Komfortable, hjemmekoselige … gulvputer! De tilhører helt klart hjemmetilbehøret med den høyeste feel-good-effekten ved innredning og opphold. Puter generelt står for komfort, ikke bare når du sover, men også i hverdagen – når du leser, snakker, jobber eller til og med når du reiser. Selv når du hører ordet “pute”, tenker du umiddelbart på mykhet og varme, på fred og avslapning … Det er derfor ikke så overraskende at dekorative og gulvputer er blant de mest populære elementene i moderne interiørdesign og brukes av mange designere og designelskere blir veldig ofte og gjerne brukt.

Konvensjonelle gulvputer og deres alternativer

Ikke alle gulvputer er skapt like. Denne kategorien inkluderer også andre alternativer som har forskjellige fordeler og ulemper og kan velges individuelt eller i kombinasjon avhengig av personlig smak og spesifikke behov. I dag vil vi se nærmere på de tre hovedtypene gulvputer. Hva er det som får dem til å skille seg ut? Hvilken funksjon og egenskaper har de og hvorfor bør du velge dem?

Gulvputer i alle fasonger foretrekkes av mange

hjørnesofa laget av sitteputer i lyse farger

Den klassiske gulvputen

Det ser nesten ut som en vanlig sofapute, bare litt større og mer holdbar. Rektangulær, oval eller rund – alt er tillatt og valget avhenger selvfølgelig bare av din egen smak og innredningsstil. Gulvputer er vanligvis laget av filt, fløyel, bomull eller et annet robust og lettstelt stoff.

Utskiftbare omslag er selvfølgelig alltid å foretrekke. Gulvputer, også kjent som sitteputer, er spesielt nyttige i mindre leiligheter og med flere uventede gjester, fordi de lett kan stables og på denne måten spare mye plass hjemme. På den annen side kan gulvputer plasseres veldig fleksibelt hvor som helst.

Gulvputer med strikkede trekk for enda mer komfort

strikkede gulvputer sennep polstret møbler salongbord

Den trendy puffen

Den elegante slektningen til den konvensjonelle avføringen er et flott sitteområde, ikke bare i stua, men også i barne- eller soverommet – til og med som et sidebord eller en hylle. Den edle versjonen er vanligvis trukket i skinn og har en slank, sylindrisk profil. Og hvis du liker vintage, så er noen få tegn på bruk veldig velkomne.

Bruk puffer i forskjellige farger og design når du setter opp

eklektisk stueinteriør med gulvputer og puff

Selve ordet “puff” kommer faktisk fra fransk og betyr noe som fotskammel, eller rettere sagt, osmannisk. Det var allerede veldig populært som sete på slutten av 1960 -tallet og er definitivt tilbake på moten for øyeblikket. Puffer i forskjellige farger og design kan derfor finnes i nesten alle møbelsamlinger fra kjente produsenter. Puffer med grovt strikkede trekk av fin ull, slik som vår favoritt – har en spesielt hjemmekoselig effekt med et “hygge” preg Urchin Pouf av Thomas Eyck.

Spesielt barn setter stor pris på de kosete gulvputene

gulvputer i røde og gule stueideer

Sekkeposer og overdimensjonerte madrasser

Omfattende laget av corduroy eller optimalt ergonomisk, dekorert i striper – bønneposer og kule madrassputer har nylig blitt mer og mer populære. Selv om disse tar mye mer plass, har de nok fordeler, for eksempel – de kan helt erstatte sofaen i stua. Det samme gjelder salongbordet og hvorfor ikke med sidebordet og kommoden?

Hele sett med sofaer og salongbord kan settes sammen fra madrassputer

komfortable gulvputer i stuen i lyse farger

Vanlige materialer for fyllingen

Klassisk dun og fjær er ikke førstevalget når det gjelder fylling av gulvputer. Disse materialene er for delikate og kan ikke sikre nødvendig sittekomfort på gulvet. Det mangler også stabilitet og isolasjonsevne. Gulvputer som er fylt med skum, derimot, tilbyr det perfekte stedet å sitte og er ekstremt ergonomiske og sunne. Plastkuler eller solide naturlige fibre er spesielt vanlige i puffer og bønnesekker og anbefales ikke mindre. Andre innovative fyllmaterialer har også vært på vei oppover i det siste og gir enda mer bærekraftig komfort når du sitter på gulvet.

Kosete varme og vanvittig koselige i stua

stue møbler teppe gulvputer mønstret

Hva bør du tenke på når du kjøper?

Materiell og omsorg har alltid prioritet her. Du bør aldri forsømme disse når du kjøper gulvputer, selv om du som kjøper først og fremst blir tatt med design og farger. I motsetning til pynteputer, utsettes seteputer for mer intensiv bruk og bør derfor være robuste og lette å ta vare på. Se nøye på pleie- og materialinstruksjonene når du kjøper. Tenk, spesielt med de mindre gulvputene, om og fremfor alt hvor du vil beholde dem. Har du nok plass, og er de virkelig den beste løsningen for hjemmet ditt? Sist men ikke minst bør du selvfølgelig også tenke på om disse passer stilig inn i interiøret ditt og hvilke farger og mønstre de skal ha.

Sittemøbler tilbys ofte med matchende dekorative og gulvputer

designergulvputer

Vedlikehold gulvputer riktig

Å legge puter i luften og i solen regelmessig og riste dem grundig er avgjørende når det gjelder omsorg for disse veldig nyttige hjemmetilbehøret. Fordi i de fleste av dem gjør støvmidd seg ofte komfortable. I tillegg blir mugg og andre bakterier raskt med, noe som kan skade helsen vår og fremfor alt vår barns. Som en ekstra beskyttelse anbefales det regelmessig vask av de avtagbare dekslene, samt tørking med et antibakterielt såpevann ved delikate stoffer og fyllinger.

Gulvputer i etnisk stil er også veldig elegante på teppet i stua

gulvputer ethno style sisal teppe stue ideer

Lag en drømmende oase med komfortable madrassputer ved vinduet

store gulvputer sitteputer stripete