Interiørdekorasjoner – Hva kjennetegner den arabiske stilen?

Interiørstilen i arabisk stil tilhører en større kategori – den i østlig stil. Den andre retningen er det som er kjent som asiatisk stil.

Interiørdesign – Ta med arabisk stil inn på soverommet

interiørdekorasjon ideer soverom arabisk stil

Vi finner ut at den arabiske stilen er feil ignorert. Det kan være forskjellige årsaker til dette. Kanskje mange huseiere mener at dette er for langt unna vår livsstil. Eller kanskje at denne stilen har for mye ornamentikk og andre detaljer. Disse skriver seg ikke godt inn i vår verden, som er rettet mot funksjonalitet.

Interiørdesign – Få et arabisk preg inn i soveområdet

interiørdekorasjon ideer levende ideer soverom seng hodegjerde vakre gulv

Men du bør ikke være for hastig med å dømme. Den arabiske stilen kan være veldig passende i spesifikke sammenhenger. Du trenger ikke nødvendigvis å innrede et helt rom eller en leilighet i denne stilen heller.

Vakre mønstre i arabisk stil

hjemmeinnredning ideer hjem ideer arabisk stil mønster gulvputer vakker veggfarge

Den arabiske stilen har noe å gjøre med vår idé om kongelige palasser og eventyrverdenen med arabiske prinsesser. Det er koselig og mystisk. Med disse egenskapene kan den være egnet for soverom eller gjesterom. Enkelte elementer er sikkert også egnet for stuer og barnerom.

Sett aksenter i arabisk stil på badet

interiørdekorasjon ideer bad ideer arabisk stil

På denne måten kommer hovedkarakteristikkene til den arabiske stilen til sin rett gjennom hjemmemøbler

Kontemplasjon, fred og komfort kjennetegner den arabiske stilen og disse egenskapene, sammen med den mystiske atmosfæren, skaper en unik karakter. La oss se hvordan alle disse egenskapene spiller inn i interiørdesignideer..

Mange farger

Hvis du vil forvise kjedsomhet fra hjemmet ditt, kan du hente inspirasjon fra den arabiske stilen. Dette fungerer fordi det brukes mange farger i det. De kan derfor vellykket kombineres med hverandre fordi du alltid bruker hvit eller en pastellfarge som bakgrunn.

Kombiner fargene riktig

interiørdekorasjon ideer levende ideer stue arabisk stil

Kombiner flere mønstre på soverommet

hjemmeinnredning ideer soverom arabisk stil rød gul

Du kan bruke denne prosedyren til å gjøre noen veggnisjer eller hele aksentområder i arabisk stil. Sengegavlen eller ganske enkelt området bak sengen kan se veldig bra ut i mange rom i denne stilen.

materialer

Hovedmaterialet i arabisk stil er tre. Møbler, så vel som mange andre gjenstander, kan være laget av tre. Svært edle og tunge stoffer brukes til dekorasjonen. Både treverket og dette kunne være utstyrt med rikelig utsmykning.

Arabisk stil i soveområdet

hjemmeinnredning ideer i arabisk stil soverom

De inneholder ofte blomstermønstre. Arabeskene er selvfølgelig typiske. Dyr og mennesker er ikke tillatt foran religiøse apparater.

møbler

Møblene i arabisk stil er veldig finurlige for vår nåværende forståelse. Men de er faktisk veldig komfortable og kan være akkurat tingen for noen områder. Puter brukes overalt for større komfort.

Beige vegger er et vanlig trekk i arabisk stuedesign

interiør dekorasjon ideer stue innredning arabisk stil

Nesten alle møbler er dekorert med utskjæringer. Hvis du vil ha noe virkelig edelt, kan du velge møbler med edelstener.

Belysningen

Å håndtere belysningen er et kunstverk i seg selv i arabisk stil. Vi har et spill med ugjennomsiktige og gjennomsiktige områder på vinduene og overgangene mellom rommene.

Belysningen har en betydning i det arabiske soveromsinteriøret

interiørdekorasjon ideer soverom arabisk stil vakkert tak

Dette skaper en mystisk atmosfære.

Du kan godt etterligne denne effekten i soverom og stuer. Det er imidlertid viktig at du også har andre, kraftigere lyskilder. Slik tilpasser du mengden lys til aktivitetene dine!

Den arabiske innredningsstilen gir soveområdet en bestemt romfølelse

Hjeminnredning ideer soverom striper teppe gulvmønster

Lysene i arabisk stil har en dekorativ karakter. De er skåret med flotte motiver. Lysekroner og andre lamper i denne stilen ser fabelaktige ut.

dekorasjon

Som du kanskje har lagt merke til på grunn av ideene til innredning av hjemmet så langt, har møblene, men også lysene i interiøret, en dekorativ verdi. Denne doble funksjonaliteten beskriver seg veldig godt i den moderne tankegangen. I arabisk stil får du mest mulig ut av denne ideen.

Edel dekorasjon i stua

interiørdekorasjon ideer stue innredning i arabisk stil gyldne aksenter

Speilrammer, stol- og bordben og mange møbler er laget på denne måten.

En rik palett av farger på en nøytral bakgrunn og ornamenterte funksjonelle elementer – dette er de to aspektene ved den arabiske stilen som er best innskrevet i en moderne designkontekst. Vi oppfordrer deg til å få mest mulig ut av det.

Søyler finnes ofte i arabisk interiørdesign

interiørdesign ideer stue ideer stue rengjør det vakre taket

Blomstermønstre i spisestuen

hjemmeinnredning ideer arabisk stil vakre veggfliser borddekorasjoner blomsterlys