De sier: “Mitt hus, slottet mitt.” Og sånn sett kan man legge til at inngangsdøren er vindebroen og portcullis. Uansett hvordan du sier det, er inngangsdøren en viktig del av ethvert hjem. Det skal ikke bare være praktisk og funksjonelt, men også oppfylle en estetisk funksjon og passe godt til resten av innredningsstilen. Du bør vurdere forskjellige aspekter, noe som gjør valg av ytterdør enda vanskeligere. Vi vil gjerne hjelpe deg og håper å kunne hjelpe deg med følgende tips og detaljert informasjon når du kjøper eller bytter inngangsdør.

Hvilken inngangsdør passer best for ditt hjem?

Inngangsdør, ytterdør, inngangsdør, inngangsparti, koselig, lys hvit

Inngangsdøren avslører mer om deg og hjemmet ditt enn du tror

Hus eller inngangsdører må være solide nok til å tåle vind, regn, stekende sol og mulige inntrengere, men likevel attraktive nok til å gjøre et godt førsteinntrykk. Dessverre er det en enorm jobb å dekke disse behovene for mange inngangsdører.

De fleste av de eldre modellene er ute Tre eller trefiner som vrir seg, brytes og delamineres etter mange års eksponering for været. Og metalldører varer ikke evig. Uansett om det beskriver den gamle inngangsdøren din eller du vil bytte ut inngangsdøren din av estetiske årsaker, har du mange alternativer å velge mellom. Det er nye tredører som er bedre i stand til å tåle værforhold, samt metall- og glassfiberdører som ser ut som tre, men gir mer sikkerhet og ofte koster mindre.

Design din egen inngangsdør! Noen produsenter tilbyr muligheten til å spesifisere typen paneler og glassalternativene du ønsker. Disse ytterdørene må imidlertid bestilles spesielt og krever leveringstid på to til åtte uker. Et tredje alternativ er å få en lokal snekker til å bygge en tredør i henhold til dine spesifikasjoner. Igjen er imidlertid ulempene tid og penger.

Ytterdørens rolle for et koselig inngangsparti

moderne inngangsdør ytterdør inngangsdør ståldør brun

Hvilket materiale kan en husdør være laget av?

Den kanskje viktigste beslutningen når du kjøper en inngangsdør er materialet den er laget av. Flere materialer kan også kombineres, f.eks. Dører av glassfiber eller stål har ofte en treramme. Overflatematerialet er det som har størst innflytelse på utseende, holdbarhet, sikkerhet og pris.

Tredører, for eksempel, er vakre, stabile og tilbyr en allsidig design. Disse er laget av forskjellige tresorter, for eksempel eik, kirsebær, valnøtt, mahogny, lønn, gran og furu. Imidlertid er inngangsdører av massivt tre en veldig edel variant. Og trefinérdører er mer praktiske og rimelige. De er laget av lag med presset tre i kjernen og deretter dekket med et trefiner.

Massivt tre – et edelt alternativ

Inngangsdør ytterdør inngangsdør tre massivtre dør

Imidlertid kan en ståldør være det beste valget for deg hvis sikkerhet er prioritet nummer én. Ståldører er rimelige. De er laget av tre eller stål for større styrke. Og hulrommene i mellom er fylt med skumisolasjon med høy tetthet.

Glassfiberdører er robuste, vedlikeholdsfrie og er ideelle for tøffe eller fuktige miljøer. De etterligner visuelt strukturen i treverket og kan beises for å matche eik, kirsebær, valnøtt, etc. Under den støpte overflaten er en ramme laget av trestenger og skinner, inkludert trekanter for låsen. Hulrommene i rammen er fylt med isolasjon laget av polyuretanskum. Glassdører er litt dyrere, men de kommer med en veldig lang garanti og varer lenger enn tre- eller ståldører.

Glassdører er et moderne alternativ

moderne inngangsdør ytterdør inngangsdør glassvindu i massivt tre

Inngangsdører av aluminium I motsetning til andre dørsystemer selges imidlertid kun gjennom spesialforhandlere. Hver aluminiumsdør kuttes individuelt. Husdører i aluminium trenger aldri å males, og de ruster ikke. Det forklarer deres 20 års garanti. Imidlertid har alle disse fordelene en pris. Etter dører av massivt tre er aluminiumsdører det dyreste valget.

En inngangsdør av aluminium er individuelt produsert og tilpasset

moderne inngangsdør ytterdør inngangsdør aluminium

Velg inngangsdøren på en smart måte

Uansett om du bare kjøper en inngangsdør eller et helt dørsystem, må du huske på følgende shoppingtips:

Når det gjelder komplette systemer, må det sikres at alle komponenter kommer fra samme produsent. Mange systemer er satt sammen med deler som kanskje ikke passer perfekt sammen. Kontroller at tetningslisten tetter ordentlig og at terskelen får god kontakt med dørens nedre kant.

For ytterligere sikkerhet tilbyr noen produsenter glass som er beskyttet mot innbrudd. Dekorative vinduer med ekte bly eller messingbelegg koster mer enn de som er laget av det forfalskede materialet.

En klassisk kombinasjon av tre og glass

moderne ytterdør ytterdør inngangsdør glassfiberdørmoderne inngangsdør ytterdør inngangsdør glassfiberdør treutseende

Ved å velge riktig inngangsdør vil du føle deg trygg og komfortabel hjemme, og du kan også spare strøm i prosessen. Så lag et funksjonelt og elegant inngangsparti som vil imponere dine gjester og besøkende.