Lev, selvfølgelig, vær så snill! Fordi det ikke bare er bra for oss mennesker, men også for miljøet vårt. Samtidig er “å leve naturlig” også en av de heteste livstrendene i sommer. Rotting, tre og hvite nyanser er på vei oppover! Det er heller ikke rart, gitt de negative effektene av elektrosmog og forurensninger i mange møbler og hjemmetekstiler. Med et sunt liv bør du selvfølgelig begynne med byggingen av boligbygget. Derfor har økologisk bygging lenge vært et hett tema. Den naturlige livsstilen er imidlertid også helt klart av grunnleggende betydning. Hvordan stiller du opp? Hvilke materialer og stoffer er å foretrekke for møbler og hjemmetekstiler? Hva bør du tenke på når du kjøper? Hva med fargene og teksturene?

Å leve naturlig er sunt og bærekraftig

massivt tremøbler spisebord kommode spisestue satt opp

Med alle disse spørsmålene er innredningsstiler som den skandinaviske livsstilen eller fjerntliggende møbleteori Feng Shui til stor nytte. Disse naturlige innredningskonseptene imponerer med sin enkle raffinement og hjemmekoselige enkelhet, og blir mer og mer populære.

Materialer, farger og teksturer

Når det gjelder å “leve naturlig”, anbefales naturlige materialer ganske enkelt.

Naturstein, tre, kork og marmor til gulvbelegg eller arbeidsflaten på kjøkkenet, ufarget bomull og lær til polstrede møbler, glass, rotting, ull og hamp for en rekke hjemmetilbehør og dekorative elementer.

Dempede farger og elegante teksturer

Innredning av stuen naturlig plysj møbler hvitt salongbord gulvbord

Velg ikke bare dempede og nøytrale farger som krem, hvit, brun eller beige, men også friskere farger som korall, celadongrønn, asurblå, naken eller glatte pastellfarger i henhold til din personlige smak. På denne måten vil du ikke bare pusse opp livsmiljøet ditt, men også introdusere mer dynamikk og en munter atmosfære i dine egne fire vegger.

Følelsen og kontrastene til overflatene skal heller ikke undervurderes. For eksempel kan du kombinere åpne betongvegger med parkett eller gulvplater av ekte tre. Et slikt anlegg ser veldig hjemmekoselig og harmonisk ut og gir samtidig rommet et raffinert preg.

Tips: Du må ikke male treflatene, men glasere eller olje dem. På denne måten beholder treet evnen til å puste og forbedrer inneklimaet.

Harmonisk kontrast sørger for mer hygge i rommet

møbler ideer-stue-naturlig-levende-dyp-teppe teppe-polstret-møbler-åpne-mur-vegger

Hjem tilbehør og dekorasjon

Hvis du vil leve naturlig, bør du generelt være forberedt på mindre – færre møbler, mindre dekorasjon … Derimot bør du konsentrere deg mer om optimalt funksjonelle gjenstander. Her er det definitivt sant: less is more! Så avstå fra billige møbler, hjemmetilbehør og tekstiler. Til slutt beskytter du ikke bare miljøet, men også vesken din – forutsatt at du får riktig kvalitet for pengene. Møbler og hjemmetilbehør av høy kvalitet krever en høyere investering i begynnelsen, men lønner seg alltid senere, fordi de er ekstremt holdbare og jevne alder på en edel måte.

Naturlig tre og ekte skinn går hånd i hånd i naturlig livsstil

spisebord i naturlig tre hvite skinnstoler som dekorerer spisestuen

Ellers sies det: Alt som er håndlaget har klar prioritet i denne livsstilen – servise i det håndlagde utseendet, strikket, vevd, grovt tau eller fint trådnett … avhengig av din egen smak og personlige preferanser.

Tips: Det ville være ideelt å bare foretrekke produkter som kommer fra regional produksjon, er fri for skadelige stoffer og produseres og selges i henhold til prinsippene om rettferdig handel.

Unngå forurensning

Apropos forurensende stoffer! Dessverre kan du i de fleste tilfeller ikke virkelig se eller lukte dem. I motsetning til sigarettrøyk, som kan merkes umiddelbart, er de skadelige stoffene fra løsemidler, myknere eller lim for det meste gjemt i veggmaling, lakk, bygningsmaterialer, rengjøringsmidler og en rekke plastmaterialer. Disse slippes logisk ut i romluften og inhaleres deretter av oss eller absorberes gjennom huden. Tallrike, ubehagelige allergiske reaksjoner samt hodepine og sirkulasjonsforstyrrelser er resultatet.

Plastmøbler eller de som er laget av sponplater er z. B. nesten alltid en sikker fare når det gjelder forurensning. Massive tremøbler er derimot stort sett ufarlige i denne forbindelse og anbefales spesielt for et sunt liv.

Edle, høykvalitets tremøbler gir mer komfort og hygge

massivt tremøbler antikk naturlig levende levende trend 2017

Med tremøbler og hjemmetilbehør bør du imidlertid alltid ta hensyn til opprinnelsen og behandlingen av materialet. Det er best å velge tre som kommer fra lokale, bærekraftig forvaltede skoger. Det eldste miljømerket i Tyskland “Den blå engelen“I tillegg til andre kvalitetsforseglinger som FSC og PEFC gir mer klarhet og fremfor alt mer sikkerhet for forbrukeren. Dette betyr at du velger sosialt og miljøkompatible produkter og samtidig sørger for at ditt økologiske fotavtrykk minimeres.

Innred smakfullt og enkelt

sofa sengeteppe gulvbord bordlampe

Tips 1: Utfør periodisk ventilasjon regelmessig – minst 3-4 ganger om dagen – og unngå ventilasjon gjennom vippevinduer. På denne måten byttes inneluften mer effektivt ut mot frisk luft og romklimaet er merkbart forbedret.

Tips 2: Sørg for at du har de riktige plantene som de perfekte luftrensere, selv om du ikke har en grønn tommel. Disse binder støv og forurensninger og beriker romluften med mye oksygen. I tillegg gir planter hjemmet ditt en passende porsjon ekte natur og hygge.

Spis mindre, men med høyere kvalitet! Bestem deg for å “leve naturlig” og skape en sunn oase av velvære i hjemmet ditt!

Redaksjonen ønsker deg masse moro med oppsettet!

Se etter møbler og hjemmemøbler av god kvalitet

bomullsull lin rundt teppe stue ideer

gulvbord tre hvite lyse tre stoler spisebord som lever naturlig

ekte tre parkett soverom lenestol gul-grønn keramisk sidebord

lyse tre romdelere stueplanter deco puter og sofa

tre marmor kjøkkeninnredning ideer barkrakk bardisk kjøkken øy

kork salongbord rundt sisal teppe blå sofaer rød lenestol

Maritim innredning med naturlige materialer trerotting

massivt tremøbler sunt stue spisebord ovale tre stoler

naturlig stue gang innredning sisal teppe garderobe skuffer hvit

rottingmøbler tre spisebord kjøkken spisestue innredning vitrineskap

rustikk innredning naturlig stue trebjelker kjøkken spisestue benker spisebord

veggpaneler wire hengende lamper scandinavian living

veggbekledning treplater diy ideer gulvbrett ekte tre parkett stue ideer skinnmøbler

stue ideer levende naturlig sisal teppe skinn sofa tre salongbord

innendørs planter oliventre stue innredning ideer couchitsch ottoman sofa