helt ufølsomt for lys og lett å ta vare på. Du kan finne den i utallige farger og design og velge dem til dine egne romdører.

innerdører laget av innovative materialer

Kanskje du trenger en funksjonell dør?

Avhengig av området du bor i og funksjonen til rommet, kan du også velge riktig innerdør. Fuktige rom som vaskerom, bad eller kjøkken, for eksempel, kan utstyres med en robust dør med en HPL- eller CPL -overflate. Mens inngangene til garasjen eller loftet kan være utstyrt med selvlukkende branndører. En innerdør med høyere lydisolering er veldig egnet for soverommet eller barnerommet, og fold- og skyvedører er perfekte for små rom og trange korridorer.

Doble vingedører – den tidløse trenden

Denne typen dører er et tema i seg selv. Dette er nemlig innerdører av spesialklassen. De får rommene til å virke mer romslige og gir boarealet en hyggelig vidde og mer livlighet. Du designer passasjen mellom to rom veldig dyktig og til og med nesten spektakulært. Slike dører ser veldig dekorative ut både lukkede og åpne. En ekstra fordel med en slik romdør er full tilgjengelighet.

Heldigvis tilbys dobbeltvingede dører i et stort utvalg av design i spesialforretninger. Du kan bestille disse laget av massivt tre, med ekte trefiner eller et plastbelegg av høy kvalitet og selvfølgelig også laget av glass.

klassisk hvit dobbeltvinget dør til soverom

Selvfølgelig bør du ikke ignorere karm og beslag når du velger innerdører. Fordi disse spiller en avgjørende rolle for hvordan en dør fungerer og ser ut. Det er best å velge komplette sett, der alle elementene er profesjonelt koordinert med hverandre. Uansett, stol på materialer av høy kvalitet, et godt pris-ytelsesforhold og erfarne spesialister. Så ingenting står i veien for drømmedørene dine.

doble dører grå glass

innerdører moderne trelook glass

stue hvite innerdører