Tremøbler blomstrer! Et rustikt interiør anses ikke lenger som tett. Moderne tremøbler har ikke lenger noe å gjøre med bestemors massive veggenhet. Hvis du vil etablere en spesielt moderne stil i dine fire vegger, kan du stole på den siste trenden: møbler laget av lokalt tre.

Vi vil vise deg hva som er viktig når det gjelder lokale tresorter og hvorfor de rustikke møblene er moderne igjen.

Innredning med tremøbler

møbler-med-tremøbler-soverom

“Digital er alt, men stua mi er naturlig”

Nesten alt gjøres digitalt i disse dager – arbeid, shopping, fritid, til og med helgshopping kan nå gjøres på Internett. Alt blir mer anonymt og folk tar stadig mindre kontakt ansikt til ansikt. Som et resultat ser verden ut for oss å være litt fremmedgjort, tom og kul.

Det er nettopp av denne grunn at mennesker lengter mer og mer etter et sted der de føler seg helt til rette. Hjemmet blir en oase av ro, en kontrast til verden utenfor, motstykket til urbanisert kaos. Hva kan passe bedre enn tremøbler? Du bringer et stykke natur inn i hjemmet ditt og skaper en hjemmekoselig atmosfære med dine varme farger og materialets naturlige utseende.

Bøk, lønn, bjørk – lys er alt raseri

Lokalt tre er for tiden bestselgeren blant tremøbler. Etter en lang dominans av mørk valnøtt eller kirsebær, seirer nå de lokale treslagene av bøk, lønn, bjørk, furu eller aske. Trenden blir også stimulert av den stadig mer bevisste bruken av planetens ressurser. Derfor stoler møbelprodusenter i økende grad på en miljøbevisst produksjon av små møbler.

Bærekraftig skogbruk og tydelig, funksjonell design kommer til syne. De lokale treslagene trenger ikke transporteres tusenvis av kilometer, kommer fra kontrollert og bærekraftig dyrking og gir arbeidsplasser i lokaløkonomien. Samtidig skapte de en ny trend som står for et vennlig og åpent livskonsept.

Etterspørselen etter lokale tresorter styrker den lokale økonomien

møblering-med-tre-møbler-tremateriale

Oversikt over egenskapene til de innfødte treslagene:

lønnetre Lønn er veldig lett og er på grunn av hardheten spesielt egnet for tregulv.
bjørk Et lyst tre med et fint korn, som er egnet for veggbekledning på grunn av de myke egenskapene.
bøk Et veldig mykt tre, som likevel er ekstremt robust og stabilt. Derfor er det flott for møbler.
Aske Ask er veldig uttrykksfull og har noen ganger sterke korn. Hvis du vil gi boarealet ditt en spesiell karakter, er aske helt på topp.
kjeve Pine ser moderne og edel ut og brukes derfor ofte til møbler eller veggpanel.

Men vær forsiktig! Ikke bli for rustikk

Selv om den naturlige designen for tiden er veldig på moten, forblir “for mye for mye”. Det kreves begrensning for at anlegget ikke skal ligne en Berghof i Alpene. Vær oppmerksom på tremøbelkonstruksjonen og kontrast alltid særpregede tresorter med myke materialer som tekstiler, møbeltrekk eller tepper. Dette gir deg et harmonisk livskonsept som utstråler en rolig, jevn effekt.

Sterke tresorter harmonerer godt med myke polstrede møbler

møbler-med-tremøbler-trestoler

Lag variasjon i rommet. For eksempel, ikke bare plasser bøkeskjenken mot veggen som vanlig, men bruk den som en romdeler. Hvis du har nok plass, kan du enkelt dele opp stuen din i en stue og en spiseplass. På denne måten viser det milde synet av treverket sin fulle effekt fra begge sider. Hvis rommet er litt mindre, er det noen ganger tilstrekkelig med et enkelt tremøbel, som du kan sette en spesiell aksent med.

Bilde rettigheter:

Bilde 1: © unsplash.com

Bilde 2: © gratisography.com

Bilde 3: © unsplash.com