Sengen er hjertet i vår sovende oase. Det er her noen av de viktigste prosessene i livet vårt finner sted, for eksempel å sove, slappe av, være sammen eller komme seg. Det er stedet hvor vi sovner og våkner for å hilse på den nye dagen. På den annen side bestemmer sengens utseende også hele stilen på soveromsinnredningen og er i de fleste tilfeller et blikkfang. Spesielt når det er en designer seng. Metalsengene er definitivt en av de mest populære sengemodellene. Disse imponerer med sitt umiskjennelige utseende og gir rommet en spesiell sjarm. En metallseng kan finnes i forskjellige design og passer praktisk talt til alle møbler. I dagens innlegg vil vi fortelle deg hva som er viktig og hva de viktigste fordelene med en slik seng er.

Romansk metallseng, buet smijern

Metalsengen – tidløs eleganse og unik sjarm 

Metalsenger eller jernsenger var allerede populære i middelalderen. I begynnelsen bare forbeholdt de velstående aristokrater og borgere, etablerte de seg relativt raskt som de foretrukne sovemøblene. En ekte og fremfor alt god metallseng er laget i Håndsmiingsprosess produsert og er i de fleste tilfeller unik. Den smale, filigran designen virker ikke påtrengende, men passer perfekt inn i ethvert rom og gir nok plass til resten av møblene. De noe høyere hode- og fotdelene er karakteristiske for metallsenger. Disse kan utformes på en rekke forskjellige måter og fremstår enten klassisk elegante, romantisk lekne, enkle og minimalistiske eller til og med futuristiske. En skikkelig allsidig når det gjelder bo og innredning.

metall seng rød himmelseng moderne

De mange fordelene med metallsenger

Først av alt: For å dra fordel av alle fordelene med en metallseng, bør du bare stole på god kvalitet. Heldigvis kan du det kjøp metallsenger av høy kvalitet online og på denne måten spare mye tid og nerver. Fordi en stabil metallseng gir deg:

  • Lang levetid og stabilitet

Sammenlignet med mange tre- eller boksfjærsenger er metallsenger mye mer robuste. Delene dine er enten skrudd eller plugget inn i hverandre og kan lett håndteres under transport eller flytting. En sengeramme i metall er også optimalt bærbar og kan være i perfekt stand i mange år. Selv i sine lakkerte versjoner er senger av høy kvalitet av metall veldig slitesterke og ripebestandige fordi de er belagt med et ovnsbakt pulverlakk.

  • bærekraft

Når det gjelder varer som er holdbare og stabile, er bærekraft også viktig. Fordi det også er en forlenget livssyklus som sikrer riktig bruk. I tillegg er erfarne produsenter avhengige av miljøvennlige arbeidsmetoder og beskytter dermed også miljøet.

  • Enkel pleie og optimal hygiene

I motsetning til tre- og polstrede senger trenger en metallseng neppe noe vedlikehold. Regelmessig tørking med en fuktig, myk klut er i de fleste tilfeller tilstrekkelig for å opprettholde et godt hygieninivå. Det er ikke for ingenting at metallsenger regnes som et av de beste alternativene for allergikere, med unntak av personer med allergi mot metaller.

seng seng i metall hvit

  • Allsidighet og kompatibilitet

Design senger laget av metall er ikke bare tilgjengelig i forskjellige stiler, men også i forskjellige størrelser, overflødige lengder og som skreddersydde produkter. Dette betyr at hvis du velger en håndlaget, stabil metallseng, kan du ikke bare få en seng i metall 140×200, 180×200, 90×200, men også de dimensjonene som passer deg best.

Et annet plusspunkt er at gode metallsenger er kompatible med alle sovesystemer. Enten fjærgulv, lamelrammer, boksfjærer eller vannsenger, kan du velge hvilken du liker best og sikre optimal sovekomfort.

Ekstra tips: Mulige ulemper kan skyldes dårlig kvalitet. Lavere metallsenger kan knirke eller ruste veldig raskt. Sørg derfor for at rustbeskyttelse er spesifisert når du kjøper. Dette er selvfølgelig alltid tilfellet med høykvalitets metallsenger.

enkeltseng metallseng italiensk stil

Den rette metallsengen for enhver møbleringsstil

Som allerede nevnt har senger laget av metall en bemerkelsesverdig allsidighet. Deres luftige, lette, filigran utseende sikrer ikke bare at de tar mindre plass, men også at de tilbyr ekstra lagringsplass under sengestellet. I tillegg er metallsenger ganske enkelt ideelle for enhver stil og smak. Hvis du vil ha det klassisk, velg en seng med en enkel profil i svart eller antrasitt. Romantikere og vintagefans, derimot, foretrekker mer lekne design som er dekorert med buede elementer. En himmelseng er da også et populært alternativ. Draperet med uformelle stoffer som tyll, silke eller chiffon, ser slike senger ut som noe ut av eventyr og sensuelle kjærlighetshistorier.

metall seng himmelseng romantisk soverom

Selvfølgelig vil elskere av shabby chic og countrystil også få pengene sine med metallsenger. Spesielt i hvitt ser disse spesielt godt preparerte og noe mer reserverte ut. De kombinerer perfekt med de andre elementene i disse møbleringsstilene, for eksempel lyse tekstiler, pastellfarger eller søte sløyfer og pynteputer.

Du vil ikke ha dekorasjoner og blomstrer på soverommet? Ikke noe problem heller. En metallseng kan også ha en moderne og minimalistisk design og score med klare linjer og stilig enkelhet.

klassisk metallseng svart

Konklusjon:

Med den matchende metallsengen kan du gi soverommet ditt en unik atmosfære, i enhver interiørstil. Du velger en langvarig, stabil seng som er både bærekraftig og lett å ta vare på. Spesielt med designersenger laget av målmetall har du mye spillerom når det gjelder utseende, størrelser og funksjoner. Du kan utelukkende stole på pålitelige leverandører og produsenter av høy kvalitet for å kunne nyte dine håndlagde unike varer maksimalt og lenge.

     romantisk soverom i metall