En ny bevegelse innen interiør og interiørdesign begynte på 50 -tallet av forrige århundre i de nordeuropeiske landene Danmark, Norge og Sverige og har nå etablert seg som en viktig trend innen design. Dette kalles skandinavisk design for kort, eller som det nylig har blitt moderne – Scandi Style! Uansett hvilket navn du bruker, er dette en møbleringsstil som er preget av enkel formalitet. Dette går utover streng minimalisme og legger stor vekt på funksjonalitet og enkle og rimelige møbler i interiøret. Svenskenes kunst med å leve et balansert og lykkelig liv kommer også perfekt til uttrykk i deres design. “Ikke for lite, ikke for mye” er hennes motto i livet, og det fungerer også som en guide gjennom skandinavisk design, som hele tiden streber etter balanse i alle rom. I dag ønsker vi å ta opp akkurat dette emnet og visualisere det med flotte bilder.

 I skandinavisk design er enkelhet og funksjonalitet beriket av naturlige detaljer.

Skandinavisk design Skandinavisk lampe

  • Skandinavisk design tåler mellomrom uten moderne utstyr!

I vår nåværende dynamisk utvikling er vi alle konstant forbundet gjennom moderne teknologi og sosiale medier. For å unnslippe stresset i hverdagen prøver man å etablere et koselig og veldig personlig tilfluktssted som også er innbydende og varmt.

Derfor er det et must i skandinavisk design å ha en teknisk fri sone i dine fire egne vegger! Folk vil leve uten elektroniske enheter og slippe unna deres skadelige innflytelse. Det betyr at du nesten ikke trenger moderne enheter i ditt eget hjem. Det ville være mye hyggeligere å ikke bli distrahert av telefoner, fjernsyn og datamaskiner og å konsentrere seg om viktigere ting i livet.

Moderne tekniske enheter har ingen plass i det koselige soverommet i skandinavisk design!

Skandinavisk design koselig soverom

For de fleste i disse dager er soverommet deres personlige tilfluktssted, hvor alle søker fullstendig avslapning og avslapning. Det er nettopp av denne grunn at det ikke er plass til moderne tekniske enheter i dette rommet. Sett opp din soveoase enkelt, med enkle møbler og i myke farger for å oppnå en visuell balanse i rommet. Dette har også en veldig positiv effekt på ditt mentale og fysiske velvære og fører deg til den indre roen du lengter etter. Det er typisk skandinavisk å velge en beroligende fargepalett for soverommet, for eksempel vakre gråtoner og melkete hvite, som kan kombineres med naturlige teksturer som mykt sengetøy, koselige saueskinn, tykke strikkede tepper og varmt, rustikt treverk for å skape din egen oase av ro.

 Det er mye sjarm i enkelheten til skandinavisk romdesign!

Teppe i gråtoner i skandinavisk design

  • Innred praktisk, smart og stilig – typisk skandinavisk!

En annen ny trend kan sees i skandinavisk design. Dette er faktisk ikke merkbart fordi det tilsvarer helt alle skandinaviske romkonsepter. Ofte prøver du å gjøre et kjedelig møbel til et designfokuspunkt i ditt eget hjem. Det er viktig at det ikke forstyrrer den visuelle harmonien i rommet, tvert imot, til og med understreker det. Som bildet ovenfor viser, kan et enkelt klesstativ bli et blikkfang i atmosfæren. Kanskje hvis du hadde en hylle eller en glemt kurvkurv gjemt på loftet eller i kjelleren, kan du få dem ut. I stedet for å bare fortsette å samle støv der, kan de bli til virkelige høydepunkter for ditt skandinaviske design hjemme. Glem aldri, det er ingen grenser for din fantasi og oppfinnsomhet når det gjelder skandinavisk design!

 En stue i skandinavisk stil er alltid komfortabelt og praktisk innredet.

Skandinavisk design stueideer

Det er ingen hemmelighet at det skandinaviske folket er noen av de lykkeligste i verden. Dette faktum kan spores tilbake til hennes dype forbindelse med naturen, forklart med hennes velsmakende, men enkle kjøkken eller bare i den perfekte balansen i innredningen av husene deres. Naturmaterialer brukes overalt, spesielt tre og organiske teksturer, men lær har ikke vært et typisk skandinavisk valg før nå. Nå ser vi det oftere i interiøret, for eksempel de skinndekkede trestolene i stua på bildet ovenfor.

 De fire store hvite papirlyktene tiltrekker seg umiddelbart oppmerksomhet.

Skandinavisk design spisebord

I skandi-stil blir gamle regler og velprøvde standarder krenket fra tid til annen, fordi flere og flere mennesker leter etter variasjon i moderne møbler og interiørdesign. Bare se på de gigantiske papirlyktene over spisebordet! Er de ikke et elegant estetisk inntrykk eller snarere en tolkning av de asiatiske lysene eller de tradisjonelle lysekronene? Uansett skaper de fire enorme lanternene over spisebordet en fantastisk lysinstallasjon som umiddelbart tiltrekker seg alle oppmerksomhet.

 Grå vegger feirer sitt store comeback innen design!

Skandinavisk design grå vegger

  • Typisk skandinavisk design: grå vegger og noe annet!

Den svart -hvite estetikken er typisk for skandinavisk design og har så langt blitt implementert med suksess i alle hjørner av Skandinavia. Den midtre skyggen i den klassiske fargeduoen er kjent for å være grå, og den henger sterkt opp, til og med erobrer veggene! Ja, akkurat, grå vegger gjør et flott comeback i skandinavisk design. De tilbyr den samme nøytrale, monokromatiske appellen som svart og hvitt og kan kombineres perfekt med tre og litt naturlig grønt i rommet. Grått i interiøret understreker harmonien i den skandinaviske møbleringsstilen.

Skandinavisk design utstråler enkelhet og raffinement.

Skandinavisk design blått teppe

Vet du imidlertid hvilken farge som er mest populær i Skandinavia? Visst, det er blått – en strålende blå som skinner mot det rene hvite i interiøret. Bildet ovenfor viser det veldig tydelig. Et lyseblått teppe passer fantastisk til spisebordet og stolene, det varme tregulvet og fremfor alt med de elegante blå pendellampene over bordet. Noen farger er tillatt, ikke sant? La oss bare si at den monokromatiske fasen er over!

Vi har prøvd å presentere de siste trendene innen skandinavisk design for deg i tekst og bilder. La denne veilede deg i din neste innredning og interiørdesign hjemme, og du kan ikke gå galt med interiøret!

Redaksjonen vår ønsker deg all suksess, og du lever i balanse med deg selv og verden!

 Det er noe så fredelig med lamellvegger. Det er som å være i en hytte eller tilbringe en avslappende time i badstuen.

Skandinavisk design soverom

Hvilken gutt ville ikke like å sove i dette søte teltet med trepinner??

Barnerom hvit skandinavisk design

 Skandinavisk design er også synonymt med funksjonalitet.

Skandinavisk design designmøbler

Oppdag sjarmen til den skandinaviske stilen i de minste detaljene.

Bord i skandinavisk stil

 Den klassiske fargeduoen svart og hvit er beriket i Scandi -stil med myk grå.

Skandinavisk design hvite grå sorte ideer

 Alle vil føle seg avslappet i dette rommet.

Koselig stue hvit svart skandinavisk design

Tre og eviggrønne planter er et must i ethvert rom i skandinavisk stil.

Kjøkken skandinavisk design