Interiørdesign ideer som er inspirert av klassikeren

Materialer i interiørdesign

La oss nå oppsummere på dette punktet som er de typiske klassiske materialene for interiørdesign. Det vil være marmor, naturlig granitt, dyre tekstiler, keramiske fliser med etterligning av naturlige teksturer som tre eller marmor.

Møbler og tekstiler

Møblene ble laget i klassisk stil, hovedsakelig av dyre treslag. Den naturlige teksturen ble bevart så mye som mulig. Et typisk trekk ved klassisk møbeldesign Ben på senger, stoler og andre sittegrupper som viser rette linjer.

Interiørdekorasjon med naturlige materialer 

interiørinnredning ideer innredning eksempler gulvbelegg klassisk

Ryggen på møblene er lakoniske. De er enten avrundede eller rektangulære. Møblene var dekorert med elementer laget av rødt tre og bronse.

I interiøret i den klassiske stilen er det fortsatt sofaer, puffer og lenestoler med skinnbekledning.

Følgende tekstiler brukes fortsatt til møbeltrekk: taft, fløyel, sateng, brokade, jacquard, silke.

Det er av grunnleggende betydning at alle utvalgte teksturer og materialer i interiøret harmonerer perfekt med hverandre. Quirky effekter er ikke passende her. Du bør ikke velge for mange av de valgte stoffene samtidig.

Storslått og edelt 

interiørinnredning ideer innredning eksempler på gulv klassisk barokk

belysning

Omgivelsesbelysning bør komme fra nydelige anhengslamper som krystalllysekroner. De dekorative lampene må brukes mye. I tillegg til fargen på krystallet, spiller de forgylte og sølvbelagte overflatene en stor rolle.

Den romlige organisasjonen

Symmetrien og orienteringen mot sentrum er veldig typisk for klassisk romdesign. Fra midten bør designlinjene spre seg jevnt i form av stråler. Overgangen mellom de forskjellige elementene skal være så skånsom som mulig. Ulike rom kan skilles fra hverandre med pilaster og søyler.

Veggbekledning og takdesign med tre

interiørinnredning ideer innredning eksempler gulv klassisk bibliotek

Andre elementer i interiøret

Speil i rikt dekorerte rammer laget av smijern, fresker, praktfulle vaser med blomster, marmor og gullbelagte relieffer – dette er bare noen av de mange typiske elementene i interiøret som sikrer et fullstendig utseende. Kunstverk, som skulpturer og malerier i klassisk stil, er også veldig viktige.

Spisestuestoler med utskjæringer 

interiørinnredning ideer innredning eksempler gulvbelegg klassisk spisestue

skorstein

Peisen kan kalles et obligatorisk element i klassisk interiørdesign. Den skal ha en lakonisk finish i gresk stil. Ved siden av og over peisen finner du ofte speil, marmorbyster og statuetter med forgylt overflate.

Marmor og naturstein 

interiørinnredning ideer innredning eksempler gulvbelegg classic2

Den moderne formen for klassikeren

Vi har nå beskrevet de typiske elementene i klassisk design. Men hva kan vi gjøre for å få det klassiske til å se oppdatert og moderne ut? Hvordan unngår vi den konservative teft?

Hemmeligheten ligger i den spesifikke utførelsen av noen detaljer. De mister ikke sin klassiske karakter, men de ser mye mer oppdaterte ut.

Hvitt og gull fremheves best med indirekte belysning 

interiørinnredning ideer innredning eksempler gulvbelegg klassisk fransk

Veggdesign i den øvre sonen:

Design i matte farger;

Materialer som etterligner mer moderne tekstiler.

Bruk av veggpapir i moderne farger og med klassiske mønstre.

Bruk av keramiske fliser med etterligning av veggpapir;

En peis er en klassiker i det klassiske

interiørinnredning ideer innredning eksempler gulvbelegg klassisk peis

Utformingen av gulvet

De keramiske flisene, som etterligner parkett eller marmor, er typiske for den moderne tolkningen av den klassiske stilen.

Fargene

De lyse pastellnyansene er fortsatt typiske, men i de moderne variantene er spill med kontraster ganske tillatte. Videre kan noen intrikate nyanser brukes.

pompøs og praktfull gjennom barokkmøblene 

interiør møbler ideer møbler eksempler gulv klassiske soverom ideer

materialer

Sammenkoblingen av moderne tekstiler og tekstiler er veldig typisk for moderne klassikere. Dette gjelder alle aspekter av interiørdesign.

Belysningen

Ved å velge riktig belysning kan du også gi det klassiske designet en moderne teft. Dette skal avgi et mykt, men effektivt lys. Belysningen i moderne design spiller både en funksjonell og en dekorativ rolle.

Veggspeilet er et klassisk element i tiden interiørinnredning ideer innredning eksempler på gulv klassisk speil

Veggklokker understreker den klassiske karakteren i rommet 

interiørinnredning ideer innredning eksempler gulvbelegg klassisk speil2

Eldgamle elementer

De antikke elementene med høy verdi gir moderne design i klassisk stil en perfekt finish. Relieffer og ornamenter er også veldig etterspurt etter disse interiørdekorasjonsideene. Imidlertid bør alle eldgamle elementer brukes på en slik måte at de indikerer de tidlige epokene, men ikke representerer dem for påtrengende.

Romlig organisasjon

Den romlige organisasjonen viser strenge, rette linjer. Alt må justeres sentralt, og praktisk talt må alle reglene for klassisk romdesign overholdes.

interiørinnredning ideer innredning eksempler gulv klassisk fransk2

interiørinnredning ideer innredning eksempler gulvbelegg klassisk speil2