Det er ikke for ingenting at Slow Living living -trenden har vist seg å være en av de mest populære og hippeste på imm cologne 2019. Selve navnet har en veldig avslappende effekt og får oss til å tenke på “Flow” og Feng Shui. Det skandinaviske prinsippet om “Hygge” er heller ikke langt fra dette. Fordi det “langsomme livet” nettopp handler om: å skifte gir og ta mer tid til de virkelig viktige tingene i livet. Denne livsfilosofien er selvfølgelig ikke ny, men den er alltid etterspurt og oppdatert. Fordi med den fremadskridende digitaliseringen og akselerasjonen i hverdagen vår, har vi knapt tid til å slå av. I de følgende linjene vil du finne ut hva som er viktig i Slow Living og hvordan vi kan introdusere konseptet i våre fire egne vegger.

Slow living er den nye hyggen

hjemmeboende tekstiler

Det som egentlig er sakte liv?

Å føle seg hjemme, å leve mer bevisst, her og nå. Det er den grunnleggende ideen bak Slow Living -konseptet. Purisme og minimalisme går hånd i hånd og uttrykker det ofte med en ting: less is more! Fordi sakte kommer når du konsentrerer deg om det vesentlige og blir kvitt de overflødige tankene.

Og som kjent er dette ikke så lett i en stressende hverdag. Legg til dette at hver enkelt av oss vanligvis har tusenvis av forskjellige tanker som løper gjennom hodene våre hver dag. Ting som fortsatt må gjøres, som dessverre allerede er gjort eller aldri vil bli gjort. Minner og frykt samt interne bebreidelser og sinne avrunder hele det mentale kaoset.

Å leve bevisst her og nå er ofte en vanskelig oppgave, men en som alle strever dypt etter. Slow Living Trend er der av alle ting for å støtte oss i den intellektuelle og praktiske endringen i livsstilen vår, på praktisk talt alle områder av livet.

Slow living kan også implementeres når det gjelder å spise og drikke

treg livsstil spise og drikke

Innredning etter slow living -prinsippet

Hvis du allerede har internalisert slow living -konseptet, er det veldig enkelt å designe ditt liv i harmoni med det. Men det fungerer også omvendt. Hvis du setter noen av de viktigste elementene i dette prinsippet i praksis, vil de også påvirke din livsstil og dermed dine tanker og holdninger. Bare prøv det! Her er noen tips for å gjøre dette:

  • Stol på naturlige materialer av høy kvalitet

Med utseende og tekstur sørger disse for mer komfort og ro. Du kan intuitivt føle den medfødte nærheten til naturen og føle deg trygg på denne måten. Naturlig tre, bomull, lin og rotting er blant de mest populære materialene som passer best til den langsomme livsstilen. Men kork, fløyel og silke er også foretrukket og brukes ofte av mange.

Gjør hjemmet ditt til et ekte tilfluktssted!

innredning av treg stue

  • Unngå unødvendige bjeller og fløyter

Tydelighet og enkelhet er dagens rekkefølge, ikke bare med møbeldesign og materialer, men også med hjemmetilbehør. Men det betyr ikke at hjemmet ditt må være bart og ubehagelig. Men tvert imot! Det blir ganske enkelt færre møbler, tekstiler og pyntegjenstander å se, men bare de som betyr noe for deg. Objekter av høy kvalitet som har optimal funksjonalitet eller har stor verdi for beboerne – det er det som teller med “treg” innredning!

Slik føler du deg virkelig hjemme!

slow living urban jungle

  • Gi mer liv til dine fire vegger

Innendørs planter er alt-i-ett. De fanger det fine støvet og renser luften ved å berike det med oksygen. Du utstråler selv liv og naturlighet samt en fantastisk balanse som strømmer inn i vår hverdag. Alt som passer perfekt til Slow Living -konseptet. Yucca, malt hamp, vindusblad, pengetre, elefantfot, kolvetråd eller dragetre – disse robuste, lettstelte stueplantene gir frodig grønt og krever neppe tid. Kaktus og sukkulenter er også gode valg hvis du ikke egentlig har en grønn tommel. De som foretrekker blomstrende skjønnhet, anbefales best å bruke begonier, azaleaer, enkle blader, amaryllis, gardenias eller flamingoplanter.

Innendørs planter gir rommet enda mer avslapning og friskhet

treg levende enkle møbler

  • Upcycling og hjemmelagde ting gir det bestemte

Null avfall og DIY -prosjekter har allerede nedbremsing. Tiden du tar og den bærekraftige ideen bak er halvparten av kampen. Selv om du ser på den hjemmelagde makraméen eller den mystiske drømmefangeren på veggen, føler du deg på en eller annen måte annerledes, mye roligere og samtidig mer stolt av deg selv. Kreative upcycling -ideer ser også flotte ut på balkongen og som en fancy hagedekorasjon. De er ikke bare ekte iøynefallende, men utstråler også en hyggelig nonchalance som roer sinnet og sjelen.

Dekorer din soveoase med kjærlig lagde dekorative gjenstander og hjemmetilbehør

slow living boho stil soverom puristisk

Slow living er faktisk ikke en moderne, kortvarig trend. Det er mye mer en holdning til livet som starter i hodet. Du kan introdusere disse på alle områder av livet så godt du kan. Belønningen: mer balanse og oppmerksomhet som fører oss til bevisst å leve her og nå.

Vær mer oppmerksom på de små, vakre tingene i hverdagen!

treg spisestue naturlig tre

Omgiv deg med verdifulle gjenstander av stor personlig verdi

koselig stue treg stue

Integrer sakte liv i studiet

slow living studie

Flettede kurver og poser anbefales på det sterkeste

utforme trapper med langsom stue

slow living cacti wicker kurver

Vaser og potter med et håndlaget utseende er også ganske populære og matcher stilen

slow living naturmaterialer stue langsom rustikk atmosfære

Myke puter og innbydende lenestoler gir deg enda mer ro

sakte levende myke puter lenestoler

Og hva med en koselig hengekøye i rommet?

slow living trend innredning av stue

Stol på tekstiler og gjenstander som gir deg glede og avslapning!

slow living trend trendfarger

Og nyt din egen langsomme livsstil!

leve og innrede sakte liv

slow living living trend 2019

treg stue innredning ideer