Det er ingen diskusjon om at interiørdesign er en veldig personlig sak. Men om du foretrekker tradisjonelle stiler eller mer moderne hjemmedekorasjoner, er det noen grunnleggende feil som garantert vil ødelegge selv de vakreste resultatene for deg. Noen ganger er dette små ting, og det er nettopp derfor de blir oversett. Vi vil gjerne hjelpe deg med å unngå disse i interiøret. Så hold deg til det og les ferdig denne artikkelen!

I et større rom skal sofaen alltid plasseres i midten

Brun, elegant interiørdekor

Innvendig designfeil: sofa plassert direkte på veggen

Det er noen få tilfeller der det er lite valg og sofaen må plasseres rett mot veggen. Dette skjer hovedsakelig i små leiligheter der du ikke har så mye spillerom. Men selv i dette tilfellet bør dette møbelet plasseres foran veggen.

Dette skaper en struktur som består av flere lag og ikke har en altfor kjedelig karakter. I større rom er det til og med vanlig å plassere sofaen midt i et rom sammen med et teppe. Dette skaper en liten øy av komfort som også fungerer som en aksent i atmosfæren.

Sofaen skal plasseres minst litt foran veggen

Interiørdekorasjon av brunt trebord

Feil: stuebord med feil dimensjoner

For små salongbord er en mulig feil i interiøret. Det er lett å forstå hvorfor dette skjer. Det er for mange flotte og originale design som ser ut som en perle for rommet. Dette er ofte edle designerstykker med en suvenirverdi som antas å tilføre verdi til interiøret. Så det hender at du ser vakker, men liten og upraktisk stue eller salongbord i leiligheter altfor ofte. Generelt er små salongbord eller stuebord mer passende for små mellomrom. For de større må du sikte på riktig nivå. Et salongbord må være lett tilgjengelig fra sofaen og ha nok lagringsplass.

Du bør være forsiktig med antall tilbehør

antikke gjenstander interiørdekorasjon

Feil: Teppet er altfor lite

Teppene har viktige funksjoner i lokalene våre. I interiøret, på den ene siden, sørger de for komfort, og på den annen side løsner de på atmosfæren inne. Men det fungerer bare hvis de er valgt i de riktige dimensjonene. Hvordan bestemmer du dette? Teppet må stå i forhold til sofaen din og omgivende møbler, for eksempel et salongbord og sidebord. Alle disse bør ta et mye mindre område enn teppet, slik at et harmonisk og koselig bilde skapes i rommet.

Ideelt fordelte møbler i et veldig koselig feriehus

antikke og rustikke interiørdekorasjoner

Et overfylt boareal

Det er alltid bedre å ha litt færre ting i ett rom enn for mange. Tross alt er den mest moderne stilen i dag minimalisme! Derfor bør de fleste objektene være skjult for synet. Imidlertid er det ganske mange forskjellige varianter, som vi også oppfatter som moderne og oppdaterte. Men du bør definitivt ikke overfylle rommet ditt med for mange gjenstander. Det er for mange ulemper med dette. For eksempel kan rommet se mindre ut enn det faktisk er. Da kommer ikke enkelte møbler og tilbehør til sin rett. Rom som er overfylt med gjenstander, er fortsatt vanskelige å vedlikeholde.

Sofaen strukturerer plassen her, men kanskje er salongbordet litt for lite

Ideer til blå interiørdesign

Tips for å unngå store feil i interiørdesign

Hvordan kan du faktisk unngå disse og andre feilene i interiørdesign? Først og fremst vil vi påpeke at for mye spontanitet Nesten alltid viser seg å være skadelig for innredning. Møblene våre er vanligvis ikke noe vi kan bytte ut med jevne mellomrom. Derfor må de passe godt i lengden. Følgende spørsmål skal hjelpe deg med denne saken:

  • Hva er hovedreglene for bruk av visse møbler eller tilbehør?
  • Hvilke elementer er mest optimale når det gjelder funksjonalitet i forskjellige rom?
  • Hva er dine langsiktige planer for utviklingen av interiøret ditt og i hvilken grad blir de nåværende ideene en del av dem?

Når du bestemmer deg, ta litt tid før du kjøper. Tenk noen dager til om dette virkelig er den beste beslutningen. Hvis du etter det fortsatt ikke har ombestemt deg, så er dette det riktige kjøpet for deg!

Fra nå av ønsker vi deg stor suksess med ditt personlige interiør!

Salongbordet er akkurat i denne stuen

Innredning - andre flotte møbler

Tre ideer for interiørdesign med nøyaktig riktig antall tilbehør

Interiørdesign - flere ideer for interiørdesign

Bordene i disse to stuer er elegante, men ikke de mest passende når det gjelder størrelse og plassering

Interiørdekorasjon med blå møbler

Interiørdesign ideer med et elegant utseende

Dette teppet er den optimale størrelsen og utseendet for rommet 

Interiør dekor ideer teppe stue design

Fargen på bordet matcher rommet, men det er egentlig ikke funksjonelt

Interiørdekorasjon kunstneriske ideer - flott design

Eksempel på kunstnerisk og samtidig veldig praktisk interiørdesign

Interiørmøbler runde ideer stueinnredning

Fra mengden av varer i de to neste rommene, er alt i orden

Innvendig seng og et annet rom

Interiørdekorasjon - fint bredt vindu

Stor fordeling av sitteplasser i stua 

Interiørdekorasjon med sofaer

Ideelt salongbord for sømløs innredning av stue 

Innredningsbord i stuen

Hvis du overfyller et rom med kunstverk, kan det snart se ut som et museum

Interiør flott design

Flott forbilde for riktig plassering av salongbordet og riktig antall varer

koselig teppe interiør