Fordeler med lerketre sammenlignet med andre tresorter

En absolutt objektiv sammenligning mellom forskjellige tresorter er irrelevant, fordi den vil være forskjellig avhengig av kontekst og ønsket design. Derfor vil vi på ingen måte forklare lerketre bedre enn furu, for eksempel (eller omvendt) for interiøret ditt.

I det følgende vil vi behandle spørsmålet om hvorfor det første materialet blir valgt oftere og oftere av mange designere.

Hvorfor anses lerketre som et moderne alternativ

lerketre fordeler skog tremateriale

lerketre fordeler trematerialer råvarer

Ifølge mange eksperter er lerketre et mer moderne valg sammenlignet med furu eller eik og andre veldig populære varianter. Lerk har de vanlige estetiske fordelene som holder designere til å velge tre i stedet for kunstige materialer. I tillegg har den mange praktiske fordeler som elastisitet, styrke og isolasjonsevne. Lerketre er veldig motstandsdyktig mot frost og fuktighet. Det vinner mange plusspoeng blant mennesker som leter etter bærekraftige løsninger for interiørdesign, fordi det er lett å demontere og møblene som er laget av det, varer lenger enn gjennomsnittet.

Holdbarheten til lerketre er parret med en letthet. Det er veldig bærekraftig, selv om det ikke viser en så høy tetthet som for eksempel eik.

Det er en annen grunn til at dette materialet er miljøvennlig: det krever lite behandling for å bli brukt i møbelproduksjon.

Du bringer naturens helbredende kraft inn i hjemmet ditt

lerketre fordeler trebordplate

lerketre fordeler med å legge tregulv

Lerketre inneholder en rekke naturlige lim og harpikser. De beskytter materialet mot råte og treorm. De samme ingrediensene brukes fortsatt i medisin og brukes til å helbrede mange sykdommer. De har evnen til å rense luften og brukes til og med til dette formålet i noen områder forgiftet av stråling.

Brann- og temperaturbestandigheten til lerketre er veldig høy. Igjen sammenlignet med furu, er det 30% høyere.

Ulemper med lerketre

lerketre fordeler trapp tretrapper

Lerketre kan deformere mye når det tørker, og det er den største ulempen med dette materialet. Møbler laget av andre treslag er vanskelig å endre utseende over tid.

Hver gang dette materialet behandles, bør denne eiendommen tas i betraktning.

Estetikken til lerketre – et spørsmål om smak

lerketre fordeler hus tre fasade

lerketre fordeler baderomsmøbler badekar

Lerketre har et særegent ytre utseende og det er en smakssak om du liker det eller ikke. Treverket viser en uvanlig grå nyanse og årringene er veldig godt synlige.

Denne typen estetikk passer ikke overalt og foretrekkes i parker, hager og hus i landlig stil.

Til ulemper kan vi også legge til den ganske høye prisen. Men ville det ikke lønne seg på grunn av fordelene som er oppført?

lerketre fordeler tre kommode hylle tremøbler

lerkemøbler design fordeler

lerketre fordeler kakemøbler kake benkeplate trehimling

lerketre fordeler kjøkkenmøbler kjøkken benkeplate

lerketre fordeler originale øredobber