Innredning – hvilken stil som passer meg?

Uansett om du flytter hjemmefra som ung, ønsker å bygge hus eller bare trenger en endring i luften: du vil bli stilt overfor spørsmålet om hvordan du skal innrede de fire veggene flere ganger i livet ditt. Det er mange forskjellige stiler og alternativer. Du kan finne ut hva som passer deg best her.

Litt kunnskap om stil

Hvis du flytter inn i en klassisk utleieleilighet med konvensjonelt utformede rom, er det ingen grenser for fantasien din. Det er selvfølgelig enda enklere hvis du kan bygge det selv og tilpasse boarealet individuelt til ideene dine. Ikke alle stilene passer godt til andre leiligheter. Men selv om du bor i en – for eksempel et loft eller en gammel bygning – har du muligheten til å innrede det harmonisk.

  1. Middelhavet

Denne stilen er preget av veldig varme og fargerike nyanser. Med materialer som leire, kobber, terrakotta eller edle metaller kan du lage ditt eget lille palass. Tunge stoffer og kunstnerisk dekorerte tepper fullfører dette bildet.

Innredning i middelhavsstil som passer meg

  1. Minimalistisk

Her gjelder prinsippet: less is more. Dekorative elementer spiller bare en veldig underordnet rolle, om i det hele tatt. Mye viktigere er funksjonalitet og behandling av moderne materialer av høy kvalitet. Begrens deg til en farge og klare linjer.

innredning i minimalistisk stil, hvilken stil som passer meg

  1. Industriell

Hvis du liker det litt grovere, kan du sette deg opp i industriell stil. Denne ganske grove berøringen gjenspeiles i både råvarer og møbler. Metall, tre, men også betong spiller en viktig rolle. Du kan kjøpe brukte møbler i bruktbutikker. Du må gjerne se at det ikke er det aller siste.

Møbler i industriell stil som passer meg

  1. Shabby chic

I slike butikker, men også på loppemarkeder, kan du også fylle på shabby chic møbler. Men det er omtrent det med likhetene, fordi denne stilen er mye koseligere. Matte farger og naturlige materialer skaper en avslappende atmosfære. Det spesielle trikset er kombinasjonen av gammelt og nytt: Alt du liker passer sammen her.

Shabby chic style interiør hvilken stil som passer meg

  1. Country stil

Hvis du liker ting litt mer rustikt og liker et koselig miljø nær naturen, er dette akkurat din stil. Antikke møbler dekorert med utsmykkede utskjæringer eller malerier gjør stuen din til et hvilested og avslapning i kombinasjon med lyse farger. Blomstermønstre og autentiske dekorative gjenstander avrunder ideelt sett bildet.

Innredning i landlig stil som passer meg

Akkurat på trend med landstedet stil

Den mest populære for øyeblikket er landstedet stil. Hvis du innreder hjemmet ditt på denne måten, skaper du en motpol mot det maset. Du trenger ikke engang å ty til antikke våningshusmøbler. Disse er fine å se på, men deres utvalg er svært begrenset. Dette er fordi de er tilpasset kravene til livet på landet. Senger, skap, stoler, bord – ingenting mer var nødvendig da. Nettbutikker liker mirabeau.de, som spesialiserer seg på møbler og pyntegjenstander i denne stilen. Så du kan innrede deg selv i en landlig teft uten å måtte gi avkall på moderne elementer.

Du har også muligheten til å gjøre stua eller andre rom til ekte iøynefallende. Gammelt gårdsutstyr, trehjul, kobberbeholdere – alt som har å gjøre med gårdens tema og du liker det er tillatt.