I flere tiår har parkett stått for Luksus og nærhet til naturen og har et godt rykte som et gulvbelegg i toppklasse. Men med dagens utvalg av produkter er det noen ganger ikke så lett å holde oversikt over ting og fremfor alt å skille dårlige planker fra fremragende planker. Derfor vil vi introdusere deg for noen kvalitetskriterier som du kan gjenkjenne parkett av høy kvalitet trygt og pålitelig, slik at du kan gjøre et godt valg for lokalene dine.

Parkettgulv av høy kvalitet

Ingen sjanse for konkurransen – parkettens uslåelige styrker

Mange gulvbelegg prøver å konkurrere med parkett om sin høye posisjon på markedet – fremfor alt laminat- og vinyldesignbelegg. Men som etterligninger lykkes de aldri fullt ut med å reprodusere tre som et naturmateriale, slik de gjør Parkett kan. Det virkelige tregulvet består nesten utelukkende av tre og utstråler derfor en naturlig atmosfære, som gir hvert rom det bestemte. Du må klare deg uten disse hvis du faller tilbake på billigere alternativer som designgulv eller laminat: Her oppnås treutseendet bare ved hjelp av et dekorativt papir, et trykt papirlag.

Men det er ikke utseendet alene som gjør parkettgulvet overlegen konkurrentene. I motsetning til vinylgulv, viser det seg som en miljøvennlig gulv, som i stor grad består av naturlige råvarer. I tillegg kan du slipe ned parketten din etter ønske for å gi den en ny glans – noe som uunngåelig ville føre til et skjemmende utseende med laminat. Det er derfor verdt å investere i et ekte tregulv av høy kvalitet, som takket være sin levetid vil vare lenge stilig atmosfære bryr seg. I tillegg er moderne parkettgulv ofte utstyrt med et klikksystem slik at de enkelt kan konkurrere med konkurrentene når det gjelder legging.

Kvalitetskriterier for ekte tregulv: Slik gjenkjenner du førsteklasses parkett

Hvert gulvbelegg har en rekke forskjellige visuelle og funksjonelle egenskaper som sier noe om kvaliteten. Dette er også tilfellet med parkettgulv, og derfor er det verdt å se nærmere på strukturen og produksjonen. I det følgende har vi satt sammen noen funksjoner for deg som du bør passe på når du kjøper en parkett:

Styrke og struktur med riktig slitasjelag

Spenningen et gulvbelegg kan utsettes for, avhenger i stor grad av slitasjelaget, som er plassert på oversiden. Når det gjelder parkett, består dette av en massiv treplate, som blir konfrontert med forskjellige belastninger i hverdagen. Tykkelsen på slitasjelaget spiller derfor en viktig rolle når det gjelder holdbarhet. Med et parkettgulv av høy kvalitet kan du ha en Bruk et lag på minst 2,5 mm forvent, design med et 3 til 4 mm tykt slitasjelag er enda mer robust.

En annen kvalitetsfunksjon i forbindelse med topplaget er den såkalte overflateforbedringen. Dette er ytterligere produksjonstrinn som er ment å gi platene en karakteristisk struktur. Avhengig av innredningen, for eksempel, kan myke tredeler fjernes som en del av en børsteprosess for et særegent utseende – eller plankene får en lettelse høvling spennende overflate. Kantfasingen er en spesiell type forfining, som du finner spesielt på gulv av høy kvalitet. Dette sikrer at små ledd er synlige mellom de enkelte platene, noe som skaper en autentisk utseende kommer til.

parkettgulv uten fasede kanter

Avsluttende parkett: planker uten fasede kanter

fasade parkettgulv

Planker med en all-round fas

Tre som et avgjørende kriterium for et gulv

Siden et parkettgulv hovedsakelig er laget av tre, sier materialet som brukes i produksjonen mye om kvaliteten på produktet. Først og fremst er opprinnelsen til treverket som er viktig – kjente produsenter stoler på lokale kilder og får derfor treet sitt fra europeiske skoger. I tillegg indikerer forskjellige kvalitetsforseglinger som Blue Angel eller FSC -etiketten om materialet kommer fra bærekraftig skogbruk. Men selve tresorten bestemmer også plankenes art. Den mest populære blant produsenter og forbrukere er eik, som kombinerer høy funksjonalitet, visuelt mangfold og en attraktiv pris.

For treslag som valnøtt eller robinia, som forekommer sjeldnere i naturen eller er mer komplekse å anskaffe, må du grave litt dypere i lommen – men du kan også se på en samtidig eksklusiv teft vær glad. Produsenten lover spesiell luksus Weitzer parkett med sine gulv laget av stein furu, en tresort som er hjemmehørende i utvalgte fjellområder i Østerrike. Disse inspirerer ikke bare med sitt myke utseende, men har vist seg å ha en positiv effekt på helse og velvære. De essensielle oljene som finnes i treet i stein furu og frigitt er ansvarlige for dette.

Parkettgulv WP Charisma enbladet stein furu

Ekte tregulv av steinfuru fra Weitzer Parkett

Alt avhenger av de eksterne verdiene- et spørsmål om design

Hvor mye innsats et selskap legger i produksjonen av parketten, kan ikke bare sees av prisen. Du kan også bruke designet som en guide for å velge et passende gulv for rommet ditt. Planker i XXL -format er for tiden på moten med en lengde på over 2 m – og med god grunn. Fordi bare store, feilfrie plater er egnet for produksjon, og derfor reflekterer sluttproduktet den utsøkte kvaliteten. På den annen side, hvis du vil spare litt på kjøpet, kan du velge brett med mindre dimensjoner.

Disse er vanligvis billigere, men på den tekniske siden kan de sikkert følge med sine større modeller. Sorteringen gir deg også informasjon om kvaliteten på det nye gulvet. For jevne overflater uten sprekker og knotholes kan produsenter bare bruke en liten andel av det eksisterende treet til et tre – Derfor er rolige sorteringer et tegn på ekte tregulv av høy kvalitet.  På den annen side kan de som foretrekker et rustikt utseende med slående strukturer dra nytte av en lavere pris når de kjøper.

lenestoler i parkett

Design av parkett: rolig sortering

parkettgulv ottomansk puff

Utforming av parkett: rustikk gradering

Parkett og bærekraft – det perfekte teamet for dine fire vegger

Parkett er det naturlige gulvbelegget. Fra produsentens side er det derfor fornuftig å behandle miljøet med omhu for å kunne bruke dine naturlige materialer på lang sikt. Det er her det østerrikske selskapet viser seg fram Weitzer parkett spesielt progressiv og ble derfor den første produsenten på markedet som ble tildelt Greenpeace -merket.  Den kjente produsenten oppnådde denne sertifiseringen ved å kjøpe lokale ressurser og bruke fornybar energi. I tillegg har han ikke brukt tre fra tropiske skoger på flere år og er opptatt av å bevare de siste rumenske urskogene. At gulvene hans er laget direkte av bærekraftig forvaltet skog produsert lokalt i Østerrike er en selvfølge for Weitzer Parkett. Selskapet peker dermed veien og presenterer med sine parkettgulv et allsidig miljøvennlig gulvbelegg som fyller hvert rom med en unik atmosfære.