Sommeren med sine høye temperaturer nærmer seg, og vi gleder oss alle til å være utendørs lenger. Med et godt hagedesign kan du sette opp et koselig avslapningshjørne utenfor, hvor du kan slappe av og ha det gøy samtidig. Med en god bok eller nettbrett i hånden kan du bo på dette stedet i timevis og fullstendig avlaste hverdagslivet. Om kvelden kan du nyte et glass god vin ute og slappe helt av. Høres det ut som en sommerdrøm for deg? Nei, alt dette kan bli en realitet for deg i sommer hvis du velger riktig hengestol for hagen din. For å orientere deg bedre før du eventuelt kjøper dette flotte møbelet, vil vi i dag gi deg smarte og praktiske tips om temaet hengestoler. Hvis du allerede er interessert, følg med og les videre!

Perfekte sitteplasser eller noe mer?

hagemøbler innreder uteområdet med komfortable og moderne møbler

Du har sikkert sett mange elegante hengestolsmodeller i møbelbutikken. Bare ikke tro at dette er noe nytt for friluftsliv. Nei, disse rare møblene ser faktisk tilbake på en lang historie. Vi finner opprinnelsen til Mayaene for omtrent 1000 år siden. Det engelske ordet for det var “hamack” og den spanske ekvivalenten “hamaca”.

Begge navnene kan oversettes til tysk som “kastet garn”, og funksjonen til garnhengekøyene som fiskenett kommer til sin rett. Praktisk nok kan du sove uforstyrret i et slikt nett fordi det ble hengt mellom to trær. Christopher Columbus ble også fascinert av denne sovemuligheten utendørs, som han oppdaget på Bahamas i 1492, og brakte hengekøyen til Europa. Siden den fjerne tiden har hengestolen (fremdeles kalt hengekøye eller hengesete) blitt mye brukt ikke bare utendørs, disse møblene kan også stilfullt integreres i interiøret.

Christopher Columbus brakte hengekøyen til Europa

hagemøbler komfortabel hengekøye i bakgården

Størrelse, design og produksjonsmateriale for hengestoler

Størrelse, design og materialer for fremstilling av hengende stoler har også endret seg, men avslapningens hovedfunksjon er beholdt. De mest populære modellene er nå elegante hengende sofaer som flyter frem og tilbake på en sprederstang av tre. Det er også et sete laget av stoff eller plast og et tausystem laget av snorer. Den dynamiske rockingen er behagelig, men også ekstremt avslappende og beroligende. Men størrelsen på et slikt møbel er nært knyttet til designen. På voksenmodellene bør spredestangen være minst 1 m høy slik at hengestolen blir behagelig. Det er også flotte design, ikke bare for en, men for to. Du kan bruke forskjellige materialer i fremstillingen av dette møbelet. Mayaene brukte fibre fra barken på Hamak -treet til sine hengekøyer. Den klassiske modellen er nå laget av lofri bomull. Når det gjelder hengestoler, er modellene av rotting eller polyrattan å foretrekke.

Den moderne hengestolen tilpasser seg perfekt til kroppens form

hagemøbler moderne hengende lenestoler og komfortable sitteputer

Det handler om kvalitet

De hengende lenestolene i rotting har hatt enorm popularitet blant unge og gamle de siste årene. De er stabile og komfortable, det værbestandige materialet gjør dem egnet for bruk i sol, vind og regn. I tillegg har slike moderne modeller en høy estetisk verdi og blir ofte til et ekte blikkfang i uteområdet. Disse hengestolene er plassert på solterrassen eller ved siden av bassenget, og tiltrekker seg alltid alles oppmerksomhet. Det er velkjent at høy kvalitet og mye komfort går hånd i hånd. For at du skal føle deg veldig komfortabel i hengestolen din, bør du vurdere stoffene som brukes til klutoverflaten når du kjøper. For eksempel er værbestandige syntetiske fibre eller organisk bomull spesielt anbefalt i denne forbindelse. Vevetettheten spiller også en viktig rolle – jo tykkere og tettere jo mer holdbar. Med slike modeller vil du glede deg over hengestolen din i hagen i mange år fremover. Og det ønsker vi deg! Nyt ferien og tilbring en uforglemmelig sommer!

Elegante modeller kombinerer mye komfort og høy kvalitet i ett

hagemøbler rotting hengende stoler og fantastisk utsikt

hengestol gir mer komfort i hagen

hengestoler i hagen og en hyggelig og avslappende atmosfære

hagemøbler hengekøye i bakgården og rikelig med hageplanter

hagemøbler sette hengestoler rundt svømmebassenget

hagemøbler i rotting skaper et moderne utseende og et høyt komfortnivå

hagemøbler kurvmøbler gjør uteområdet mer moderne og komfortabelt

hagemøbler moderne hengekøye med puter

hengestol i hagen for to personer

hengestol i bakgården grus og mange planter

moderne hagemøbler hageideer med hengestoler

Design hengestoler i hagen med moderne og komfortable møbler