Det er en spennende tid når den lille begynner å krype og går på oppdagelsesturer gjennom rom og korridorer. For deg betyr dette imidlertid også dobbelt så mye oppmerksomhet og årvåkenhet. Fordi de små allerede er relativt raske, men fortsatt har dårlig utviklet motorikk og ikke kan se like optimalt som voksne. Det er på høy tid at du gjør husstanden din barnesikker ved å ta alle nødvendige sikkerhetstiltak i dine fire vegger. Nedenfor kan du lese hvor de største farene for babyer og småbarn gjemmer seg og hvordan du kan forhindre dem.

Moderne leiligheter eller hus, så fine og koselige som de er, skjuler mange farer for små eventyrere som vi voksne ofte ikke kan legge merke til umiddelbart. For dette er det definitivt verdt det praktiske tips i denne forbindelse og implementere dem i ditt eget hjem. Det hjelper også å nøye utforske alle rom og hjørner fra et barns perspektiv. Det er best å gå på alle fire i det minste mentalt og sette deg selv i et krypende eller allerede løpende barn. Der vil du sikkert finne mange hindringer og skaderisiko som du ellers ikke ville ha lagt merke til.

husholdningssikre tips og triks

Stikkontakter, kabler og co "uskadeliggjøre"

En av de viktigste beskyttelsesanordningene som du absolutt bør sette på plass i alle rom er stikkontaktbeskyttelsen. Det er allerede forskjellige versjoner for dette, både for stikkontakter og for strømfordelere av alle slag.En veldig god og rimelig løsning er spesialinnsatser som enkelt kan limes inn i kontakten. Voksne har ingen problemer med å koble til pluggen ved å vri den eller skyve den. Små barn og babyer kan imidlertid ikke gjøre dette, noe som betyr at de er godt beskyttet mot farlige elektrisk støt. Enheter du bruker kort, for eksempel hårføner og støvsugere, bør lagres trygt umiddelbart etter bruk. Dette gjelder også alle mulige ladere for bærbare datamaskiner og mobiltelefoner. Du bør også holde kablene sikre. Skjul kabler som henger eller ligger på gulvet, eller fest dem med spesielle klips eller lim. Generelt skal du holde elektriske enheter utilgjengelig for de minste og trekke dem ut av kontakten.

husholdning barnesikring stikkontakter barnevern

Utstyr kjøkkenet egnet for barn

Som regel gjelder det høyeste varslingsnivået på kjøkkenet. Rommet er minst egnet for babyer og småbarn, men de blir ofte og gjerne besøkt. Det er mye å oppdage, og det lukter ofte så deilig. Det er neppe mulig å nekte barna tilgang til kjøkkenet. Det er mye mer praktisk å utstyre dem med forskjellige beskyttelsesinnretninger. I tillegg til stikkontakt er en komfyrvakt spesielt uunnværlig her. Dette forhindrer mulig skade på de små når de prøver å nå opp. Det er også lurt å bare bruke disse kokeplatene som er plassert på innsiden av komfyren. En barnesikring med låsestenger for kjøleskap og fryser samt oppvaskmaskin og vaskemaskin er også avgjørende, i tillegg til sikring av nedre skuffer og skap. Du finner forskjellige versjoner for dette i butikker, det er til og med de som fungerer med magneter.

utstyre skapet med barnevern

Se nærmere på alle møblene

Dessverre utgjør mange møbler ofte en potensiell risiko for skade på små barn. Disse kan velte eller barnet kan skade seg på skarpe hjørner og kanter. For å forhindre slikt, bør du bruke kantbeskyttelse. Dette er vanligvis laget av syntetisk skum eller silikon og kan enkelt festes til møbelkanter. Dette gjør det mye tryggere å løpe og boltre seg hjemme. Du bør definitivt sikre deg større møbler som hyller, kommoder eller skap med en tippsikring. Møbler festes vanligvis til veggen med skruer slik at det ikke kan velte på barnet hvis det skyves eller trekkes opp.

skuff husholdning gjør barnesikret

Gjør dører og vinduer barnesikre

Videre er det ekstremt viktig å utstyre vinduer som barnet allerede kan nå med barnesikring eller spesielle låser. Det er best å fjerne alle møbler som er foran vinduer, slik at de minste ikke kan klatre opp på det og reise seg enda lettere. Det er bedre å utstyre store vinduer, glassdører og andre glassoverflater med film som kan knuses og fargerike klistremerker. Dette betyr at disse er lett synlige for små barn og ikke utgjør noen stor fare for ødelagte fragmenter hvis de går i stykker.For å sikre at små fingre er trygge mot å bli knust, anbefales det å utstyre alle dører med passende dørstoppere eller fingerbeskyttelsesanordninger . Disse er også tilgjengelige som morsomme dyrefigurer eller i lite synlige farger.

Forhindre enhver risiko for forgiftning

Rengjøringsprodukter, kosmetikk, medisiner, sminke, alkohol, sigarettskodder, søppeldunker, giftige stueplanter – alle farlige stoffer for en baby eller et småbarn. Disse produktene har vanligvis et fargerikt utseende, lukter godt og er veldig fristende. Dessverre kan de forårsake akutt forgiftning og må derfor ikke komme i hendene på barn. Oppbevar derfor alltid slike produkter i høyere skap eller lås dem hver gang etter bruk. I hastesaker vil en av de mange hjelpe deg Giftkontrollsentre i Tyskland.

barnesikret din husstand

Ikke glem trappene og hagen

Trappvakter er et absolutt must i en husstand på mer enn ett nivå når det er små barn. Disse er vanligvis montert på veggen på toppen av trappen og er et godt fallbeskyttelse. Hvis du har en hage, ikke glem det heller, ettersom barn elsker å leke utendørs. Potensielle farer i dette området er bassenger, hagedammer og regnfat. De skal alle være godt sikret med et spesielt deksel eller gjerde. Det er til og med spesielle enheter med bassengalarmer som er montert direkte på bassenget, som kan tjene som ekstra beskyttelse. Likevel, aldri la små barn leke uten tilsyn i hagen, fordi det kan være andre farer som lurer, for eksempel giftige planter eller glemte redskaper, for eksempel.

husholdning barnesikre machne tips beskyttelsesgitter

Og noen ekstra tips for å gjøre husholdningen barnesikker:

  • Foretrekker stellebord uten kanter og med ramme;
  • Tilstrekkelig sikre barnesenger;
  • Mobiltelefoner, musikkbokser og dyner og kosete leker som er for myke, har ingen plass hos babyer når de sover;
  • En lekegrind er veldig nyttig hvis du må være ute av rommet i noen minutter, eller hvis du har kjæledyr og ikke vil la dem være uten tilsyn med barna.
  • mobile gitter som du kan plassere i bestemte områder av hjemmet ditt, f.eks. B. foran peisen, er veldig praktisk;
  • Oppbevar alltid skarpe gjenstander trygt, plasser dem på høyere hyller eller lås dem i skap;
  • Forhindre risiko for å skli, spesielt på badet, med sklisikre matter – ikke glem badekaret.

Få råd fra erfarne levende eksperter og forvandle hjemmet ditt til et trygt sted hvor barna kan boltre seg, krype og krype i fred.

husholdningsbarnesikring med barnesikring