Dørmatten er noe av det første besøkende ser. Det er en del av hjemmemøblene. I tillegg setter mange leilighetseiere og leietakere opp skilt, kranser og annen dekorasjon på leilighetsdøren. I tillegg har dørmatten praktisk bruk, selvfølgelig. I år dominerer morsomme gulvmatter med vidd og sjarm trendene. Denne artikkelen forklarer hva andre eiere bør passe på og hva de foretrekker å holde hendene unna.

moderne gulvmatter

Mellom praktisk bruk og et kult utseende

Selvfølgelig har dørmatter foran leilighetsdøren praktisk bruk. De fungerer som smussfeller og sikrer dermed at hjemmet forblir rent. Både besøkende og innbyggere tørker skoene her og kan om nødvendig bare la dem stå på dørmatten. Derfor bør en dørmatte ha en grov overflate og absorbere smuss godt. Kan brukes til rengjøring slå ut mange matter uten problemer eller jobbe med en støvsuger. Selvfølgelig er vann også ideelt for å fjerne dyptliggende smuss.

I tillegg til den praktiske testen må en god dørmatte også bestå designtesten. En passende smusskontrollmatte bør passe inn i helhetsinntrykket av inngangspartiet. Treskilt i rustikk stil kan kombineres optimalt med matter i lignende farger. For et moderne preg anbefaler vi matter som har et oppdatert deksel.

Vitser – men ikke latterliggjør andre

Når det gjelder gulvmatter, er vitser alltid i sesong. Morsomme ordtak får besøkende til å smile allerede før de kommer inn i leiligheten og umiddelbart skape en hyggelig atmosfære. Det er bare en ting å merke seg her: Vitser lages aldri på andres bekostning! Alle som tilhører en bestemt yrkesgruppe eller har en lidenskap, må gjerne spøke med det. Men bare fordi naboen stadig lytter til høy musikk eller har andre merkelige vaner, rettferdiggjør det ikke en smussfelle -matte med en vits om dette emnet. Morsomme gulvmatter sette de besøkende i godt humør og aldri gå av moten. De kan brukes universelt hele året og er alltid oppdaterte.

Selvfølgelig er det alltid morsomme gulvmatter med ordtak om aktuelle temaer. Interesserte parter må vurdere om matten fortsatt vil være oppdatert om noen uker eller måneder eller om den allerede vil gå av moten. Da er kjøpsbeslutningen helt riktig.

velkommen-4982168_1920

En fargerik dørmatte som minner om favorittferiedestinasjonen, er veldig populær blant mange mennesker. Dette er den perfekte måten å uttrykke reiselysten og gleden ved å reise på.

Fotball, hjem og andre uttrykk for kjærlighet

Mange fotballfans har en dørmatte med logo, bokstaver eller et annet element i favorittklubben. Gulvmatter blir også mer og mer etablert som varer i andre idretter. Andre fans, derimot, synes øvelsen er useriøs fordi de ikke bokstavelig talt vil tråkke klubben sin under føttene. Men det bør ikke avskrekke fansen: nesten alle de store klubbene selger gulvmatter med logoen sin og er glade når fansen viser sin kjærlighet til alle.

ferie suvenir dørmatte

I tillegg til sport er det selvfølgelig andre områder der fansen uttrykker sin kjærlighet med en matte. Det være seg musikk, film, bøker eller mange andre fandoms. Det er ingen grenser for fanatikken. Til og med den klassiske kjærligheten til hjemmet finnes på flere og flere smusskontrollmatter. Selvfølgelig handler det ikke bare om selve bostedet. Med en elegant dørmatte viser nykommere sin opprinnelse eller stedet der hjertet henger.

Matchende gulvmatter er perfekte for å lindre eller uttrykke reiselyst. Du kan ofte se dem foran dører som nostalgiske eller morsomme feriesuvenirer eller suvenirer. En dørmatte fra fjerne steder er et flott tilbehør, ikke bare om sommeren. På denne måten kan du skape en feriefølelse året rundt i inngangspartiet til leiligheten.

velkommen-434118_1280

Gulvmatter som ønsker besøkende hjertelig velkommen er fortsatt populære. Disse finnes i forskjellige varianter.

Klassikeren: Velkommen

Mange liker det klassisk. Dette kan også ses i de nåværende trendene for gulvmatter. To typer design kan bli funnet oftere og oftere som ikke bare vil råde i 2020:

Ensfargede gulvmatter

Enten det er brunt, grått eller svart – vanlige gulvmatter er tidløse. Du trenger ikke tilpasse deg en sesong eller et arrangement, og kan ligge på dørstokken din hele året. En annen fordel: ingenting relevant dekkes når en sensor ligger på dørmatten om vinteren. Vanlige matter er ganske enkelt ekte allroundere og går aldri av moten.

 “Velkommen”

Hvis gulvmatter inneholder en munter hilsen, vil de bli godt mottatt av både unge og gamle. Enten Servus, Moin, Grüezi, Welcome, Hallo eller den klassiske varme velkomsten – du føler deg hjemme ved inngangen. Det er knapt noen grenser for designet. Fargedesign, skrift og andre symboler, bilder og smileys gir rom for individualitet. Denne klassikeren kan til og med kombineres med trenden mot morsomme meldinger hvis i stedet for den enkle hilsenen, for eksempel setningen “I nord sier de Moin – Moin Moin er allerede slobbering” på matta.

Kjøpere kan ikke gå galt med en klassiker. Dørmatten forblir moderne og passer inn i helhetsbildet uten å skille seg ut.

gresskar-2058014_1280

Mange fans av kule gulvmatter tilpasser designet av matten til aktuelle hendelser. Motivet samt fargen og stemningen kan variere.

Konklusjon: Den personlige smaken kan implementeres perfekt

I utgangspunktet bør en dørmatte alltid passe til beboerens personlige smak. Om det er morsomt, kjærlig eller nøytralt, spiller ingen rolle i begynnelsen. Selvfølgelig hjelper trender med å finne stilige og kule design. Med disse kan leilighetseiere trekke alles øyne til seg selv og hjemmet sitt. Likevel skal ikke individualiteten forsvinne under den.

Forresten: Mange elskere av kule gulvmatter bytter matte regelmessig. Så den passer til sesongen, den nåværende sesongen og passer perfekt inn i resten av dekorasjonen. Alle som lager julepappeskilt til døren med barn, kan støtte dette utseendet med en juledørmatte. Dette gir også muligheten til å prøve ut forskjellige trender og finne ut hvilket design som passer beboeren og inngangspartiet til leiligheten på lang sikt.

ensfargede gulvmatter

Bilder:

Fig. 1: Pixabay.com © smeeshane (CC0 Creative Commons)

Fig. 2: Pixabay.com © Cparks (CC0 Creative Commons)

Fig. 3: Pixabay.com © montco13 (CC0 Creative Commons)