Mørke og uvennlige rom gir generelt et negativt inntrykk på hver innbygger og observatør. Selv om du som beboer ikke er klar over dette i begynnelsen, er det ofte tilfellet ubevisst. Rom med lys, som skinner med klare linjer, gir sjelen plass og luft til å puste dypt. Enkle ting er tilstrekkelig, for eksempel de fargekoordinerte møblene og aksentuerte pyntegjenstander. Matcher fargen på veggen og gardinene på vinduet. Gulvbelegget eller det myke teppet foran sofaen. Eller bare noen få fargerike puter på sofaen, som gjenspeiles i vindusgardinene eller veggenes farge. Selv dører og vinduer kan fantastisk integreres i romdesignet, og fra et ganske mørkt og uvennlig rom dukker det opp et vennlig, komfortabelt varmt boligpalass med mange optiske høydepunkter etter redesignen.

romdør dekor

La veggene snakke

Det er ingen grenser for fantasien din, spesielt når det gjelder fargedesign på veggene. Du trenger ikke engang å begrense deg til selve fargedesignet med en malerulle og pensel. For eksempel, hvis du vil gi et rom som er bestemt noe, kan du ganske enkelt male tre vegger i en farge og en vegg med steintøy eller tre. Vegger som er dekket med steinfliser eller plater er veldig populære i stuer. Hvis det også er mulighet for å legge til en skorstein, perfekt! Fordi dette kan og bør bare være foran en brannsikker bakgrunn. Hvis du tenker på trevegger, tenker du kanskje bare på enkle trepaneler som er festet til veggen. Dette er en feil, fordi spesielt tre nyter stor popularitet igjen i disse dager. Ren natur trumfer og dekker en vegg på kjøkkenet, for eksempel med treruter, er nåværende hit. De kan enkelt festes og få en luftgjennomtrengelig glasur, de kan også rengjøres og vaskes når som helst.

trepaneler veggdesign stue ideer

En vegg i rommet må kunne snakke for seg selv, og den bør utformes deretter. For eksempel er 90 prosent av romveggene i gamle bygninger bare pusset og ikke papir. Og jo grovere gipsen påføres, jo vakrere blir det senere utseendet. Siden rommene vanligvis er relativt høye og til og med er dekorert med stukkornamenter i taket, er enhver vegg som er limt med tapet en virkelig øye for slike vakre rom. Noen ganger er mindre mer og ofte taler vegger malt i kald hvit ganske enkelt for seg selv uten å gjøre mye.

romdør cpl hvit

Se også nærmere på romdørene

Selv en vakker romdør kan gi et rom den siste prikken over i -en av harmoni og harmoni. Spesielt hvis det også er fargekoordinert med veggfargen eller de valgte møblene. Hvis et rom er ganske mørkt og ikke oversvømmet med lys, kan du for eksempel velge en fantastisk dør som er utstyrt med visuelle elementer og lar dagslys skinne inn i rommet. Eller du kan velge en romdør som er laget helt av glass. Imidlertid må man huske på at denne døren gir utsikt til rommet, og hvis det er barn i husholdningen, må glasset være sikkert.

skyvedør frostet glass romdør stue soverom

For eksempel velger mange mennesker frostet glass når de velger en romdør som skal slippe dagslys gjennom, men ikke skal slippe hele utsikten inn i det respektive rommet. Dette gjelder veldig ofte romdører for sanitærområdet eller for eksempel soverom. Så romdører kan meget vel ha stor innflytelse på rommets karakter og spille en vesentlig rolle i utformingen av selve rommet. de Romdører på kuporta.de tilbyr for eksempel disse fordelene og mye mer som du ønsker deg fra en dør av høy kvalitet.

moderne interiør stue hvite vegger svart setemøbler

Sett med møbler og dekorative aksenter

Møblene skal ikke bare være vakre å se på, men også komfortable og brukbare. Når du velger sofa, bør du imidlertid ikke stole på mørke og kjedelige farger, for eksempel med mindre veggene er malt veldig lyse og gulvene er laget av lyst tre og lignende. Da er ikke mørke møbler feil, fordi de skal kunne skille seg ut fra resten av rommet og fremdeles ikke fremstå som ensformige. Hvis du nå setter aksenter på en mørk sofa med lyse puter og tepper, og fordeler disse fargesprutene over hele rommet, har du en god samlet effekt.

fargerike puter hvit sofa satt opp stue

Blomstervaser i vinduskarmen eller en dekorativ bolle på stuebordet, samt matchende vindusgardiner og kanskje til og med et teppe foran sofaen, kan sette de riktige aksentene – og du har skapt et rom med et vennlig utseende hvor alle føler det samme føles hjemme og det er slik det skal være. Fargen på gulvet trenger ikke alltid å matche møblene. Men hvis du vil designe et ekstremt vennlig rom, bør du velge lysere farger når du velger gulv. Et mørkt gulv over hele gulvarealet kan raskt virke kjedelig og ubehagelig.

Konklusjon:

Det er alltid viktig å vurdere rommet som helhet hvis du vil bidra til en forbedring av det oppfattede inneklimaet. Det er heller mindre viktig å se på veggen, gulvet eller dekorelementene individuelt enn spørsmålet om hvordan alt harmonerer sammen og har en kollektiv effekt på betrakteren / beboeren.

Bildekilde: kuporta.de

innvendig dør hvit med karm

Romdør hvit