Naturlige tremøbler eller heltre tremøbler er en av de beste løsningene når det gjelder sunne og miljøvennlige møbler. Du kan finne ut nedenfor hva de viktigste fordelene med disse møblene er, og hva du bør vurdere når du tar en kjøpsbeslutning.

De mange fordelene med møbler i massivt tre av høy kvalitet

Som navnet selv antyder, handler slike møbler ikke om finerte trepaneler, men heller stabile, langvarige gjenstander. De er bygget av en solid treslag. I henhold til DIN standard 68871 kan bakpanelene, skinnene og bunnen av skuffene være laget av andre materialer. Det alene gjør dem til et mye mer bærekraftig valg, fordi naturlig tre er et fornybart råmateriale. I tillegg bruker produksjonen av massivt tremøbler mye mindre vann og strøm sammenlignet med møbler laget av plast eller metall. Det faktum at hvert tre binder mye CO2 og samtidig frigjør oksygen, er også veldig viktig, noe som generelt bidrar til en bedre utslippsbalanse.

Voglauer-gulvbord-forslag-42-v-alpin_10344-100-110_1

Selvfølgelig er det ikke bare miljøet som drar fordel av naturlige tremøbler, men fremfor alt forbrukeren. Det varme, naturlige utseendet på det naturlige treet gir deg ikke bare en koselig atmosfære, men også en rustikk trygghet. Hvert møbel er også virkelig unikt, fordi det alltid har et veldig individuelt korn og farge. Massiv tremøbler av høy kvalitet er ekstremt holdbare og eldes med stil. Den edle patinaen som kan utvikle seg gjennom årene blir høyt verdsatt av mange møbelfanatikere. Når det er en raffinert, tidløs design og andre edle materialer i tillegg til massivt tre, kan du nyte sunn, bærekraftig og fremfor alt høy livskvalitet på samme tid.

voglauer-highboard-v-montana-96-nh96g_15824_1

Tre er forresten ikke bare ekstremt robust og slitesterkt, men også et pustende materiale som er viktig for fuktregulering i rommet og dermed for luftkvaliteten. Overflaten er også åpen og antibakteriell. Den blir bare veldig minimalt elektrostatisk ladet og samler derfor mye mindre støv.

Alle disse fordelene er 100% når det gjelder møbler av massivt tremateriale av høy kvalitet fra veletablerte produsenter, som disse på Voglauer møbler.

Voglauer-spisebord-v-alpin-med-kryssramme_10349-105_1

Hva bør du passe på når du kjøper møbler i naturlig tre?

Møbler av massivt tre bør også tydelig identifiseres som sådan av produsenten eller forhandleren. Vær på utkikk etter villedende begreper som “ekte tre” eller "Massivt tre finér". I slike tilfeller handler det ikke om heltre møbler, men om finert sponplater og kryssfiner, som under ingen omstendigheter kan matche kvaliteten du er ute etter. I de fleste tilfeller er dette ikke miljøvennlige møbler, fordi mange forurensninger og giftstoffer som formaldehyd brukes i produksjonen. Disse kan være skadelige for menneskers helse, forårsake allergi eller astma og i verste fall til og med forårsake kreft.

Dette er annerledes med møbler av naturlig tre. Disse produseres mye mer skånsomt og behandles med vannbaserte maling, naturlige oljer og miljøvennlige flekker. Slike møbler er ikke bare mye mer holdbare og stabile, men også fullstendig resirkulerbare.

Voglauer-seng-v-pur-med-polstret-hode_14699_1

Så for at du skal være sikker på at helsen din ikke er i fare og miljøet er beskyttet, bør du alltid ta hensyn til tilstrekkelig sertifisering når du skal kjøpe møbler. Dette er nemlig en garanti for at strenge kvalitetsretningslinjer overholdes. I tillegg viser godkjenningsseglene at det handler om bærekraftig skogbruk, balansert råstoff- og energiforbruk og minimale CO2 -utslipp.

I tillegg til den blå engelen, gir seler som DGM -klimamerket, PEFC og RAL -kvalitetsmerket (garantien Golden M) deg forsikring om at dine utvalgte møbler står for bærekraft og sosialt ansvar, så vel som levetid og stabilitet.

  voglauer-roterende skap-v-pur-5-trig_14738_1

Stol på erfarne og ansvarlige produsenter og møbelleverandører, og dra nytte av de mange fordelene som møbler i naturlig tre kan tilby deg. Ha det gøy å velge og et sunt, bærekraftig og elegant liv!

   voglauer-living-kombination-147-v-alpin_10751-100_1