Har du noen gang lagt merke til det? Etter å ha ryddet opp og muket ut hjemmet ditt, føler du deg plutselig lettere og mer avslappet. For det meste er det fordi du har kvittet deg med unødvendig ballast, og det er nå god ledig plass igjen, både i rom og skap og i hodet ditt. Riktig forstått! I ditt eget hode. For det er nettopp det den puristiske måten å leve og innrede på handler om. Så langt som mulig å si farvel til alt unødvendig og bare konsentrere seg om det vesentlige, sant til Mies van der Rohe og si: "Mindre er mer!". Mindre kvantitet og mer kvalitet! Dette er også kjent som å leve puristisk. Men det er selvfølgelig også mye mer enn bare å leve. Det er mer en livsfilosofi – kunsten å utelate ting.

I de følgende linjene finner du ut hvilke som er de viktigste prinsippene for den puristiske livsstilen, og hvordan du kan implementere dem i dine egne fire vegger.

Store rom og nøytrale farger er ideelle hvis du vil leve puristisk

levende puristisk moderne stue

Å leve puristisk og skape mer klarhet

Rette linjer og tidløs design med optimal funksjonalitet er noen av de viktigste komponentene i den puristiske livsstilen. Det virkelige målet er å få frem selve rommet. Dette gir deg ikke bare mer bevegelsesfrihet, men også mer luft og mer lys. Alle viktige komponenter for en hjemmekoselig og avslappet atmosfære. Ekstravagante, fargerike møbler, mønstret tapet og alle slags småting har ingen plass i en puristisk møblert leilighet. Disse overbelaster bare unødvendig rommene og forvirrer øyet og sinnet. Memorabilia og feriesuvenirer er også bare tillatt å stille ut i svært begrenset omfang. Individuelle stykker med spesiell verdi kan settes opp som iøynefallende om ønskelig og dyktig integrert i interiøret. Men du trenger aldri å glemme å være oppmerksom på tilbakeholdenhet og diskret underdrivelse.

De puristiske møblene trenger ikke å virke kalde og ubehagelige

minimalistisk stue puristisk stue

Prinsippene for puristisk liv kan også finnes i eldgamle kulturer, slik som de gamle romerne, så vel som i fjerntøsten. Livsstilene Wabi Sabi og Zen er noen av de største rollemodellene for dette. Selv om disse kommer fra gamle dager, er de i dag virkelige livstrender og erobrer hjertene til flere og flere design- og interiørspesialister og fanatikere. Originalitet og enkelhet, som kan merkes i et slikt interiørdesign, er ekstremt bra for mennesker i dagens akselerert tid, ettersom de hjelper dem med å gjenvinne seg selv og gi dem mer indre balanse.

Puristisk liv etter Wabi Sabi -stil

lever puristisk i henhold til wabi sabi -prinsippet

Ro sansene gjennom farger

Det er velkjent at farger har en veldig sterk effekt på vår psyke og humør. For mange og for lyse farger gir mer dynamikk og rastløshet, som egentlig ikke er ønskelig i et bomiljø. Spesielt purister avstår fra å gjøre dette når det gjelder å bo og innrede, og foretrekker i stedet subtile og nøytrale farger som hvit, svart, beige, krem, grå og lysebrun. Disse har en rustikk og beroligende effekt og kan kombineres veldig harmonisk med hverandre. Lette tresorter som or, bøk og lønn passer godt til dette, og gir optimal balanse og optisk varme i rommet. For eksempel er et kjøkken eller soverom innredet i hvitt med spisebord, benkeplate, kommode eller garderobe laget av lyst tre for å få den nødvendige mengden kos..

Dette gjelder selvfølgelig også alle andre rom i huset

Innred studierommet rent

Utsøkte materialer og bare noen få hjemmetilbehør

Spesielt når det bare er noen få møbler og gjenstander i rommet, bør du være enda mer oppmerksom på materialene. Tre, stein, keramikk, bomull, lin og lær er blant de mest populære når det gjelder innredning i puristisk stil. Haptikk og tekstur går hånd i hånd og gir det hele en hyggelig visuell og taktil harmoni. Som allerede nevnt, er hjemmetilbehøret reservert og verdifullt når det gjelder puristisk innredning. Vaser og lysestaker av betong og metall i geometrisk design samt fruktskåler og blomsterpotter laget av leire i et håndlaget utseende er noen av de mest foretrukne i det puristiske hjemmet.

Sørg for å ha noen originale blikkfang

puristisk levende designermøbler håndlaget optikktilbehør

Selvfølgelig avhenger det alltid av din egen smak og den spesifikke livssituasjonen hvor nøyaktig du møblerer. Hvis du vil leve puristisk, kan du enkelt følge hovedprinsippene i denne livsstilen og tolke dem på din egen måte. Du kan selvfølgelig leke med den hvis du vil og kombinere den med elementer fra andre stiler. Uansett, lytt til ditt eget tarminstinkt og lag en koselig og avslappende oase som gir deg fred og ro og hjelper deg med å lade batteriene.

Optisk balanse i din egen stue

stue puristisk stue innredning minimalistisk

Kombiner hvite vegger og møbler med lyse tregulv

minimalistiske, rette linjer lever i lyse toner

Veggene kan selvfølgelig også ha en annen mørkere farge

levende puristisk elegant stueinnredning

Betongoptikk passer også godt til de puristiske møblene

levende purist med betongoptikk og glass

puristisk levende design sofa grå svarte salongbord   puristisk stue bad belysning

Beige og krem ​​gjør det hele litt mykere

lever på en puristisk måte, subtile farger og designermøbler

stuer i beige og hvitt er puristiske

Og grått i alle nyanser er perfekt for puristiske møbler

lever puristisk i skandinavisk stil

levende puristisk kjøkkeninnredning i hvitt

Innfør også noen få elementer fra andre livsstiler!

Skandinavisk levende purist

levende puristisk minimalistisk baderomsinnredning

rustikke elementer som lever puristisk

leve og innrede puristisk i hvitt

Skandinavisk boliginnredning puristisk levende