I designverdenen har vi noen hovedprinsipper for hvordan mellomrom utformes. En av dem er symmetri. Mange teller dette urettferdig til de kjedelige og ikke så spennende tilnærmingene. Men hvis du ser nærmere på hva slags effekt du kan skape, vil du glemme noe som kjedsomhet. Fordi symmetri er integrert i nesten alle møbleringsideer på en eller annen måte.

Finn aksen for komposisjonen i rommet

La oss komme inn på begrepet symmetri først. Det handler om enhetlig posisjonering av objekter rundt en akse.

Når det gjelder interiør, må du først bestemme deg for et objekt som er plassert i midten

symmetri stue peis røde lenestoler

Sofa, peis, dagseng, seng

Nesten ethvert objekt kan plasseres i midten av en symmetrisk komposisjon. Møblene som nettopp er oppført – sofa, peis, dagseng, seng er veldig ofte valgt på grunn av deres langstrakte orientering. Ofte er de sentrale brikkene også de som representerer hovedfunksjonen til et slikt rom.

Symmetrien oppstår når par av objekter fordeles i samme avstand i forhold til aksen

symmetri veggkunst mønstrede puter

Å bringe kontraster “i orden”

Symmetri har en fantastisk egenskap som kreative mennesker liker å bruke. Du bringer objekter inn i et harmonisk konsept som står i kontrast med hverandre og viser store forskjeller.

Designer hjemmeartikler vil gi rommet enda mer raffinement

symmetri designer hjem tilbehør retro

Objektene, som er helt forskjellige, vises i perfekt rekkefølge når de plasseres i jevn avstand fra midtpunktet. Men hvis du ikke holder deg til denne regelen, ser alt bare kaotisk ut og ikke skikkelig gjennomtenkt.

Symmetri for hvert budsjett

Har du et lite budsjett, men vil at rommet ditt skal se bra ut? Da er den gode gamle symmetrien din virkelige skatt. For dannelse av hovedaksen, se etter møbler som ikke er så dyre. Spred lyse, originale objekter på jevne objekter rundt dem. Med en slik fordeling vil de helt sikkert harmonisere med hverandre.

Retro barnesenger laget av metall for filigran symmetri på barnerommet

symmetri barnerom metall senger

For små rom

Regelen som nettopp er beskrevet fungerer også for små rom. Det er nettopp i disse rommene du kan oppnå de mest effektive resultatene på grunn av de små dimensjonene.

Bruk grafiske mønstre for å gi rommet mer dynamikk

symmetri soverom nattbord chevron mønster

Det er alltid et godt snev av klassisk musikk

I design, som på alle områder av livet, har klassikeren et åndelig aspekt. Uansett hvor billig eller moderne rommet ditt vil være, hvis du holder deg til symmetriens regler, vil du oppnå en eksklusiv effekt.

Antikke møbler og lenestoler i skinn er et godt valg for en dose eksklusive klassikere

symmetri stue sofa blomster mønster puter

Bortsett fra den symmetriske fordelingen, er det ingen andre bemerkelsesverdige regler

Hvis du vil stole på symmetri som hovedprinsipp, må du fremfor alt følge reglene med jevn fordeling. Nøyaktig på hvilken side av bordet sofaen skal være – dette gjør en stor forskjell.

Blomstersymmetri med kasteputer

symmetri sofa mønstret dekorative puter vindusgardiner

Dette gjør det lettere å lage orden

De fleste føler behov for orden og harmoni i hjemmet sitt. Denne stemningen vil alltid være til stede som et grunnlag hvis du velger en symmetrisk fordeling av møblene.

Det er mye lettere å få følelsen av orden i slike rom

symmetri stue retro lenestol

For mer personvern

I tillegg til følelsen av orden, trenger de fleste ting for å se låst ut i et rom. Dette kan også oppnås takket være symmetrien. Selv bare to puter eller to bilder som henger symmetrisk kan skape et slikt inntrykk.

Du føler deg mer komfortabel i atmosfæren

symmetri spisestue vegg kunst bilder

Symmetrisk er ikke det samme

La oss snu sirkelen og gå tilbake til den første påstanden: Symmetri er ikke kjedelig, det er bare et rammeverk som gir deg muligheten til å være superkreativ og samtidig opprettholde harmoni hjemme. Objektene som er jevnt fordelt i et rom trenger ikke engang å være de samme.

Det er nok hvis ett eller to viktige aspekter samsvarer med hverandre

symmetri peis stue retro møbler gardiner

symmetri bilder bilder veggdekorasjon