tradisjonelt utvendig blått hus

Forny vinduene dine

Vil du ha gode utsikter og bedre effektivitet??

Vinduers innflytelse på utseendet til den generelle arkitekturen må aldri overses. Deres viktigste oppgave er å sikre naturlig lys, nok ventilasjon og beskyttelse mot de forskjellige ytre påvirkningene.

Disse bidrar betydelig til husets karakter. Moderne vinduer sparer mer energi. De fungerer også som trim, de er bevis på en god livskvalitet og et uttrykk for din egen stil.

Mer lys og effektivitet

store vindusglass steinbelegg

Prosjektet: oppdater vinduene for stil og energieffektivitet.

Første skritt:

Bedre forstå detaljene i arkitekturen i hjemmet ditt. Mesteparten av tiden, hvis du har spørsmål om estetikken til vinduene dine, trenger du råd. Spør en arkitekt eller designer som ofte installerer vinduer.

Hvem skal ansettes:

Se etter selskaper i ditt område som jobber med kjente vindusmerker. Noen setter ut vinduer selv. Dette vil da bidra til mer fleksibilitet. Men det kan også være at de ikke kan garantere en så god kvalitet. Verdien av installasjonen bør være inkludert i prisen. Men for å være på den sikre siden, spør om det på forhånd. De større vinduene betyr også mer innsats. Du kan trenge ytterligere hjelp fra arkitekter, ingeniører og hovedentreprenører.

Prosjektets varighet:

Hvis du vil bytte og fornye vinduene, bestemmer du et stort prosjekt. Tillat noen uker for planlegging og forskning, og noen flere til det, til vinduene er laget og sendt til deg. Den nøyaktige varigheten avhenger av kompleksiteten i oppgaven.

Moderne uteplass

moderne uteplass utvendig tregulv

Ulike typer vinduer

Vinduer kan skyves, løftes, trekkes ned, åpnes til siden eller alltid lukkes. De forskjellige stilene er stort sett knyttet til bruk av forskjellige materialer. Tenk for eksempel på vinduene i et kolonialhus og deretter et fra midten av forrige århundre.

I det første tilfellet bryter vinduene gjennom veggen i form av små glasspaneler. Hus fra midten av forrige århundre viser et helt annet bilde. Veggene inneholder faste panorama lysåpninger fra gulv til tak på alle sider. Disse vinduene representerer de faktiske veggene.

Faste og panoramavinduer

Dette er faktisk synonymer. Hvis de er veldig store, kan de vanligvis ikke åpnes. Utsikten gjennom slike lysåpninger hindres ikke av noe. Panoramavinduer mellom to åpningsenheter er et alternativ, som gir fantastisk utsikt og slipper inn den svake vinden.

Flott utsikt

vakker utsikt vindu fjell

Nesten alle moderne vinduer har doble vinduer. Dermed er huset bedre isolert. Dummy -rammer er en mye brukt type. De holder glasset i en stor ramme på en hel vindusenhet. Det finnes også andre alternativer. Man kan ha en enkelt vindusenhet med faste og bevegelige rammer.

Begrepet glassrute refererer til glasset i vinduet. Du kan ha en eller flere av disse. Produsenter kan dekke et glassark med et rutenett. Dermed etterlignes utseendet på flere lag.

En lignende effekt kan oppnås ved å sette inn et gitter mellom to vindusruter.

I tradisjonell arkitektur finner du vinduer med flere glassruter. Dette ble gjort av økonomiske årsaker. Tidligere var det veldig vanskelig å ha råd til glass, og det ble bare produsert i små biter. Hvis du ønsket et større vindu, måtte du ofte kombinere mindre biter.

Soverom design ideer

soverom, moderne design, teppe

Skyvevindu

Dette er det billigste alternativet blant de du vil åpne. Det er derfor de har blitt mye brukt de siste tiårene. De fleste har en blindramme og et glidende sash som børster over den. Panelene er montert og tilgjengelige fra innsiden.

Vinduer i plast

I dette tilfellet har vi å gjøre med to glasspaneler som er festet til de to sidene. Du kan se disse på bildet ved siden av skyvevinduene. Ved å bruke dem får du enda mer nytte av utsikten. Du må også vurdere strukturen.

Hus med tradisjonell design

tradisjonelt designhus utvendig

Hengende vinduer med ett eller to skjermer

Slike vinduer blir enten trukket opp eller presset ned. Det avhenger av konfigurasjonen deres. For de som har to vinger, kan en operere med den øvre og nedre delen. Hengende vinduer med sash har også en øvre og nedre ramme, eller den øvre er fast og kan ikke flyttes.

Fargekontrast

utvendig design ideer blå hus

Kjøkken design

kjøkkeninnredning ideer hvitevarer kjøkken øy

I begge tilfeller er det monterte skjermer på utsiden. Dette alene viser ofte om vinduet har ett eller to sash.

Hvis vinduene dine vanligvis er lukket, eller hvis du bor i et område hvor det er få insekter, bør du vurdere å fjerne disse skjermene. Du vil tjene mer på et estetisk synspunkt.

vinge

Karmvinduene åpnes på lignende måte som dørene. De fleste produsenter bygger dem med pinner og håndtak. Du må skru rammen til ønsket posisjon. Skjermene er montert og tilgjengelige fra innsiden av rommet. Dette gjør ofte utseendet på husene med vindusrammevinduer veldig tiltalende.

uteplass

vakker uteplass flagstone hage

Hus med mye lys

hus utvendig store vinduer

fortelt

Du åpner disse vinduene ved å skyve dem utenfor og deretter trekke dem opp. Du bør tenke på det som horisontale vindusvinduer. Skjermene er montert fra innsiden og er bare tilgjengelige derfra. Sammenlign forteltvinduene i disse to husene. Du kan lett se at de kan fungere i både tradisjonelle og moderne hjem.

Varm, gult lys

moderne utvendig ideer gul belysning sittegruppe

Glassblokker

moderne bad blå hvite vinduer

Vinduer i glass

Det er tvilsomt om det er mer en gjennomsiktig vegg enn et vindu. De er spesielt egnet på spa-lignende bad der naturlig lys er ønsket, men personvern er også viktig. Du kan ikke åpne de virkelige glassblokkene. Imidlertid er det produsenter som gjør en etterligning av disse. De bruker akryl og er veldig enkle å åpne.

Glassblokker er en stor del av moderne arkitektur. De kan også brukes til mer tradisjonelle saker, men i dette tilfellet er de vanskelige å innskrive i de estetiske ordinansene. Du vil definitivt gjøre et sterkt inntrykk med det.

Speileffekt

industritrapp grønne aksenter

Materialer til vinduene

Hva tror du er det vanligste materialet på moderne bygninger? Jeg tror dette er de grove aluminiumsrammene du kjenner fra de horisontale skyvevinduene. Ofte er det også vinduene innrammet med tre. Sistnevnte er mer knyttet til tradisjonell arkitektur.

Begge materialene brukes ofte. Rustfritt stål, vinyl og glassfiber er andre alternativer. De kan også brukes fantastisk i kombinasjon. Vil vi se på et eksempel sammen? Du kan se vinduer innrammet i tre, som er dekket med materialer med lav utholdenhet. Vindusveggen her trengte en stabil ramme som kunne sikre den store glassoverflaten. Beslutningen ble tatt om å bruke rustfritt stål. Helt riktig, ikke?