Stue ideer dekorative elementer tilbehør design stue

Moderne stueideer: Slik blir stuen din stilig og moderne på samme tid

Det er ikke lett for alle å innrede stua på en stilfull og moderne måte og velge riktige møbler og tilbehør. Rekkevidden er enorm og man vet ofte ikke hva som går bra sammen. Vi gir tips om hvordan du lager en virkelig stilig stue fra et rom, uansett hvor enkelt det er.

Møbler ideer til stuen

Stue ideer møbler stue design stue ideer

Hvorfor danner sofaen og hyllene grunnstrukturen?

Med en fin sofa og matchende hyller legger du grunnlaget for en moderne og stilig stue. Hvorfor? Fordi gjestene først vil sitte på sofaen i stua og slappe av, eller se seg rundt i stua og se på DVDer og bøker i hyllene. Vær oppmerksom på matchende farger på sofaen og hyllene og lignende materialer. Imidlertid kommer tre og metall ofte veldig godt overens.

Stueideer møbler stue design retrostil

Hvorfor er et vakkert gulv viktig?

Du kan si at karakteren til en moderne stue står og faller med gulvet. Hvis dette ikke er overbevisende, kan du fortsatt ha det vakreste tilbehøret og møblene. Et plankegulv av høy kvalitet laget av vakkert tre er derfor flott. Dette kan også finnes i samme farge eller litt annerledes på terrassen.

Bildekilde: Purnatur.com

Stueideer skaper en åpen stue

Douglas granterrasser lar også stuer skinne “utenfor”

Hvis du leder gjestene dine fra stuen ut på terrassen, bør atmosfæren også være her. Vakre gulvbord er mer komfortable og av høyere kvalitet enn et steingulv og eldes også vakrere over tid.

Bildekilde: Purnatur.com

Stue ideer dekor ideer tregulv stue design

Et solid trebord er praktisk og stilig

Store, massive trebord har to fordeler: De kan vare hele livet og ser også veldig stilige og vakre ut. Du trenger ikke en duk, bare underlegg for å beskytte bordet mot mat og drikke. Ellers tåler massive bord mye og gir plass til tilbehør som vaser, boller eller andre dekorative gjenstander du ønsker.

Bildekilde: Dieter Molitor / pixelio.de

Stueideer dekorative gjenstander tremøbler designer stuen

Hvilke lamper anbefales for den moderne stuen?

Den beste måten å gi belysning i den moderne stuen er med gulvlamper. Indirekte og varmt lys i gult og oransje skaper en koselig og elegant atmosfære. Du kan til og med implementere kreative ideer som trelampene selv. Tilsvarende instruksjoner finnes på Internett.

Bildekilde: Rainer Sturm / pixelio.de

Stueideer dekorative gjenstander dekorere vaser steinveggdesign

Bilder skaper karakter i stua

Bilder på veggene skaper en kreativ og moderne atmosfære i stua. Det gir også stuen sin helt egen karakter. Vær litt vill her og kombiner forskjellige stiler og motiver. En skjerm som forskjellige typer bilder samles på kan være et skikkelig blikkfang i stua.

Stueideer veggdesign med bilder av stuen

Hvilke tilbehør er moderne og stilige?

Med overflod av dekorative butikker er det ikke lett å gjenkjenne moderne og stilig tilbehør og dekorere og kombinere dem på riktig måte i stua. Vi tror at tilbehør alltid må matche stuen individuelt. Tremøbler kan kombineres godt med treboller og trekuler. Glass passer godt med kromstål og skinn. Selv med teknologi, for eksempel stereoanlegg og flatskjermer, bør du være oppmerksom på et tiltalende design som passer til stua. Hvis du tar hensyn til tipsene, kan nesten ingenting gå galt!

*Kilde: pur natur – produsent av Douglas granterrasser

Stueideer til dekorering og tilbehør til stuen