Plauen Tekstildesignstudenter ved Fakultet for anvendt kunst i Schneeberg fikk muligheten til å prøve ut teoretiske kunnskaper i praksis. Som en del av de siste oppgavene i 6. semester var oppgaven å designe motiver for panelgardiner og andre hjemmetekstiler. De ble ikke bare støttet av sine professorer fra fakultetet for anvendt kunst i Schneeberg, the Vestsaksiske universitet i Zwickau, men også fra to saksiske selskaper – Sensuna GmbH fra Plauen, en produsent av rullegardiner, panelgardiner og plisségardiner, og RolloExpress fra Auerbach i Ertsfjellene, en Onettbutikk for tekstil solbeskyttelse.

Tekstildesignstudenter prøver ut øvelsen

I mars fikk studentene tekstilkunst / tekstildesign, sammen med professorene Annerose Schulze og Jörg Steinbach, muligheten til å besøke RolloExpress -selskapet og produksjonen av Sensuna GmbH. Michael Knauth, administrerende direktør i RolloExpress, fulgte studentene den gangen, forklarte prosessene for dem – fra design til produksjon til salg og forsendelse – og svarte på mange spørsmål. I mange år har Knauth vært engasjert i samarbeid mellom universiteter og bedrifter, noe som gir unge mennesker et innblikk i arbeidslivet.

Tekstildesignideer for barnehagen

Tekstildesign fargede mønstre gir dynamikk til rommet

På slutten av sjette semester er designene under mottoet “Et rullegardin kommer sjelden alene” klare og klare til å bli lagt til i de to selskapene i fremtiden. Michael Knauth fikk et førsteinntrykk av resultatene i begynnelsen av august da han besøkte studentene i Schneeberg på nytt og var i stand til å overbevise seg selv om deres rikdom av ideer og deres følelse for tekstiler, farger og mønstre.

Tekstildesignideer for fargede kasteputer

Studentene kan selv bestemme hvilke motiver som er på listen, fordi det kunstneriske perspektivet og vurderingen av hva kundene synes er tiltalende og ønsker å kjøpe også er en del av prosjektet, som inkluderer kunstneriske, markedsmessige og forretningsmessige aspekter. For RolloExpress er dette også en god mulighet til å utvide standardutvalget av LYSEL panelgardiner med skreddersydde produkter fra Sensuna.

Blå motiver i tekstildesign

Tekstildesign elegante motiver for stuen

Tekstildesign finner de riktige motivene for puteputene

Motiver i tekstildesign gir liv til hjemmet

Tekstildesign veldig subtile mønstre på soverommet

Tekstildesign grønne blader oppdaterer interiøret

Tekstildesign kreative interiørideer

Tekstildesign moderne ideer for romerske persienner

Tekstildesign rullegardiner kommer sjelden alene sølvtråd Hella Bierhals

Tekstilmønstre i stoff som kontrasterer pent med det hvite teppet

Tekstildesign forskjellige farger og mønstre