levende ideer sterkt lys tips stue

Følg disse levende ideene, så får du en lys og koselig leilighet

Føler du deg ofte sliten, syk, stresset eller rett og slett i dårlig humør hjemme, og du vet ikke hvorfor? Ta en nærmere titt på huset ditt og vurder: Er det tilstrekkelig naturlig lys som strømmer inn??

Det kan bety mye.

Det er bevist at folk reagerer, handler og føler seg bedre når det er rikelig med naturlig lys i et hjem. Denne effekten kan også oppnås gjennom dekorasjon inspirert av lysstyrke. Selv i det mørkeste utstyret, kan noen få enkle tips skape en illusjon av det motsatte.

1. Gå rundt i huset ditt og sjekk om det er mørke områder

Hvis du har bodd i dette huset lenge, er du sannsynligvis vant til mørke områder. Garderober, stuer og familierom har ofte ikke tilstrekkelig naturlig lys. Det kan også være at den nåværende fargepaletten og de dystre møblene får interiøret til å se mørkt ut som et hull. For å kunne belyse rommene må du på forhånd finne ut hva mørkningsfaktorene egentlig er. Noen ganger trenger du mer passende vinduer eller lysere nyanser på veggene. I andre tilfeller kan mindre omfangsrike og ikke så mye mørke møbler i rommet ditt se bra ut.

 Tips for å lyse opp mørke rom

levende ideer lyser opp lys tips stue

2. Bland og match rikelig med nøytrale og hvite i dekorasjonen din

levende ideer lyser lys tips kjøkkeninnredning

Hvis huset ditt trenger mer varme, velger du nøytrale hudfarger som espressobrun, karamell, sjampinjongrå og varme rusttoner. Disse “familiene” med nyanser er supermangfoldige og ser flotte ut når de plasseres ved siden av mørke tregulv, dører og tunge tremøbler.

3. Åpne et mørkt tak gjennom innfelt belysning

For mange hus er mørke eller trepanel himlinger veldig typiske. De skaper drama i rommet, men samtidig kan de få rommet til å føles som en hule. Innfelt lys kan belyse rommet uten å være forstyrrende for øynene. Vurder å installere en skumringsbryter for å kunne gi mer variasjon i rommet gjennom lysstyringen.

4. Kombiner lettere overflater med møblene på kjøkkenet

Elsker du de mørke og mange treflatene på kjøkkenet ditt, men de får det til å føles altfor dystert? Kombiner dem deretter med hvite overflater og skap. Der vil de motivere deg mens du lager mat, fordi atmosfæren vil føles mer åpen og ledig. Hvis du for øyeblikket velger finishene, må du vurdere disse alternativene.

5. Velg pendellamper med to formål

levende ideer lyser lys tips kjøkken øy tre interiørdesign

Hvis kjøkkenet ditt bare er mørkt i et bestemt område, bør du vurdere å henge lys som skaper en WOW -effekt i resten av rommet. Armaturprodusenter har en overflod av designerglass, rustfritt stål, mosaikkfliser og kunstig blåst glass. Du har så mange alternativer å velge mellom.

6. Gi mer lys til ditt dramatiske soverom

levende ideer lyser opp lys tips soverom helt svart

Det er absolutt noe man må si om mørke og eksklusive soverom. Når vegger, sengetøy, gulv og tilbehør er veldig mørkt, er det her du virkelig kan slappe av etter en ganske travel dag. Hvis du vil legge til en dramatisk stemning i denne opplevelsen, bør du vurdere å legge til dramatiske lys på strategiske steder. Se etter kreative løsninger, for eksempel lys under møblene eller aksentstykker. Pendel- og bordlamper med myk glød er også veldig populære.

7. Lag en balanse mellom mørkt og lyst på soverommet ditt

levende ideer lyser opp lys tips soverom helt svart og hvitt

Soverommet er et av de stedene i huset som egentlig bare tilhører deg. Ingen trenger å føle seg komfortabel her bortsett fra deg. Derfor er det viktig at du oppnår en balanse. Hvis du har mørke vegger, hvorfor ikke kompensere med lyst, smørgult sengetøy. Tenk også på de ødelagte nyansene til hvitt, kasteputer og soverompynt. Gjennom dette kan du skape en balansert og avslappende atmosfære.

8. Bestem deg for de riktige mørke fargene for ditt neste prosjekt

levende ideer lyser opp lys tips garderobe garderobe

Er det et rom du vil male så snart som mulig, men du har fortsatt ingen anelse om hvilke farger du skal velge. Ikke vær redd for å bruke mørke farger. De er en fantastisk måte å legge til dramatisk estetikk i rommet ditt og legge det til personlighet. Se først etter naturlige lyskilder i rommet. Jo flere vinduer og dører du har, jo mørkere farger har du råd til. Hvis du har få eller for små vinduer, velger du lysere nyanser for å få rommet til å føles lysere og mer romslig.

9. Få mer naturlig lys inn i garderoben din

levende ideer lyser opp lys tips garderobe garderobe

Et av de mørkeste hjørnene på rommet ditt er garderoben, hvor du samler klærne. Noen ganger er det fordi garderoben er på innsiden av soverommet ditt, eller kanskje fordi du ikke har vinduer, eller fordi det er et gjenskapt rom. I alle disse kompliserte sakene kan man imidlertid finne en løsning. Det er mange måter du kan belyse rommene på. Hengende eller innfelte lys gir mer lysstyrke i garderoben og i andre rom med denne karakteren. Du kan inkludere et speil som reflekterer lyset og får rommet til å se lysere ut.

I stedet for å tro at du er dømt til en mørk garderobe, må du installere vinduer som slipper inn mer lys. Hvis rommet ligger ved siden av en yttervegg, bør du vurdere vinduer. På den annen side, hvis det er på en innvendig vegg, kan du tenke på et solrør.

Alle metodene beskrevet ovenfor er svært økonomiske og overholder reglene for energieffektivitet.