TV over peisen: hva synes du om det?

Har du lagt merke til at TV -en over peisen blir en stadig mer vanlig løsning for interiørdesign? Dette er delvis takket være det faktum at modellene blir lettere, tynnere og mer stilige.

I stedet for flotte arbeider, takket være moderne minimalisme, kan du også plassere et TV -apparat over kaminens peis.

 TV over peisen

Skillevegg i midten av rommet

Tradisjonell stueinnredning

Trebjelker ser moderne ut her

Plakett av tre på veggen

Innebygd belysning

Kompakt stue

Polstrede sofaer med puter

Vurderer fordeler og ulemper

Vil vi diskutere funksjonalitet før estetikk? Som du kan forestille deg medfører posisjonering av TV -en over vinduet en rekke problemer. Ifølge eksperter bør du velge en medienisje med egne dører for denne løsningen. Muligheten til å installere TV -apparatet på veggen eller på en tallerken viser seg å være enda billigere, og dette vil gi deg sjansen til å vippe det litt ned.

Det er best å planlegge dette på forhånd når du plasserer TV -en over peisen

Takbelysning og tretak

Den siste løsningen er veldig viktig, spesielt når det gjelder helsen din. Så du vil ikke oppleve en dunkende nakkesmerte hvert femte minutt. Du kan også sikre god bildekvalitet, fordi de fleste flatskjermer er best sett fra en bestemt vinkel.

I tillegg kan du velge en smal, firkantet peis, som igjen gjør det mulig å plassere TV -en lavere.

Poenget er at følgende faktorer må tas i betraktning: 1. Varmestrålingen fra peisen, 2. Den nødvendige avstanden mellom de to og 3. Kabelen til fjernsynet.

Peisvegg av naturstein

Skinnsofaer og lenestoler

Hylleskap  ved siden av skorsteinveggen

Romdelere dekket med marmorfliser

Kjøkkenøya viser en blank overflate

Lys, innbydende livsstemning

Tak i tak

Det er ikke noe bedre sted for fjernsynet enn soverommet

Jo høyere du plasserer TV -en på veggen, desto større er avstanden mellom enheten og setet. Så en idé kan spare deg for mye plass, men det er kanskje ikke den beste løsningen for et trangt soverom.

Så, spesielt i små rom, bør du vurdere å plassere TV -en rett over peisen. Så du vil oppnå en flott og perfekt bildeinnstilling.

Ved å plassere peisen og TV -en på samme vegg, skaper du en ekstrem støttepunkt. Siden du kommer til å se på TV fra sengen din, er ikke nakkespenning lenger et problem.

Tak med trepaneler

I dette tilfellet må du merke deg at TV -en sømløst skriver seg inn i aksentveggen og at den har noen ting til felles med peisen. Før du tar den endelige avgjørelsen, må du gå gjennom verktøyene for montering av baner for problemer med å håndtere det, forsyningssystemet, hjørner og estetikk. Først da kan du komme med en fornuftig endelig løsning.

Noen vegghyller eller flotte veggkunstverk gir kombinasjonen peis og TV en ekstra sjarm

Design soveromsveggen tematisk

Sitteområde foran peisen – komfortable lenestoler og skinnbord

Rustikt møblert soverom

Kald, monokromatisk atmosfære

Ta med deg magien utenfor

Har du et romslig hjem? I dette tilfellet vil det sannsynligvis ikke være et problem å tildele separate steder for TV -en og peisen. Det kan til og med være et bedre alternativ. Den stadig mer populære ideen med kombinasjonen av en elegant peis og TV ovenfor er egnet for komfortable gjesterom, underholdning eller familierom.

Videre vil dette være passende for deg hvis du planlegger en pergola med et fengslende lysthus ved siden av dette i bassengområdet. Disse ville da være den eneste snoren. Siden de fleste utendørsanlegg er designet med peis som sentralpunkt, er TV -kombinasjonen virkelig det beste alternativet.

Friluftslivsområde

Massiv taktekking

Til slutt vil vi gi deg noen flere sikkerhetstips: Sjekk ventilasjonssystemet før du installerer peisen. Vurder å bygge en jakke for å kontrollere vindens trekk for å beskytte TV -en.

Til syvende og sist kan du ikke ta en viktig beslutning som å kombinere en peis med en TV bare fordi kablene allerede er der.

Hvite skinnstoler

Stor veranda

Hagemøbler i rotting – peis i stein

Frittstående skillevegg utstyrt med peis og TV

Koselig sittegruppe utenfor

Takvindu lar dagslyset flomme gjennom