I vår dynamisk utviklende og høyt digitaliserte verden er det mye stress og belastning for oss alle. Hver ny dag ser fortsatt ut til å være mer travel og hektisk enn i går. Under disse omstendighetene er det forståelig at flere og flere mennesker føler behov for å lene seg tilbake, slappe av og nyte de små tingene i livet. Denne trangen til komfort og velvære har aldri vært så utbredt som den er nå. Sosiologisk forskning viser at stressnivået stadig øker i mange land rundt om i verden. Men det er ett unntak – danskene. De setter virkelig pris på øyeblikket med enkel lykke og feirer gleden ved koselige sammenkomster.

Lag et koselig hjørne i leiligheten

møbler i hygge -stil skaper et koselig hjørne for avslapning

Danskene har etablert seg som elskere av ro og nye meningsmålinger viser konsekvent at de er de lykkeligste menneskene på jorden. Du vinner jevnlig tittelen som den lykkeligste nasjonen i verden, ifølge “World Happiness Report” fra FN. Bare i år, 2017, ble de akkurat overkjørt av Norge. Uten videre er danskene de absolutte favorittene i “Glücklich Leben”.

Det blir ofte hevdet at alt dette skyldes hygge -livsstilen til denne nasjonen. Konseptet Hygge er basert på livsstilen til dette skandinaviske folket og gjenspeiler deres følelser og stemninger. Den hotteste trenden fra det kalde nord er på alles lepper i dag, og nyheter og nyheter om hygge -stil skaper overskrifter overalt.

Den danske livsstilen er også veldig populær i Tyskland. Det har spredd seg raskt de siste årene, krysset flere og flere landegrenser og fått nye fans. Hygge sprer seg uansett hvor konseptet påvirker mennesker. Og det skjer stadig oftere over hele verden!

Enkelte tekstiler kan bidra til å skape en koselig og avslappet atmosfære

skape hygge -stil i stua

Hva er hygge?

Uttalt “hoo-ga” eller “hue-gah”, ordet er i det minste gjenkjennelig, det kommer opprinnelig fra et gammelt norsk begrep for velvære. Ordet er nevnt for første gang i gamle skandinaviske skript fra 1700 -tallet og tilsvarer ordet “Gemütlichkeit” på tysk. Det er ingen tid eller plass skap for hygge. Du kan leve etter dette livskonseptet både om vinteren og om sommeren og føle deg veldig bra. Det er velkjent at i Skandinavia er sommeren den korteste sesongen og vinteren er alltid lang og iskald. Men det er nettopp disse tøffe klimatiske forholdene som har videreutviklet hyggeideene. På kalde vinterkvelder liker du å sitte med gode venner over varm te eller et glass vin og nyte en stemningsfull atmosfære. Danskene har funnet balansen mellom arbeid og liv og har utviklet Hygge -filosofien ut fra dette. De setter pris på de minste tingene i miljøet og omgir seg med koselige ting. Takket være denne tankegangen forblir befolkningen i Danmark, der det er kaldt og ubehagelig mesteparten av tiden ute og det er svært lite dagslys, de lykkeligste menneskene i verden.

Har du hørt om hygge før?

ta med hygge -stil inn i stua

Ofte beskrevet som “Gemütlichkeit” eller “Togetherness” på tysk, har begrepet ingen bokstavelig oversettelse, så det ville være nesten umulig å bestemme nøyaktig hva hygge betyr. Stort sett definert som en følelse eller stemning, er hygge mer enn et bestemt ord. Konseptet kan tolkes som en mental tilstand fremfor en fysisk. Enkelt enkle ord som kos eller samhold kunne ikke korrespondere riktig eller i det hele tatt nøyaktig med de utallige øyeblikkene av ren nytelse, for eksempel å kaste seg ned i et varmt badekar eller sakte nyte morgenkaffen og se flammen til et brennende lys i nærheten. Dette er bare to av de mange eksemplene på Hygge Feelings. Du kan sitte på en komfortabel sofa med en god bok i hånden, eller tilbringe timer med å chatte stille med venner rundt bålet eller bordet. Selv steder kan være hygge-lignende og vise hvor langt ideen har kommet.

Denne innredningsstilen blir mer og mer populær

hygge stil innredning ideer for stuen

Hygge er en kunst å leve for å skape intimitet i et gitt øyeblikk. Vanligvis er dette en mulighet for positivt innstilte mennesker til å møtes for å oppleve kameratskapet, for å nyte varmen og hyggen ved å være sammen. Du kan også føle en hygge -følelse alene, for eksempel å kose i et varmt hjem og drikke te. Dette slapper av på kroppen og beroliger sansene. Hygge er en idé som ikke bare bekjemper dårlig vær og hopper over sesongmessige barrierer, men også sosiale. Dette er livsstilen i Danmark, og alle aspekter av det skandinaviske livet blir tatt i betraktning av alle menneskene der. Dette er grunnen til at sosiologer hevder at hygge har blitt en del av deres nasjonale bevissthet. Danskene har oppdaget de små gledene i livet i alle årstider, og dette er deres kilde til hverdagslykke. Slik møter de resten av verden. Til syvende og sist kan hygge forstås som en motbevegelse til det teknologiske samfunnet i stadig utvikling og dets digitalisering.

Å drikke varm te og lese en spennende bok hjemme hos deg er en stor glede

hygge living nordisk livsfilosofi

hygge -stil skape et koselig hjørne hjemme

hygge style bringe tips og ideer til hjemmet ditt

hygge i stuen innredning og deco ideer i denne trendy stilen

hygge -stil skape komfort og ro på soverommet

hygge -stuer med puter og tepper skaper en koselig følelse

hygge livsstil en hel livsfilosofi

hygge -stil - skap et koselig hjem med peis